"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 19. октобар 2015.

STILLpro - šampon, balzam i maska KERATIN


Poštovani pratioci bloga, danas vam pišem o jednoj novoj liniji za negu kose koju sam dobila u septembarskom DM Srbija paketiću. Radi se o Stevan Still keratin kolekciji koja se sastoji od šampona, balzama i maske za kosu. Pored ove linije postoji i od argana i macadamie, dakle tri nove linije  koliko sam ja to uspela da primetim na zvaničnoj Still FB stranici. U narednim redovima preneću vam svoje utiske o svakom proizvodu posebno, ali pre toga da vas podsetim da je moja kosa sada prirodne boje, ne farbam se 4 godine, jaka je i gusta, zdrava i veoma duga, a teme glave mi je dosta osetljivo i sklono iritacijama pa tako sa šamponima ne volim mnogo da eksperimenitšem jer mi retko koji odgovara, dok sve ostale proizvode za kosu rado isprobavam.



Kao što sam i predpostavila ovaj šampon mi ne odgovara u potpunosti, već nakon par pranja izazvao mi je perut i blagi svrab temena. Povezala sam to sa tim što sadrži keratin u sebi jer to je jedan od sastojaka koji mi nikad nije odgovarao kada su šamponi u pitanju, iako ga ovde nema u velikoj količini sudeći po sastavu meni je možda zasmetao. Takođe sredstva za kosu koja sadrže keratin mi znaju ukrutiti dlaku i činiti kosu nekako čvršćom, jednostavno taj sastojak tako deluje na mene. Što se tiče samog pranja, lepo peni, lepo pere kosu i zaista je čini čistom, nema osećaja lepršave kose za one koji to ne vole to je plus. Meni inače šamponi koji prijaju svi u sebi moraju da sadrže argan uglavnom tako da ću sigurno probati tu liniju kada ovu potrošim. Još mi je zasmetalo kod šampona što je miris prejak za moj ukus. Inače ja dugo koristim Still proizvode, od pakovanja med i mleko, do šampona i balzama od pomorandze, preko silikonskih kapi i zaista sam prezadovoljna sa njima čim im se vraćam iznova i iznova godinama. Takođe koristim i njihove četke za kosu, tako da sam iskreno bila malo tužna što mi šampon ne prija u potpunosti, ali zato mojoj mami još kako odgovara, ona kaže nikad bolji nije probala tako da ga je preuzela. Ona ima tanju dlaku ali takođe gustu i kvalitetnu kosu, ali nema osetljivo teme. Mislim da su i hormoni odigrali veliku ulogu sada pa možda ovo i nije baš najbolji period za testiranje novog šampona jer mi pod terapijama uvek teme najviše strada a kosa dodatno opada. To što meni ovaj šampon nije skroz odgovarao ne znači da ne bi i vama a moja mama je primer za to, a i mužu se dopada :).





Balzam mi  za razliku od šampona jako prija, jer ipak njega nanosim od polovine kose do krajeva, dobro umasiram i sačekam koji minut pre nego što isperem kosu. Lepo je omekša, lako se raščešljava i bez dodatnih sredstava u te svrhe, lepo se ispira i ne lepi kosu. Miris je isti kao i kod šampona ali se ne zadržava dugo u kosi. Sve u svemu jako dobar proizvod i dobro radi svoj posao. Pakovanje balzama je od 500ml baš kao i šampona a cena im je oko 450,00 RSD po komadu koliko sam ja videla.





Maska za kosu mi se najviše dopala, verujem jer se ona nanosi samo na krajeve kose, barem ja tako radim, nemam potrebu za više. Predivne roze boje je baš kao šampon i balzam, i to je ono što mi se dodatno dopalo i privuklo me. Masku držim na krajevima kose oko 3-5 minuta i zatim je isperem, kosa je meka i nežna kao svila, lako se raščešlja a kada se osuši ima divni sjaj, jedino nije lepršava kao što sam navikla ali nije ni slepljena. Zanimljivo je to da mi miris balzama i maske ne smeta toliko koliko miris šampona, valjda zato što šampon peni, pa još ja šamponiram po dva puta kosu pa se taj miris jako uvuče u nos i raširi po kupatilu.

