"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

уторак, 3. новембар 2015.

Balzami i labela - moja kolekcija





















Danas sam rešila da vam predstavim svoju kolekciju raznih balzama i labela za negu usana. Nije mi bila namera da skupljam gomilu ovih proizvoda ali nekako se samo nametnulo, u zadnje vreme sam svaki čas dobila po neki komad, kupovala na nekim sniženjima koji komad, a onda se desila i saradnja sa Tv shop kompanijom i između ostalog dobila sam predivne prirodne Dexe balzame za usne i tu se rodila moja ljubav prema istim i rešila sam da ih složim  sve na jedno mesto i skupljam i dalje kad naletim na neki zanimljiv. Pre toga uvek sam imala jedno ili dva klasična labela i kad potrošim kupila bih nove i tako svake godine a sada imam oko 20 komada. Pored Dexe blazama moram priznati da me je malo skupljanjem kolekcije motivisala i moja draga Teodora sa bloga Lolin svet na primer kod nje sam videla čuveno labelo od kokosa koje sam poželela da imam i tu sam shvatila da sam se pomalo zarazila, što meni inače nije svojstveno ali valjda u zadnje vreme tražim bilo šta i bilo čemu da se posvetim da što manje mislim na neke druge stvari. Ukratko ću vam predstaviti svaki komad posebno i napisati svoj utisak o onima koje sam probala.


Purple rain cosmetics ručno rađen balzam sa usne, sam potrošila vrlo brzo, prošle zime mi je bio najbolji drugar i zaista je izuzetno dobar, kvalitetan, neguje i hidrira ispucale usne fenomenalno i brzo. Recenziju možete pročitati ovde. Cena 400,00 RSD.


Čuveni Eos balzam sam dobila na poklon i to mi je prvi i jedini komad. Tolika se galama dizala oko njega da mislim da ne postoji ženska osoba koja nije poželela da ga proba. Ne mogu reći da nije odličan ali za moj ukus je malo trvđe teksture pa moram da mažem do besvesti da bi nanela na usne neku debljinu sloja koju želim, ali negu ne mogu da osporim tu je odličan, miris me nije mnogo očarao, bar ne ovaj od breskve koji imam.


Ovaj Oriflame balzam za usne sam dobila za rođendan, dopada mi se pakovanje kao i miris, u nežnoj boji kajsije je i takav blagi trag ostavlja i na usnama ali ga nisam koristila dovoljno dugo još uvek da mogu da vam prenesem njegov učinak i kvalitet.


Serum za usne Beauty made easy je definitivno pobednik kada je nega usana u pitanju, preko noći ispucale suve usne pretvara u lepe, meke i negovane, može se nabaviti u svim DM objektima, detaljnu recenziju možete pročitati ovde. Cena oko 500-600,00 RSD.



Sun Dance balzam za usne, takodje proizvod dm drogerije, miljenik ovog paklenog leta koje je nažalost iza nas, odličan, kvalitetan pruža visoku zaštitu i negu usana i ne topi se ni na najvećim temperaturama, više o njemu ovde.


Alverde prirodni balzam, opet robna marka dm drogerije, koristila sam ga prošle zime i bila izuzetno zadovoljna pa sam ga kada je bio na akciji 1+1 gratis nabavila opet da se osiguram i za ovu zimu, malo je tvrđe strukture pa se samim tim teže maže ali vredi se malo pomučiti jer nega koju pruža je fenomenalna. Cena po komadu je oko 200,00 RSD bar je bila.













Balea balzami za usne su najsličniji po meni klasičnom labelu koje smo godinama svi koristili dok nije na tržište izašlo milion nekih drugih, pružaju dobru negu, lepih su mirisa i laki su za nanošenje, ima više vrsta ja sam probala ova dva. Ovi balzami se takođe mogu pronaći u DM drogerijama po ceni od oko 200,00 RSD nekad i manje.


Avon univerzalni balzam sam takođe dobila na poklon i moram priznati da ga još nisam isprobala, mogu samo da vam kažem da divno miriše i da mi se struktrua čini pristojnom. Podseća me na grožđanu mast koja je nekad bila hit, recimo kad sam ja imala 7 godina, dakle jako davno :).


