"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 18. септембар 2014.

Moj mali Max Factor kutak


Danas ću vam pisati o tome koju ja šminku koristim,mnogi od vas su to tražili i zanimali se za to.Kako ste mogli pročitati u uvodnoj reči šminkam se malo i retko,tek u zadnje vreme malo češće,pa je tako i moj kutak za šminku dosta skroman.Pored ove male Max Factor kolekcije posedujem još par komada šminke većinom domaćih proizvođača kojima ću posvetiti neki naredni post.Max Factor je marka koju sam otkrila još krajem srednje škole i od tada počela redovno da kupujem one njihove setove u kojima se dobija 2 proizvoda po ceni jednog.Mojoj koži sve što sam probala iz ove kolekcije nikad nije zasmetalo pa sam joj zato verna godinama,ali nažalost samo onoliko koliko mogu sebi da priuštim a to je otprilike jedan do dva ta seta godišnje.Tako sam proizvode sa slike većinom dobila na poklon,ono što sam ja kupila je Creme Puff u setu sa maskarom 2000 Calorie,i tečni puder Face Finity u setu sa Creme Puff puderom :)



Moram vam napisati samo jednu malu pričicu o tome kako nikad u životu zaista nisam imala sreće u ničemu a kamoli u nagradnim igrama,ali kako se kolo sreće ipak pomalo okreće,od kada sam upoznala svog muža sve je počelo da ide na bolje i počela sam da osvajam razne nagrade,doduše ne baš na sreću ali na neku kreativnost,pisanje stihova uglavnom a bilo je i malo sreće ponekad.Tako sam dobila i većinu stvarčica sa ove slike direktno od kompanije Max Factor Srbija kojoj se još jednom zahvaljujem ovako javno.




Max Factor face finity tečni puder 3 in 1:
"Kombinuje osnovu za postojanost, podlogu sa zaštitnim faktorom od sunca i korektor za ispravljanje nesavršenosti. Tri savršeno objedinjene performanse kako bi pružile maksimalno pokrivanje i mat izgled – ulivajući vam samopouzdanje da iznesete svaki izgled, svakog dana.Dostupan je u 5 nijansi. Nemasna tekstura, dermatološki ispitana i pogodna za osobe sa osetljivom kožom."

-Nijansa koju ja koristim je Golden 75,pogodna je za moj svetao ten a odgovara mi i ako me sunce malo ogreje pa mi obrazi porumene.prija mojoj koži i kad je u normalnoj fazi i kada je u problematičnim danima,lepo i lako se razmazuje,i dosta je postojan,kao podlogu većinom namažem hidrantnu kremu ili neku od toniranih bb krema,kosristim ga samo za večernje šetnje,ili neke prilike,pošto ne izlazim :)Bočica je od 30ml,i kupila sam je u setu kao što sam već napomenula.



Max factor creme puff puder u kamenu:

"Može se koristiti kao kompletni make up ili za korekciju šminke u toku dana.Omogućava da podloga izgleda mat i besprekorno efektno tokom celog dana.Ovaj puder izvrsna je mešavina kremaste osnove i najprozračnijeg pudera za lice presovanog u kompaktni oblik. Može se koristiti preko hidratantne kreme ili tečnog pudera."

-Ovaj puder koristim već dosta dugo a dugo mi i traje jer ga stavljam u posebnim prilikama i onda kad imam nešto dodatno na licu za sakriti.Koristim nijansu 05 translucent koja se prilagođava svakom tenu,pakovanje je od 21 g i takođe je kupljeno u sklopu čuvenog seta.



Max factor karmin Pink Brandy 825 me je oborio sa nogu,pakovanjem,mirisom i bojom,na usnama je divan,nežan,dugo traje ne razmazuje se čak ni meni koja baš i ne ume da nosi karmin jer sam pretežno navikla na sjajeve za usne.

Max factor flipstick colour effect to je ovaj dvobojni praktični karminčić,a boje kao stvorene za mene,nežno roze i ciklama,takođe me je oduševio i svakodnevno mažem danju svetljiju nijansu,a uveče kad idem negde bude ili ova tamnija ili ovaj predhodni karmin pink brandy,i tako celo ovo leto.
Ova dva proizvoda dobila sam na poklon :)


Na ovoj slici možete videti Max Factor excess intensity longwear eyeliner,wildshadow pencil nijansa 35,i korektor za podočnjake mastertouch nijansa fair 306.

-Eyeliner mi je ok,nisam ga mnogo koristila još pa ne želim da pišem baš na osnovu toga,ali prvi utisak je bio dobar,dugo je trajao na očima i nije mi se razmazivao.

-Wildshadow pencil je otkriće  veliko za mene i obožavam je,tako se lako maže,postojana je,boja je predivna,može biti i olovka i senka.Ja imam jedan problem oduvek na levom kapku se uvek redovno sve malo oslika ili razmaže dok na desnom ništa,a sa ovom olovkom ja nemam taj problem.

