"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

уторак, 19. јул 2016.

Herbateria - Kokosovo ulje sa dodatim mirisom i Jojoba ulje


Pre nekog vremena na moju adresu stigao je novi paketić predivnih prirodnih Herbateria proizvoda koje sada već dugo koristim i mnogo ih volim. Danas ću vam pisati o dva divna ulja a o mleku za sunčanje nekom drugom prilikom. U predhodnom postu pisala sam vam već o kokosovom ulju a ovo novo se razlikuje samo po tome što ima kao dodatak neodoljiv miris kokosa koji se širi svuda oko mene kada ga koristim. Za one koji su propustili taj post mogu ga pročitati ovde.


Prirodno kokosovo ulje nema miris, a znamo da mnogi korisnici očekuju onaj prepoznatljivi, prijatni miris kokosa kada otvore bočicu. Zbog toga smo odlučili da napravimo i verziju za one kojima je taj miris bitan za potpuni ugođaj!
Kokosovo ulje je odlično za negu kože, ne ostavlja mastan trag, koža ga brzo upija. Osim toga, pomaže protiv peruti, jača kosu, ubija gljivice i bakterije, štiti kosu od pucanja i isušivanja.
Za kosu: Utrljati kokosovo ulje u koren kose i ostaviti da deluje nekoliko sati ili preko noći. Ujutro isprati kosu blagim šamponom.
Za kožu: Koristiti umesto krema i losiona za telo. (izvor).


Pošto ja nemam problema sa oštećenom kosom ovo ulje koristim isključivo za dodatnu negu, sjaj kose i neverovatan miris koji se dugo zadržava u kosi da mogu i sama da ga osetim, a kako je miris kokosa moj omiljeni neverovatno me opušta. Važna stavka po meni je da ulje ne masti kosu, ja ga koristim nakon svakog pranja kada kosu blago prosušim, utrljam ulje na krajeve i dobijam divnu, meku, sjajnu i mirisnu kosu.
Za telo mi se takođe dopada i prija mi naročito sada kada moja koža zahteva dodatnu hidrataciju, ulja mi izuzetno odgovaraju.
Pakovanje ulja je od 100 ml a cena 300,00 RSD i možete ga poručii ovde.



Jojoba ulje odlično neguje kožu, a koristi se kod svih tipova kože. Od svih baznih ulja, ulje jojobe je po hemijskom sastavu najsličnije prirodnom sebumu ljudske kože, pa ga iz tog razloga koža prepoznaje i dobro upija. Sprečava nastanak bora i ožiljaka, a deluje i antimikrobno. Pogodno za negu kože, kose i noktiju.
Za negu lica: dva puta dnevno naneti po 4-5 kapi na vlažnu kožu i lagano umasirati.
Za negu tela: ulje jojobe naneti na vlažnu kožu i umasirati.
Za negu kose: napraviti pakovanje od 50 ml jojoba ulja i 50 ml maslinovog ulja, blago zagrejati i naneti prvo na teme, a posle i na celu dužinu kose. Ostaviti 2-3 sata da deluje, a potom isprati blagim šamponom. (izvor).


Jojoba ulje se prvi put našlo sada u mojoj upotrebi i moram reći da me je za kratko vreme oduševilo. Koristim ga za negu kože tela isključivo jer mi tu najviše odogovara i prija. Jako lepo hidrira kožu, štiti je od isušivanja a ne masti je, nakon svakog tuširanja uzmem par kapi i lagano umasiram u kožu, dovoljna je mala količina za celo telo, ako izuzmemo stomak koji jedino sada ne mažem jer za njega imam posebnu kremu. Prijatnog je i blagog mirisa, koža ga brzo upija i ne sija nakon korišćenja. Osetila sam već nakon par dana da mi je koža mekša, lepša i manje suva. Posle mazaja tela ostatak utrljam na ruke, laktove i nokte i tu vidim drastične promene, pošto već 7 meseci ne mažem nokte i sečem ih do panja, ovo ulje ih je baš ojačalo, brže rastu a zanoktice sa kojima imam problem su nestale.


Pakovanje ovog ulja je od 50ml a cena mu je 600,00 RSD i možete ga poručiti ovde.
Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Herbateria kao i sajt http://herbateria.rs/.

Da li ste već probali nešto iz njihovog asortimama i imate li neke svoje favorite ili možda preporuke? 

*PR proizvodi

12 коментара:

  1. Koristila sam čokoladnu liniju-stik, balzam i buter :) Odlični su bili. Jedva čekam utiske o mleku za sunčanje :) :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam istu tu liniju od vanile, čarolija. Malo mi je teže testirati ove god preparate za sunčanje jer sam osudjena na 4 zida al kad moram negde namažem se 😊

      Избриши
  2. Nista od njh nisam probala,pa se unapred radujem citanju utisaka.

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm, kokos obozavam u svakom obliku, te tako verujem da je i ovo ulje fantasticno, kako miris, tako i nega :)

    ОдговориИзбриши
  4. Obozavam kokosovo ulje, ali ovo jos nisam probala!

    www.bymajamladenovic.com

    ОдговориИзбриши
  5. Jao, ovo kokosovo ulje po tvojim rečima izgleda divno. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Mmm, zaljubljena sam u kokos od davnih vremena :) Ovo uljce cu potraziti prvom prilikom :)

    missymj.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши