"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

петак, 4. децембар 2015.

Farmona - zaštitna dnevna krema protiv fleka na koži


Još u septembarskom paketiću dm drogerije dobila sam ovu Farmona kremu na testiranje, ali pošto mi za kreme za lice treba najviše vremena za prave i relane utiske a imala sam dve tri kreme onako na čekanju, najzad je došao red i da pišem o njima a prva recenzija pripala je upravo ovoj dnevnoj kremi koja je namenjena za borbu protiv fleka na koži. Moram reći da sam bila vrlo srećna kada sam dobila ovu kremu jer svi znate za moje hormonalne probleme i promene na koži usled hormonalnih terapija. Akni sam se najzad rešila kao i većine ožiljaka ali ostalo je dosta sitnih flekica pa sam bila vrlo radoznala da isprobam ovu kremu i otkirjem da li deluje zaista u svojoj nameni.


Poremećaj diskoloracije kože se javlja unutar kože, ako iz nekog razloga postoji hiper-produkcija ili nejednaka raspodela melanina. Faktori koji doprinose tome mogu biti: -UV zračenje (čuvajte se sunca i solarijuma) -hormonske promene -razni upalni procesi na koži. Mrlje mogu biti od svetlo bež do sive, različitih oblika i veličina. Njihovo uklanjanje je veoma težak i dugotrajan zadatak, a rezultati su često vidljivi tek nakon nekoliko meseci. Da bi tretman bio efikasan, trebalo bi da se zasniva na različitim aktivnim supstancama koje deluju u različitim pravcima u raznim fazama melanogenisisa. Nova serija Dermacos Anti-Spot je najbolji primer sinergije različitih aktivnih sastojaka: sprečava štetno dejstvo sunčevih zraka, smanjuje sadržaj melanina u koži, poboljšava stanje i ukupni izgled kože, pomaže koži da vrati prvobitnu boju i daje joj dobru zaštitu protiv formiranja novih fleka.(izvor).


Ova krema mi je na adresu stigla baš nekako u pravom momentu kada sam završila svoj tretman protiv akni i uspešno ih pobedila kao i ožiljke al je na licu kao i na leđima ostalo par flikica i tamnijih mrljica, nisu bile mngo primetne, odnosno neke više neke manje i nisam se nervirala mnogo oko toga, meni je samo bilo bitno da sam pobedila u dugogodišnjoj borbi protiv akni, a onda se ova krema našla u mojim  rukama i rešila sam da je isprobam. Svaki dan nakon umivanja mazala sam kremu na lice i to više utrljavala na delove na kojima je bila po neka flekica, kao i po ledjima, za to mi je naravno pomogao muž. Znam da je krema namenjena za lice al ja sam htela da je isprobam i na delovima ledja na kojima su ostale sitne flekice.


Posle nekih pola meseca mazanja tek, moram reći ne ranije, počela sam da primećujem promene na koži u smislu da se flekice koje su bile ujednačavaju sa mojim tenom i nestaju polako jedna po jedna dok bukvalno sve nisu nestale, i muž i ja smo bili u čudu. Ne znam kako bi ova krema reagovala na veće fleke ali ove moje male i sitne tačkice je izbrisala kao gumicom, verovali ili ne i sa ledja i sa lica, tako da sam napravila pametan potez mazajući i leđa. Definitivno ću nabaviti ovu kremu ponovo da je imam u kući za ne daj Bože kako ja to često volim da kažem, jer ja kreme ovog tipa više smatram nekim melemima recimo i volim da ih imam u kućnoj apoteci. Takođe da napomenem da je koža nakon upotrebe glatka i meka.




Još jedan proizvod brenda Farmona koji me je oduševio kao i pilinzi za telo, uljane kupkice, i balzam za usne, pa ću svakako nastaviti da isprobavam i ostale proizvode. Hvala Dm drogeriji koja uvek misli na nas i u mesečnim paketićima uvek spakuje nešto novo vredno za isprobati što mi možda ne bi palo na pamet da kupim, jer iskrena da budem od onih šarenih prelepih pakovanja teško da bih primetila ovu kremu pored njih na policama :).


Pakovanje kreme je od 50 ml, cena je oko 850,00 RSD i može se kupiti u svim Dm drogerijama, a postoji i noćna varijanta kreme kako sam saznala.

Da i ste vi već probali možda ovu kremu i kako je vama delovala ? 

*PR proizvod

8 коментара:

  1. Ja bih volela da probam ovu kremu s obzirom da imam flekice na obrazima vise su ispod oka.mozda su to vise staracke pege s obzirom na godine.ali bi ipak trebala da probam sa nekom kremom

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguće je vrlo da bi ova krema mogla biti rešenje i za taj problem , vredi probati :).

      Избриши
  2. Srecom, nemam takvih problema, mada oziljke od bubuljica resavam Jomelopom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jomelop sam koristila posle obe operacije i nije mi uspeo ni ožiljak od drena izbledeti nešto mnogo a kamoli ovaj preko celog stomaka, nisam zadovoljna bila probala sam nakon toga sve i svašta i onda prestala i počela na taj ožiljak da gledam dtugačije, a nisam ga za fleke probala nikad :)

      Избриши
  3. E ovo mi treba u letnjem periodu :-) Desi se da mi se pojave flekice po licu i to mi jako smeta..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni izlaze sunčeve pegice baš me zanima deluje li i na njih, živi bili pa ćemo proveriti :)

      Избриши
  4. Nisam koristila ovu kremu (u Makedoniji nije prisutan ovaj brend), ali bih zelela da je probam, Zbog godina imam melazme po licu, kojie mi jako smetaju. Momentalno koristim Eucerinov koncentrat "Even Brighter" i i prilicno sam zadovoljna- posle 4 sedmice daje rezultat

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako pomaže drago mi je i samo napred, nadam se da ćeš skroz rešiti problem :)

      Избриши