"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 20. децембар 2015.

Herbateria - čvrsti losion za telo kokos i nevenova mast


U prošlom postu o Herbateria proizvodima predstavila sam vam prelepo kokosovo ulje koje može da se koristi za negu kose i tela, a danas vam pišem o čvrstom losionu za telo takođe od kokosa, moja omiljena mirisna nota to već svi znate,  i predstaviću vam nevenovu mast koja može da služi u razne svrhe i jako ju je dobro imati u kućnoj apoteci.


Kolačići za telo (poznati i kao čvrsti losion za telo) su kombinacija najboljih sastojaka za negu suve kože. Sadrže shea buter, kakao buter, vosak, ulje jojobe, bademovo ulje, maslinovo ulje, avokado ulje, etarska ulja i mirise. S obrzirom na svoj sastav, kolačić za telo je zaista poslastica za Vašu kožu. Mnogima deluju kao sapuni, ali to su buteri za telo - služe za ishranu kože i koriste se umesto mleka i krema za telo. (izvor).


Hrane kožu, povećavaju njenu elastičnost, stvaraju zaštitni film na koži i time sprečavaju gubitak vlage. A ako kolačiće za telo nanosite na vlažnu kožu imate kompletno mleko za telo (voda sa kože + masne komponente iz kolačića = mleko za telo bez konzervansa, emulgatora...)
Sem toga kolačići i divno mirišu, a pošto se ukusi razlikuju i mirisa ima raznih. 
Aktivne komponente :kombinacija najboljih biljnih sastojaka za negu vaše kože - ši buter, kakao buter, bademovo, maslinovo, avokado i jojoba ulje, vosak, etarska ulja i mirisi. (izvor).


Na prvi pogled ovaj losion bio mi je neobičan i pitala sam se kako ću ja njega uopšte mazati na telo i kako će moja suva koža uopšte upiti nešto od njega međutim već na prvo mazanje rodila se ljubav prema ovom kolačiču. On klizi nežno po koži tela i lagano se topi malo po malo taman onoliko koliko je koži potrebno u tom trenutku da upije i da postane hidrirana, lepa i neverovatno mirisna. Meni je bolje delovanje postigao na vlažnoj koži nakon tuširanja mada se može korisiti i na suvoj, svako će onako kako to njemu odgovara da ga koristi naravno. Pri jednom mazanju potroši se vrlo mala skoro neprimetna količinia kolačića pa može da potraje dosta dugo koliko sam uspela da primetim jer mažem ga već neko vreme i nisam došla do polovine. Mene je kolačić oduševio i osvojio i probaću sigurno još neke mirisne note.


Sastav: Butyrospermum Parkii Butter (ši buter), Theobroma Cacao Butter (kakao buter), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (ulje slatkog badema), Olea Europaea Oil (maslinovo ulje), Persea Gratissima Oil (ulje avokada), Simmondsia Chinensis Oil (ulje jojobe), beli vosak, etarska ulja i mirisi.

Pakovanje je od 50 g, cena je 300,00 RSD i možete ga poručiti ovde.


Neven se tradicionalno koristi u vidu masti od nevena za rane koje sporo zarastaju, posekotine, ogrebotine, opekotine, bradavice, kurje oči i sva druga stanja u kojima je potrebno da se regeneriše koža. Primenjuje se i kod različitih kožnih oboljenja, kao što su ekcemi, akne, atopijski dermatitis, a odlična je i za negu suve kože. Etarsko ulje lavande, koje je dodato ovoj masti, dodatno stimuliše regeneraciju kože i ubrzava oporavak. (izvor).


Davno sam čula i znala za lekovitost nevena, krema i melema na bazi istog, još kao mala dok sam bila sećam se da je mama uvek u kući imala neku kremu ili mast od nevena ako zatreba za nešto, a to je jedna od onih kremica koju uvek treba imati jer nikad se ne zna kada može da nam bude od koristi. Recimo meni pomaže kod više stvari a najviše kod jako suve i ispucale kože i njenog perutanja. Međutim pomaže mi i kod sitnih ojeda iako nisam sigurna da je predviđena i za to. Smiruje mi svrab kože i deluje umirujuće. Nedavno sam baš imala jedan problem na koži desne ruke u vidu ojeda, stotine sitnih tačkica, svrab je bio nesnosan. Nakon 3 dana mazanja ojed se povukao a svrab nestao. Evo imam i sliku kako je ojed izgledao, no sada on je prošlost. Nisam sigurna ni od čega je nastao ali mislim da je od narukvice koju sam nosila jer sam alergična na sve sem zlata, srebro mogu da nosim ali ne duže od par dana.





Sastav: Calendula Officinalis Oil (nevenovo ulje), beli vosak, Lavandula Angustifolia Essential Oil (etarsko ulje lavande).
Upotreba: Naneti na kožu 2-3 puta dnevno. 
Pakovanje proizvoda je od 50 ml i košta 280,00 RSD i možete ga poručiti ovde.



Pakovanje nevenove masti je od 50 ml i košta 280,00 RSD, možete ga poručiti ovde. Inače ja ove proizvode često viđam po prodavnicama zdrave hrane što me uvek obraduje pa obavezno uzmem neki stik za usne nove mirisne note da isprobam ili nešto drugo. Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Herbateria kao i sajt http://herbateria.rs/.

Koji su vaši Herbateria favoriti ? 
*PR proizvodi

10 коментара:

  1. Zelim ovaj losion!!! Al ne bih bas kokos, pre bih vanilu, cimet ili narandzu :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Koristim i volim oba ova proizvoda :) Neven mast je zaista višenamenska i uvek je imam u kući.

    ОдговориИзбриши
  3. joj divni su ovi kolacici....tako su primamljivi

    ОдговориИзбриши