Maska sadrži 250ml, sa obzirom da je potrebna vrlo mala količina da se umasira u krajeve kose može potrajati poprilično dugo, cena joj je kao i ostali proizvodima oko 450,00 RSD , mesto kupovine dm drogerija.


Kada sumiram sve utiske smatram da je ovo jedna dobra linija za negu kose, da mi i šampon malo bolje odgovara bila bi i odlična, ali ne može svima sve da nam isto paše. Verujem da bi mi linija sa arganom odgovarala mnogo više pa ću je u narednom periodu isprobati sigurno, jer pakovanja su zaista velika, izdašna a cene vrlo pristupačne, a Stevan Still ime kojem verujem. O nekim njihovim proizvodima ranije sam vam pisala ovde.

Da li ste vi probali neku od novih linija, ili makar po neki novi od proizvoda i kakvi su vaši utisci? 

*PR proizvodi

15 коментара:

  1. Imala sam prilike da koristim sampon, balzam i ulje od kokosa i zaista su fenomenalni. Mozda to nije toliko poznata marka, ali uvek vise cenim kvalitet, nego ostalo, pa je svima preporucujem. Necete pogresiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svašta sam probala pa i to zaista imaju sjajan asortiman po povoljnim cenama :)

      Избриши
  2. Volim Still i drzim se linije sa pomorandzom i maske mleko i med :)

    ОдговориИзбриши
  3. Sampon ko sampon, ja nemam problema sa tim. Balzamom i maskom sam se odusevila :) Miris je najsladji na celom svetu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam tebi je svaki šampon ko šampon hehe a meni je to baš problematično, a balzam i maskica desetka <3

      Избриши
  4. Still preparate nisam dugo koristila, a poslednji put je to bilo kada nisu imali tako veliki asoortiman. Sve hoću nešto da isprobam, a kako moram do nekog Supermarketa, jer je tamo najveći izbor, uvek zaboravim. Ova linija deluje baš zanimljivo, kao i sve te nove, malo luksuznije linije. :) Sigurno ću nešto isprobati iz njihovog asortimana uskoro. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno, ja ih obožavam i koristim često, linija sa pomorandzom mi je odlična kad sam pod hormonima to je jedna od retkih linija koja je namenjena za masno teme a suvlje ili normalne krajeve, a pakovanja su im odlična i povoljna i ogromna :). Sada planiram da probam liniju ovu ali sa arganom kontam da će mi to biti pun pogodak, možda i sa macadamiom ko zna :)

      Избриши
  5. Ovo je bila preporuka za mene ranije.Na zalost nisam uspelada ga kupim ali kupicu ne samo sampon nego sve a prvenstveno masku...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Polako možeš i jedno po jedno ili sačekaj neku akciju, zaista su iovako povoljni jer pogledaj kolika su pakovanja pa se preračunaj, ispalti se :*

      Избриши
  6. Nisam isprobala ništa od ovog branda, ali ova linija djeluje kao nešto što bi mi se moglo svidjeti, posebice maska. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlični su mogu ti reći a povoljni, znam da i ti voliš kao i ja maskice i zezalice za kosu i verujem da bi ti se maska svidela posebno :)

      Избриши
  7. Da li ovaj šampon daje utisak prave kose koja bi bila prava bez feniranja, pitam zato što ako se dobro sećam drugarica je pre radila neke tretmane kod frizera nakon kojih joj nije potrebno feniranje i čini mi se da je to bilo keratinom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da na neki način keratin tako deluje na kosu ali ovde ga nema u toj dozi koja bi mogla da daje te salonske rezultate ali ipak nekako barem meni ukrutu malo i ispravi dlaku ali mi ne leprša kosa a ja volim da leprša, nije mi odgovarao u potpunosti kao druga dva proizvoda :)

      Избриши