"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 26. октобар 2014.

IKAROV Almond oil (bademovo ulje)


Pre nego što počnem da pišem svoje utiske o ovom divnom proizvodu želim par reči da napišem o proizvođaču. Kompanija LAND OF ROSES d.o.o. je osnovana 2013. u Pančevu sa ciljem da na srpsko tržište uveze kvalitetnu, prirodnu i u isto vreme pristupačnu, za veći deo stanovništva, kozmetiku od ulja Bugarske ruže "DAMASCENA" koje je popularnо na celom svetu.
Obiluje zaista mnoštvom predivnih proizvoda,za sada ja ću vam pisati o 4 takva.Ovim putem želim i javno da se zahvalim kompaniji Bugarska ruža na ukazanom poverenju,jer mi je testiranje ovih proizvoda donelo veliku radost i uživanje. Za sve informacije o ponudama i cenama posetite njihov sajt http://bugarska-ruza.rs/.


Za početak sam izabrala ovo predivno bademovo ulje jer mi je nekako najmanje vremena trebalo da steknem neke utiske,za ostale proizvode trebaće ipak više testiranja.
*Bademovo ulje je klasično kožno ulje,veoma dobro prodire i odgovarajuće je za svaku vrstu kože i svaki uzrast. Njegov masni sastav je najbliži ljudskom i zbog njegovog dobrog dejstva je još nazvano "kožno ulje". Ono je najčešće korišćeno u kozmetici a takođe i kao osnovno ulje u aromaterapiji. Brzo upija, umiruje, omekšava i kožu čini glatkom. Nije slučajnost da se od davnina koristi kao masažno ulje za bebe i decu. Ima veoma dobro dejstvo na suvu i osetljivu kožu, kao i na staru i istrošenu. Ne iritira niti stvara alergijske reakcije,spada u najmoćnije prirodne stimulatore za nicanje i ozdravljanje kose. Podhranjuje koren kose,stimuliše njen rast, pojačava sjaj, savitljivost i elastičnost.(prekucano iz uputstva za upotrebu ).


Pakovanje dolazi u tamnoj čvrstoj dobro zatvorenoj bočici od 55 ml. Ulje je dosta masno pa je zaista potrebna mala količina da bi namazali recimo rameni deo koji se masira, ja sam ga prvo testirala u te svrhe, naravno moj muž je bio maser :). Zatim nakon te masaže on je primetio da su mu ruke izrazito glatke a ja sam bila toliko opuštena da sam zamalo zaspala .Ulje nema neki miris ili ga bar ja ne primećujem. Sledeće gde sam testirala ovo ulje bilo je na mojim noktima i zanokticama. Moji nokti su totalna katastrofa, lome se,pucaju i listaju, a zanoktice niču svaki dan, ne mogu da ih se rešim. Nakon 2 nedelje mazanja nokti su mi zaista ojačali i prestali da se listaju ali zanoktica se još nisam rešila. Ulje sam takođe mazala na kosu i utrljavala na koren nekoliko sati pre pranja ne bi li mi brže rasla no te ćemo rezultate, ako ih bude,moći videti kroz neko vreme. Ono što sam odmah videla je da kosi zaista daje sjaj i deluje jako dobro na krajeve, iako sam se nedavno šišala i kosa mi je zdrava, osećam da je mekša i vidim  dodatni sjaj. Takođe kap ovog ulja dodajem u pudere za lice, naročito one gušće i to mi mnogo pomaže kod razmazivanja pudera i ujednačenog tena.  Sve u svemu jedan odličan proizvod, kako se sve više okrećem prirodnim preparatima tako sve više vidim koliko mi prijaju i koliko deluju, i sve više imam želju da isprobavam nove.




