"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

петак, 18. децембар 2015.

Estar gel za tuširanje - Good morning with strawberry & pepper


Nedavno sam vam na svom blogu najavila predivne novitete koji nam dolaze iz kompanije moje sugrađanke Estar-cosmetics. U pitanju su tri potpuno nova gela za tuširanje u tri veoma neobične i fantastične mirisne note sa još lepšim nazivima. Već sam vam napomenula da se na našem tržištu po prvi put pojavljuju ovakvi gelovi i da se razlikuju od svih koje ste do sada imali prilike da probate, a kako, zašto i po čemu čitajte u nastavku texta.


Formule za gelove za tuširanje i kupke u najvećem procentu sadrže vodu. Zatim tu su penušavi sastojci, prateće kompenente, ponekad biljna ulja i biljni ekstrakti. Ovi gelovi su drugačiji, oni sadrže hidrolate.
Šta su to hidrolati?
Kod destilacije etarskih ulja, biljni materijal je izložen dejstvu vodene pare. Kako vodena para prolazi kroz biljni materijal ona se obogaćuje sastojcima i stvara se jedna mešavina koja se deli na dva sloja : etarsko ulje i hidrolat. Hidrolat sadrži oko 0,1% rastvorenog etarskog ulja i vodorastvorne aktivne kompenente. Sastav etarskog ulja nije isti kao i sastav hidrolata, ali svakako je vredan i zato se u novije vreme vraća u kozmetiku na velika vrata. Više o svemu tome iz ugla predivne žene Tamare koja je stvorila ove čudesne gelove onako stručno objašnjeno pročitajte ovde a ja ću nastavku posta opisati jedan od tri gela koji koristim sad već nekoliko dana, onako po mom :).


Prvi gel koji sam odlučila da isprobam nosi naziv Good morning with strawberry & pepper i privukao me je na prvi pogled, ili bolje da kažem miris. To je nešto najneobičnije i najslađe što sam ikada u svom životu pomirisala. Mešavina slatke preslatke jagode sa malo bibera, tek da ubije tu slatkoću i gelu da neku egzotičnu notu. Ambalaže gelova su takođe specifične i još nisam naišla na slične. Na svakoj bočici pored naziva gela i sastojaka nalazi se mala pričica, izgleda kao da je rukom pisana po bočici, zaista neodoljivo. 


Mislim da je ovaj gel dobio baš pravi naziv koji mu priliči jer definitivno budi sva vaša čula, možda i neka za koja do sada i niste znali da postoje. Kada se nanese na sunđer ili tufer za kupanje, potrebna je vrlo mala količina da se okupate. Gel je divne lagane teksture i predivne crvene boje tek ubranih jagoda. Lepo peni i detaljno i temeljno čisti i neguje kožu, u isto vreme a miris se širi kroz zatvorena vrata kupatila po celom stanu i zadržava se na koži po ceo dan. Koža je nakon upotrebe nežna, meka, mirisna, sjajna i hidrirana, ovaj gel klizi po vašoj koži i ona kao da upija sve ono najbolje iz njega, imam osećaj kao da mi je koža zahvalna kada ga koristim, kao da je samo na ovo čekala čitav život da joj priuštim ovakav tretman. Ovo nije običan gel za tuširanje, ne, ovo je čarolija.


Gel za tuširanje neobične mirisne kombinacije jagode i bibera. Idealan je za jutarnje razbuđivanje. Hidrolat smilja neguje kožu, dok etarsko ulje crnog bibera povoljno utiče na cirkulaciju i odličan je za otpuštanje nelagode iz mišića koje se može javiti nakon vežbanja. Ulje crnog bibera je i zagrevajuće, stimulišuće, a deluje i protivupalno. Smilje poseduje mnoge benefite kada je u pitanju nega kože kao što su : regeneracija, hidraticija, anti -ageing, a po mnogim studijama ubrzava i pospešuje zaceljivanje sitnih rana i ožiljaka. (izvor).


Sastav: hidrolat smilja, etarsko ulje crnog bibera, ulje šafranike, penušave materije, ekstrakti hamamelisa i frangipanija.


                    Pakovanje je od 200 ml a cena je 540,00 RSD i možete ga poručiti ovde.

U narednom postu predstaviću vam preostale dve mirisne note ovih čudesnih magičnih gelova pod nazivom Everlasting cedarwood with lemons i Good night vanilla-lavander, a vama preporučujem ovo kao idealan dar nekom koga volite za praznike jer je poklon neobičan, jedinstven, specifičan a mirisi gelova uklapaju se u prazničnu čaroliju. 

Za sve informacije tu je FB stranica Estar-cosmetics i sajt za porudzbine i više detalja o svim proizvodima http://www.shopestar.com/home.aspx.

Da li ste se već upoznali sa Estar asortimanom, imate li neke svoje favorite i na kraju šta mislite o ovim gelovima za tuširanje u preslatkim bočicama ? :)

*PR proizvodi

13 коментара:

  1. Deluje premirisno, ali ja cekam tu vanilu sa lavandom, osecam da cu se zaljubiti :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lavanda je lavanda, ja je obožavam i uvek mi je naj od naj , ali ovaj miris ovo je nešto nepomirisano pa je najjači utisak ostavio na mene <3

      Избриши
    2. Da znas da je specifican spoj, nevidjen :-)

      Избриши
  2. Jesi li ikad probala jagode s paprom? Znam da zvuči ludo, ali je fantastično i upravo dok sam čitala opis mirisa prisjetila sam se koliko volim tu kombinaciju, a i miris. Prema tome, a i prema specifikacijama koje si navela, puno, jako bi mi,se sviđao ovaj gel :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam nikad, slatko si me nasmejala, ja ne volim biber i ne koristim ga, čak jako kijam od njega kad ga osetim i u daljini ali ovaj gel mi odgovara i miris mi se dopao više nego bilo koji ranije :)

      Избриши
  3. Estar kozmetika je jedno divno otkriće. Dobila sam pre nedelju dana od drugarice njihov buter za telo, stvarno je fantastičan. Miris, tekstura, dejstvo, ma sve. :) Ovi gelovi deluju neodoljivo. Znam da bi mi se dopao spoj jagoda-biber, volim neobične mirise. <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopao buter, mene je takođe oborio sa nogu, favorit mi je noćna krema a sada i ovi gelovi uz nju, a i linija za naše muškarce je savršena :)

      Избриши
  4. Gelovi djeluju predivno i vjerujem da su prava mirisna čarolija, a i sastav je divan :) Svaka čast i proizvođaču na originalinim nazivima :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znala sam da će tebi zapasti za oko samo sam te čekala :). Tamara je naš čudotvorac jedan i ponosna sam što smo sugrađanke hehe <3

      Избриши
  5. Mogu samo da zamislim kako je divan miris :)
    Uvek se radujem novitetima na nasem trzistu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, to i jeste velika radost da i mi imamo sa čim da pariramo svetu a Estar je definitivno u trci <3

      Избриши
  6. Sto sam zaljubjena u gelove za tusiranje...samo da ih imam i divim se njihovim mirisima i bocicama sto vise

    ОдговориИзбриши