Farmona-Srbija tutti frutti balzam breskva i mango je veliko iznenađenje za mene i jako sam zadovoljna nejgovim učinkom, iako je nešto između sjaja za usne i balzama meni se to baš dopada, detaljnije o njemu ovde.


Baby lips za neke veliko oduševljenje kako sam čitala za mene skroz suprotno, meni ovi balzami nisu pružili ništa od onog za šta su namenjeni osim što su mi malo obojili usne pa kad ih namažem deluje da imam neki blagi karminili sjaj. Boje i mirisi su lepi, pakovanja šarena vesela, cena po kojoj sam ih ja kupila je bila oko 200,00 RSD u DM-u ali kvalitet ambalaže me je takođe razočarao kao i kvalitet samog balzama, jednostavno ne odgovara mi, pa bože moj ne može svima sve ni da odgovara uvek, Najviše mi se ne dopada što ovaj balzam naglasi moje ispucale usne još više umesto da ih sanira i neguje. Ipak moram reći da mi je narandzasti za nijansu bolji. Na slici dole možete videti kako mi se pakovanje istopilo u tašni na letnjim temperaturama.






























Catrice nešto između karmina i balzama za usne, inače moj prvi komad ovog brenda koji je došao do mene zahvaljujući mojoj dragoj Martini Dear Skin beauty blog. Jako mi se dopada, pakovanje, miris, kvalitet. Ostavlja blagu nežnu roze boju na usnama i jako ih lepo štiti i neguje i ta boja dosta dugo opstaje uprkos jelu i piću, zaista veliko oduševljenje i još veća patnja što ove kozmetike nema kod nas.
































Moji definitivni favoriti kada je nega usana u pitanju kao i sam miris koji je toliko divan i prirodan, preslatke Dexe loptice koje sam dobila od kompanije TV Shop, od svih koje sam probala meni lično odgovaraju najviše po svim stavkama, ali naravno ukusi su različiti kao i potrebe, moje usne su izuzetno suve i sklone pucanju plus imam ružnu naviku da ih ponekad grickam, iako se toga polako rešavam skroz autosugestijom. Detaljnu recenziju možete pročitati ovde. Cena po komadu je trenutno snižena sa  390,00 RSD na 360,00 RSD i možete ih poručiti i online dexe-balzam-za-usne.


Rosal lip balm u nijansi flash nude sam dobila nedavno od moje drage Lolin svet i još ga nisam otpakovala, sa obzirom da sam već imala dve nijanse ranije i nisu mi se dopali iz razloga što su mi se razmazivali po zubima što mi je totalno neshvatljivo bilo jer mi se to samo sa njima u životu desilo ali pošto je ovaj nude a ja sam imala ljubičasti i ciklama možda će ovaj popraviti moj utisak.


Labello kokos sam dobila zahvaljujući Moni sa bloga Fantazija i naravno Teodori Lolin svet koja je znala koliko želim ovaj komad od kokosa pa se potrudila da mi stigne jedan iz HR jer ih kod nas još uvek nema. Bilo mi je žao da ga otvorim ali je želja da ga omirišem i probam pobedila, miris je divan, kao pravi pravcati kokos, čuvam ga za sledeće leto a do tada ću nadam se nabaciti i neki voćkasti ili onaj od macadamie.


Mala nadopuna kolekcije mi je nedavno stigla od jedne moje drage cure iz Splita, u pitanju je Apivita lip butter, nisam ga još probala ali mogu reći da predivno miriše :).

To je to dragi moji što se tiče moje kolekcije, sada mi vi pišite koji vam se najviše dopada i koji su vaši favoriti kada je nega usana u pitanju? :).


