"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

субота, 3. јун 2017.

Femisan A kapi - Prva tura nakon porođaja


Prvi post koji sam napisala o svom iskustvu vezanom za Femisan A kapi ujedno je i najčitaniji ikad od nastanka bloga na šta sam vrlo ponosna jer je blog i nastao od ideje da sa vama delim svoja iskustva o zdravlju prvenstveno, pa onda i o svemu ostalom. Prvi post o kapima napisan je u novembru 2013 godine, nešto malo nakon nastanka bloga i možete ga pročitati ovde. Da ne bih opet pisala sve ponovo u njemu objašnjeno je dosta toga, a oni koji me redovno prate znaju za sve moje probleme i borbe. Pre porođaja popila sam tri ture ovih kapi, u svakoj turi po 6 kutija, 3 puta na dan po 30 kapi. Nažalost nije bilo većih pomaka i to sam i napisala iskreno, ali ja nisam odustajala niti gubila veru u njih. Ovom prilikom veliko hvala kompaniji Herbasvet jer ni oni nisu odustajali od mene, i dalje su mi bili ogromna podrška iako su znali da mi kapi nisu mnogo pomogle. Neke kompanije ne vole kada napišete o njihovim proizvodima da vam nisu pomogli ili da su vam smetali, tako da od mene ova kompanija ima posebno poštovanje jer znaju da je svako od nas osoba za sebe i da nikom jednako neki preparat ne može da deluje. Još veće poštovanje imaju od mene jer cene iskrenost i uvažavaju svačije iskustvo bilo pozitivno ili ne. Ta upornost i istrajnost isplatila se najzad. Četvrta tura po redu, a prva nakon porođaja najzad je pomogla i meni :).


FEMISAN A se najčešće koristi za tretiranje sledećih tegoba:
• ciste na jajnicima
• miomi na materici
• poremećaji menstrualnog ciklusa
• bolne mentruacije
• endometrioza
• PCOS - sindrom policističnih jajnika
• fibrocistične promene u dojkama
• ženska neplodnost- sterilitet
• ranice na grliću materice
• PMS

Primena:
Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoree (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa,pred menstrualni sindrom-PMS.

Dejstvo:
FEMISAN A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Služi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od perioda puberteta do menopauze. Normalizaciji hormonalnog statusa kad su u pitanju neredonvni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimulise mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i brži dotok lekovitih supstanci iz ekstrakta lekovitog bilja. Ovo dejstvo apiola uz Geranium robertcianumima izuzetno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti. Vise biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemila vulgaris je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima.(izvor)


Način upotrebe:
Jednu porciju (30 kapi / 0,75 g) rastvoriti u čaši vode i popiti dva do četiri puta dnevno pre jela. Preporučuje se korišćenje kapi u periodu od 2-8 meseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 meseca.
Kod dismenorea (bolnih menstruacija) kapi piti 3-5 dana pred ciklus i za vreme ciklusa, 3 puta dnevno po 20 kapi.
Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.

Neželjena dejstva: Nisu poznata.

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti u orginalnom pakovanju.

Pakovanje: 30 ml vodeno-etanolskog rastvora lekovitog bilja.



*Nakon porođaja koji je bio užasno iskustvo za mene i nakon uobičajenog postporođajnog krvarenja koje je trajalo 33 dana imala sam par dana pauze i mislila da je sa tim gotovo, da će se sada sve stabilizovati i biti makar malo bolje nego pre, u to su me lekari ubeđivali, međutim nije bilo tako. Već nakon par dana krvarenje se vratilo i ja sam pomislila da je to redovni ciklus možda već, nisam znala kako to ide jer je kod svake žene drugačije. Međutim i nakon 10 dana, pa i 15 dana nastavilo se obilno krvarenje i jaki bolovi. Otišla sam u bolnicu iz koje su me vratili naravno i rekli mi a nisam njihov slučaj, kao po običaju, na to sam već navikla. Otišla sam zatim u dom zdravlja par dana kasnije kada se krvarenje nije zaustavljalo jer doktor koji mi je vodio trudnoću nije bio trenutno tu. Tamo su me primili odmah, izvadili su mi i krv i dali su mi kapi za zaustavljanje krvarenja. Krvarenje je stalo tek nakon 26 dana sve ukupno a ja sam bila hronično iscrpljenja, malokrvna i osećala sam se bespomoćno a mala beba tek rođena je kući zavisila od mene. Kada je sve prošlo počela sam opet da radim na pobolšanju krvne slike i smišljala šta ću povodom problema koje i dalje imam što se tiče materice i krvarenja, a zatim sam se čula sa ljudima iz kompanije i oni su mi poslali novu turu Femisan A kapi. Počela sam da ih pijem mesec dana nakon svega toga što se izdešavalo kako bi se sve malo umirilo. Pila sam opet po 30 kapi 3 puta na dan. Prvi zvanični cuiklus nakon toga svega bio je užasan nisam mogla ni da ustanem, ni da hodam ni da pričam, primila sam inekcije jer ništa nije pomagalo. Ciklus je bio gori nego ikad pre a pored krvarenja ispadali su mi parčići i to svaki put sve veći, kako doktor kaže to je od moje endometrioze koja ni nakon porođaja nije odlučila da me malo ostavi na miru kako bi inače trebalo. Nastavila sam da pijem kapi redovno, vratila sam se u neku normalu i počela normalno da funkcionišem kako sam znala i umela. Bolovi u donjem delu polako su počeli da se smanjuju i naredni ciklus dobila sam tačno nakon 28 dana što je bilo zaista čudo. Od prve ture kapi desilo mi se to isto ali nije se nastavilo međutim ovaj put jeste, celu ovu turu kapi koju sa pila imala sam redovan ciklus koji je dolazio na oko 26 dana u proseku, pms je bio manje strašan nego inače, mrvicu manje sam bila razdražljiva u tom periodu, a ciklusi su trajali normalano kad sam ja u pitanju oko 7 dana , ne mogu reći da su bolovi nestali, ali intenzitet im se smanjio naročito u prva dva dana kad inače ne bih mogla da mrdnem bez inekcije ili kutije lekova. Sve u svemu najzad neki pomak za mene kada je konzumiranje Femisan A kapi u pitanju. Trenutno sam na pauzi od nedelju dana pa počinjem da pijem nove Femisan A kapsule koje u sebi imaju još dodatak cinka i zlatne make, nadam se zaista super rezultatima.