-Korektor je skroz ok,ja imam izražene tamne podočnjake prirodno a naročito otkad patim od glavobolja,tako da sam zadovoljna sa njegovom moći prekrivanja,uskoro moram nabaviti novi ovaj sam skoro potrošila :)


Excess volume mascara me na moju veliku žalost nije oduševila,iako sam dobila ovaj proizvod na poklon ja moram biti iskrena,očekivala sam mnogo više od nje.Prvo mi je nezgodna za nanošenje,užasno se teško skida ,i volumen trepavica mi ništa nije veći nego obično,inače godinama koristim 2000 calorie maskaru,probala sam stotine drugih i nekako se uvek njoj vraćala.Naravno svi smo različiti i svima nam nešto drugo odgovara više ili manje,a meni ova maskara ne odgovara,a baš mi je budila nadu da ću i ja malo moći da imam mačkasti pogled zahvaljujući njoj jer su mi trepke i retke i kratke :(


Max factor 2000 calorie maskara-najslađe sam ostavila za kraj.Gore sam već spomenula koliko dugo ovu maskaru koristim i uvek joj se vraćam.Ona moje trepavice najbolje ume da izvuče,da ih ne lepi,da im da volumena i vrlo lako se skida,ne razmazuje se,ne smeta mi očima.Kupujem je svake godine u setovima već više puta pomenutim pa tako sam i ovu.Mada moram biti iskrena imam želju da probam maskaru wild mega volume kao i najnoviju Masterpiece Transform,pa se nadam da će biti prilike za to .


Pišite mi kako vam se dopao post,da li ste probale neke od proizvoda kao i vaša iskustva :)

17 коментара:

  1. Volim Max Factor kao brend. I ja sam ga davno, davno otkrila kao i ti i s vremenom sam dosta stvari isprobala. Za neke proizvode sam našla neke ipak draže zamjene, ali drugima poput molje omiljene Masterpiece Max maskare sam ostala i dan danas vjerna!

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikada ima njihov tecni puder,ali ovaj u kamenu imam,ali nemam pojma sto sam ga zanemarila!! :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ispravi tu greškicu po meni je to jedan baš dobar puderčić ,onako neutralan :)

      Избриши
  3. Nisam do sada probala ni jedan njihov proizvod, ali sam čula mnogo pohvala za maskaru. Volela bih da je probam, pa se nadam de će i mene iznenaditi :D. Post je super. Tema i sadržaj tvog bloga su super, lepota najpre dolazi iznutra a ovo je mali dodatak na tu temu :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš meni ova 2000 calorie godinama odgovara i najbolja mi je a ova druga mi nikako ne odgovara,što me baš začudilo . Hvala za pohvale ,trudim se ostati dosledna mojim temama ali se isto tako trudim udovoljiti željama čitalaca i onda će blog postati samo bolji na zadovoljstvo i moje i vaše nadam se :)

      Избриши
  4. 2000 kalorija, omiljena maskara, takodje mi najbolje izvuce trepavice sve kako si napisala :) Kolekcija Max factor ti je odlicna! Zavidim ti, ja imam bas skromnu kolekciju kad pogledam tvoju :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto imamo istu omiljenu maskaru :) Nemoj da mi zavidiš jer je ovo skoro sva šminka koju uopšte imam a i dugo mi traje jer se slabo mackam :)

      Избриши
    2. Isto tako, kupim sminku jer volim da je imam i onda je lagerujem :D Ali obozavam da vidim ovako lepe kolekcije :)

      Избриши
  5. Probala sam Facefinity, Creme Puff, 2000 calorie maskaru. Max Factor je dugo bio i moja šminka izbora. Bila sam podložna reklami, a i Max Factor je imao mnogo bolje proizvode. Danas sam razočarana jer su uništili formulu moje omiljenje Masterpiece maskara i to ne mogu da prežalim, sedam godina sam je uzastopce koristila. Facefinitty 3in one je meni možda njihov najbolji puder, ali je istina da su teški i da loše deluju na lice. Kada sam prešla na medicinsku kozmetiku, shvatila sam da su moji omiljeni MF puderi ipak komedogeni. Što se maskara tiče nadam se da će vratiti stari kvalitet, posebno zato što mi se dopala njihova nova maskara! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega mi je drago videti tvoj komentar,a za pudere sam i ja čula isto što sad ti pišeš al me teši što ga ja zaista retko koristim,pa mi traje i po godinu dana,koristim većinom samo bb kreme a sad samo CC otkad sam je otkrila ,a puder samo ako idem negde uveče:). Maskaru o kojoj pišeš nažalost nisam probala ali hajde da zajedno apelujemo da se vrati na staro pa da je i ja probam :)

      Избриши
  6. Lijepa kolekcija:) Kod MF ja se držim samo maskara, puderi su mi preteški i izazivaju bubuljice

    ОдговориИзбриши
  7. Mala ali bas slatka kolekcija, taman imas sve sto je potrebno :) I ja imam Whipped cream ali ga nesto ne koristim u poslednje vreme, moracu da ispravim tu nepravdu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni Whipped cream zaista prekrije sve nedostatke kad mi je lice u hormonalnom haosu :).Hvala za komentar i istina je ,koliko se mažem ovo mi je sasvim dovoljno :)

      Избриши
  8. Sve ti je predivno... volim njihove pudere nedavno sam kupila i primer

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Primer nikada nisam koristila iskreno ne znam ni da li bih umela ni za šta služi :) Hvala za komentar,i ja volim sve iz ove kolekcije osim maskare koja mi nekako nije legla :).

      Избриши