41 коментар:

  1. Oriflame balzam je super, koristila sam ga prošle zime, dva zaredom i odlično se pokazao. Super neguje, a pri tog ostavlja diskretan svetlucavi trag na usnama, pa ruževe nisam ni koristila. U međuvremenu sam dobila tri njihova ćupića i iako ih non stop mackam ,nikako da ih potrošim, a rešila sam da nema kupovine dok im se ne vidi dno! I oni su super za negu, ali je malo nezgodni za nanošenje.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas bih volela da probam Dexe balzame :-) I meni su usne sklone pucanju i bas mi treba nesto sto bi ih lepo negovalo :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Meni se svi dopadaju, ne znam koji mi je lepsi..:)Ali posto obozavam kokos ovaj Labello lip buter sa istim me mnogo mami, kao i svi njihovi lip buteri jer predivno mirisu i neguju..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ga danima razgledala, njuškala bilo mi žao da ga otvorim a onda sam rešila jer me je mamio da ga probam hehe :)

      Избриши
  4. Super je kolekcija :) Dexe balzame nisam probala ali preslatko izgledaju :D

    ОдговориИзбриши
  5. Jako lijepa zbirka :D Dexe mint sam imala i bio mi je odličan kao i Sundance koji je idealan za ljeto :D Što se tiče kokosa, otvaraj i koristi, a za ljeto će stići novi :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da se slažemo kao i uvek hehe, načela sam ga teška srca divan je <3

      Избриши
  6. Koji melem za oči <3
    Ja imam groznu naviku da odustanem od korištenja kada balzam dođe negdje do pola, dosadi mi pa počinjem koristiti drugi i onda nikako da se opet vratim ovom prvome jer mi je nekako nehigijenski :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram ti reći da sam i ja tako nekad dok nisam rešila i odlučila jedan po jedan , ili jedan samo otvorim omirišem, vidim teksturu i spakujem da čeka svoj red, mada sam Dexe načela sve moram priznati i mackam sve, obožavam ih :)

      Избриши
  7. Ova Labello fruity shine kolekcija jedino sto lepo mirise, meni nega nikakva. Ove Baleine volim jer su slatki, a ja sam deriste po tom pitanju, imam karamelu i jabuku/cimet, jos uvek, a planiram i ostale da uzmem. Avon ili Oriflame cup, pa, nega im je slicna, dobra, meni su ok, ali je aplikacija teska ubijboze, ne mogu da se"poljube", to me nervira. Imala sam malo bolje iskustvo sa baby lips, ali samo malo. Eos, serum i ovu preslatkocu najsladju iz purple rain zelim, a lip butter sad ne mogu da nadjem u nekom drugom mirisu sem klasicno, a on mi nije zanimljiv :-P Ovaj alverde cu da pokupim ako ga nadjem, a dexe je ubedljivo najbolja stvar koju sam probala sto se usana tice, tako da apelujem na devojke da se obezbede za zimu, sad je i na snizenju pa je 360 ako ja dobro vidim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obožavam da čitam tvoje komentare e to se zove komentar heheh, slažem se sa tobom u većini stvari a najviše za Dexe i mnogo mi je drago što ti se dopada, i da jeste sad je na sniženju <3

      Избриши
    2. Hahaha, ja kad se raspisem, ne znam da stanem :-D <3

      Избриши
  8. Ja sam razduševljena Dexe mintom koji sam dobila od tebe :* i sama imam problem sa grickanjem usne, ali ih brzo regeneriše, ne odvajam se od njega! Sviđaju mi se baleini koje si opisala, ionako planiram do Dm-a ovih dana, a ja sam 2-3 god unazad stalno koristila klasično plavo labello, i ono sa sjajem i mirisom kajsije, preporucujem ih. Pozdrav! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo mi je drago to da pročitam, ni ja se ne odvajam od futrolice :). Ja sam godinama samo klasično labelo plavo al Dexe me je osvojio sad mackam ih non stop :)

      Избриши
  9. A ja sam mislila da ih imam previse. :D
    Razumem tvoju potrebu za "gomilanjem"; prosle zime sam i ja imala potrebu da isprobam sve moguce kreme za ruke; zatim sam imala potrebu da isprobam sva moguca labela i tako... sad cekam potrebu za isprobavanjem neceg drugog. :D

    P.S. Moje omiljenooo labelo (za koje verovatno niko nije cuo) je plavo Cmok labelo (proizvodjac IvanFilip iz Beograda). Tesko ga ponekad nalazim, cena mu je 100din. Poslednji put sam ga uzela u parfimeriji Eos u ulici Pap Pavla. Mozes pogledati tamo ako zelis da ga probas. Moja velika preporuka za njega! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da sam čula ja sam Novosađanka a kroz tu ulicu idem stalno a nekad još češće i znam to labelo i koristila sam ga dugo i čak sam ga bila i poslala jednoj od koleginica da ga proba, srcasto pakovanje i srce u sredini labela <3