Za sve dodatne informacije tu je sajt kompanije http://www.herbasvet.co.rs/, kao i FB stranice Herbasvet i Femisan A. Slobodno se možete obratiti za savet ljudima iz kompanije jer su izuzetno ljubazni i uvek na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Da li vi imate neka iskustva sa Femisan A kapima?

12 коментара:

  1. Pila sam ih i ja redovno zbog ciste u dojci i crvenila na grlicu,isto po uputstvu 30 kapi 3 puta dnevno,e sad na kontroli i uradjenom papa testu sve ok ja verujem da su mi ove kapi pomogle a sto se tice ciste na dojci ona je manja. Hvala jos jednom herbasvetu a hvala i tebi tijana jer sam bas u tvojoj nagradnoj igri dobila 2kutije femisan A kapi. I naravno posle 2meseca koriscenja po upustvu napravila sam pauzu o dve nedelje. Nastavicu i dalje da koristim jer mi bas prijaju.��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako mi je drago da pročitam ovako lepa iskustva, mnogo mi je drago i samo napred :).

      Избриши
  2. Анониман3. јун 2017. 03:50

    Nisam ih koristila, ali zeljela sam s tobom podijeliti svoje iskustvo o prvoj menstruaciji nakon poroda o cemu rijetko tko pise. I meni su govorli da ce mi svi ginekoloski problemi nestati nakon poroda, a dobila sam cistu na jajniku koju nisam nikada imala. Prva menstruacija dosla je tocno 3 mj nakon poroda i bila je uzasno bolna, duga i obilna da bi i najvece uloske na trzistu morala mijenjati nakon pola sata. Spasile su me pelene koje su mi preporucili u apoteci. Krvarenje je bilo punooo obilnije nego nakon samog poroda. Tablete protiv bolova morala sam uzimati 4 dana jednu za drugom. To mi je bio sok jer inace sam imala menstruacije 3 dana i maltene su dva uloska bila dosta na dan. Na to me nitko nije pripremio i zao mi je sto se o tome ne pise. Sljedece menstruacije su i dalje obilnije, ali krace. I najvaznije od svega sada imam redovit ciklus dok sam prije imala svakih nekoliko mjeseci. Eto, ako netko bude citao da zna na sta se sve mora pripremiti. Drago mi je da ti je bolje od Femisan kapi. Ja ih gledam vec godinama, ali posto pijem dosta lijekova nisam htjela jos i to.
    Zimzeleni cvijet

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja nas dve smo vrlo slične situacije prošle i zaista da nikom ne poželim isto. Uvek mi je žao kad pročitam nešto tako kod tebe jer se uvek nadam boljem kao i za samu sebe al nešto nam se ne da, no ne gubimo mi ni nadu ni volju, borimo se dalje. Moja preporuka od srca je da probaš sad ove nove kapsule, imaju te dodatke pa verujem i da su jače, nikakvi drugi lekovi ne smetaju konzumiranju Femisana.

      Избриши
    2. Upravo tako se i ja osjećam kada čitam tvoja iskustva. Barem nismo same. Isprobat ću onda kapsule.

      Избриши
  3. Ja imam bolne menstruacije od samog starta, prva dva dana bukvalno ne znam sta cu sa sobom, uvek su tu lekovi, mada pocinjem da razmisljam i o injekciji, to je nekako najdelotvornije resenje, kako sam cula od drugih.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Primala sam godinama bocke, i dan danas se desi i iskreno isto mi je kao kad popijem malo više lekova, jedino što mi smire odlive ponekad. Moja preporuka ti je da probaš ove nove Femisan A kapsule.

      Избриши
    2. Bogami, da znas da razmisljam, lakse mi je to nego da brojim kapi :-)

      Избриши
  4. Koristim Femisan A, zahvaljujem Bogu i ljudima koji stoje iza ovog čarobnog biljnog svijeta. Nakon što sam rodila drugo dijete, u 35. godini potpuno sam " izgubila" menstruacije. Samo uz pomoć hormonalnih injekcija i tableta imala sam ciklus, a svi su ljekari naglašavali da je rano odreći se ciklusa u tim godinama. Koristila sam hormonalne medikamente 4-5 godina. Očajna, razdražljiva, pojačano maljava i uz još mnogo toga, pokusala sam s Femisan kapima. Nakon prvog mjeseca dobijem menstruaciju, čudo ( za mene). Mislim " to je slučajnost" , ali nastavim koristiti. Iduceg mjeseca na vrijeme, bez injekcija, bez tableta , bez stresa, bez bolova ciklus. Nevjerovatno koliko se jedna žena može radovati nečemu što mnoge smatraju " gnjavažom". Danas ( tri godine kasnije) koristim Femisan kapi povremeno, imam redovne cikluse, još ih se ne namjeravam odreći, a kada bude vrijeme za to - samo će preći na Femisan B.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako mi je drago što vam pomažu i hvala što ste podelili vaše iskustvo sa nama, želimo vam puno sreće na dalje :).

      Избриши
  5. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    ОдговориИзбриши