      Избриши
  10. Uh...ovo kad vidim...pozelim da ih imam sve.Savrseni su i svi me privlace.A nedoljivo bas ovaj kokos...bas bi ga probala.Nekako najvise volim klasicno labelo...verna sam mu godinama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako sam i ja bila dok nisam otkrila Dexe :). Međutim ima tu još raznih vrlo dobrih mazalica :)

      Избриши
  11. Ajme koja kolekcija a ja sam mislila da imam veliku :D Probala sam većinu i imam još i Dexe negdje neotvorene i baš mi je drago da si zadovoljna i mojim doprinosom tvojoj kolekciji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Još kako zadovoljna njega nosim uz sebe uvek i jedan Dexe , e pa da i ja tebe pobedim u nekoj makar kolekciji nije moguće hehehehehe, ljubim puno <3

      Избриши
  12. Omiljen mi je Balein od tresnje, probala sam i ostale, ali uvek se vratim tresnji. :D Dexe mi je stvarno super, ali po meni je malo vodenast, pa stalno imam osecaj da mi klizi sa usana. Sto se tice BabyLipsa, previse prasine oko nicega. :/ Koristila sam i avom od pcelinjeg voska, naravno jedan od boljih, ali ne volim labela u kutijici.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se Dexe dopada, on jeste malo ređe teksture ali meni je to prednost recimo jer one tvrđe dok namažem na usne prođe me volja, baleica je odlična probala sam više komada :)

      Избриши
  13. Odlična ti je kolekcija! :) Moram probati serum Beauty made easy :)

    ОдговориИзбриши
  14. Ja sam sasvim slucajno dosla do bojke od 10-15 komada a nisam kolekcionar labela vec zaboravim da ponesem sa sobom i onda kupim novo i sve tako. Zadnji sam silom prilika kupila Rosal ali neutralni i definiivno sam se razocarala, mislim smesna je cena nisam ni ocekivala neki efekat ali prosto za tri dana sam potrosila polovinu a usne su mi u istom stanju, katastrofalnom. Imam jedan prirodni balzam koji sam dobila na poklon i mogu reci da mi je divan jedino sto mi je u kutijici pa me nervira sto moram da nosim cetkicu sa sobom da bih ga mazala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako se slično i meni nametnulo, imala sam dva ili tri i odjednom samo počela da dobijam neka razna i onda se desi Dexe manija i posta ja kolekcionar :)

      Избриши
  15. Odlicna kolekcija, ja se nekako striktno drzim labello brenda i njihove proizvode uvek uzmem na kraju. :)

    ОдговориИзбриши
  16. Jako lepa kolekcija. :) Imam jedan Balea balzam za usne, ali mi je vise letnji miris, pa ga jos nisam koristila. Takodje i Labela sam razna isprobala i Baby lips, koje ja, inace, volim. :) Inace usne su mi takve da moram stalno da ih mazem i ne volim kad mazem balzam, a on bukvalno nista ne radi. Moji apsolutni favoriti, kad je nega u pitanju, takodje oporavljaju ispucale usne preko noci, su Freshka Gora balzami za usne. Do sad sam probala od cokolade i vanile, tako da, to bi bila moja preporuka. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja isto stalno moram da mackam jer su suve i skone pucanju al motam ti reći da neki balzami to baš lepo saniraju pa ne prepoznam svoje usne, recimo Dexe su mi pomogli da i ja mogu da nosim mat ruž što pre nikako nisam mogla. Freška gora su moji Novosađani, izlažu stalno na tezgicama u centru, pred ng budu i sniženja probla sam svašta :)

      Избриши
  17. Odlicna kolekcija! Ja imam 60 labela...Nisam normalna. Ne delimo misljenje oko baby lipsova jer se meni boje jako svidjaju. Ta dva koja ti imas ne hidriraju nesto posebno a plavi odlicno hidrira tako da probaj njega :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavidan broj u kolekciji zaista, ja nisam baš toliko poludela još hehe, šalu na stranu ne znam meni nikako nisu odgovarali ali hvala na preporuci probaću plavi :).

      Избриши