Zašto da koristimo biljna ulja "IKAROV"?
Zato što su ona razlog da imamo zdravu i lepu kožu, kosu i nokte. Zato što sve što sadrže ulja se koristi od organizma. Zato što mu ona daju na gotovo mnogo sastojaka, od kojih neke organizam ni ne može sam da sintetiše. Koža veoma brzo pokazuje svoje „Hvala!“

Kako se ulja "IKAROV" primaju od kože?
Ljudska koža se sastoji od nekoliko slojeva i uglavnom propušta masti, a ne vodu. Na kožu treba da se nanese ulja toliko koliko koža može da upije i nedugo zatim na njoj ne ostaje ni trag. Kada se prave obogaćujuće maske ili masaža, onda je količina ulja veća. Ostatci od ulja na koži mogu lako da se odstrane. Veoma su retki slučajevi crvenila, iritacije ili alergijskih reakcija. Ako imate veoma osetljivu kožu, ili takvu da je sklona alergiji, prvo napravite test niže od pazuha ili sa unutrašnje strane lakta!!!

Odakle i kako se dobijaju ulja IKAROV?
Biljna ulja "IKAROV" se izvlače iz semenki i plodova biljaka kroz hladno ceđenje. U tom početnom stadijumu ona predstavljaju obojene tečnosti sa ne toliko prijatnim mirisom. Zato ulja podležu dodatnom finom prečišćivanju bez primene visoke temperature. Tako se odstranjuju neželjene primese, a u isto vreme se očuvaju njihove vredne osobine i produžava rok korišćenja.

Kako vam se čini ovo ulje i da li koristite neka druga i u koje svrhe? :)

*PR uzorak

16 коментара:

  1. Koristila nisam,a i slabo koristim bilo koja ulja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo drugo po redu,predhodno sam probala od lavande i super mi je za masažu i opuštanje :)

      Избриши
  2. Nazalost nisam koristila,mada verujem u svaku tvoju rec jersam mnogo cital o pozitivnom uticaju badema za kozu.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo ulje jos uvek nisam koristila, ali mi je plan da kupim sva ulja (moja opsednutost da imam sve), tako da ce definitivno biti u mom neseseru. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nećeš se pokajati definitivno :).Na sajtu imaš baš lepu ponudu ulja i dosta su cene pristupačne pa pregledaj i naručuj :*

      Избриши
  4. Super zvuči, čula sam već da Bugarska ruža ima super proizvode :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da ima,ja sam oduševljena,naročito šamponom od arganovog ulja o kojem se krčka postić :)

      Избриши
  5. Volim bademovo ulje i često koristim, a i koža puno bolje izgleda kad njegujem uljem :) Ovo nisam probala, imam od dva proizvođača pa jedno koristim za odstranjivanje šminke, a drugo za njegu. Oba su samo badem, nema dodataka. Ne primjećujem ni ja miris kod mojih ulja, nisi jedina ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad mi je lakše,očekivala sam neki miris zaista,ali više volim kad ga nema nego kad je prejak pa mi smeta :). Zaista je odlično i zaista se vide rezultati na koži,kosi,noktima. Hvala za komentar :).

      Избриши
  6. Vidiš kako su biljna ulja divna <3 Najvažnije je da su hladno prešana kao ovo tvoje, a bademovo ulje posebno volim za uklanjnje maskare i njegu tijela. Moram probati i na kosi, nadam se da ćese lako isprati. Bademovo ulej inače nema nikakva miris, odnosno vrlo blag, jedino što je ovo s dodatkom ružmarina pa se on može osjetiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se skroz fino ispere sa kose uopšte je ne učini masnom,pokušaj svakako :). Divno je baš uživam koristeći ga,i sve više i više uživam u tim prirodnim preparatima koje sam dobila priliku da probam :).

      Избриши
  7. U nezi ne koristim ulja, a znam koliko su dobra za kožu. Jedino ulje koje koristim je iz Oriflamea, višenamensko i upotrebljavam ga za tuširanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam do sad koristila samo masažno ulje od lavande,no sad kad vidim blagodeti ovog bademovog planiram da probam još mnoga :)

      Избриши
  8. Hoces li ga isprobati mozda za negu lica? Jedva cekam da vidim kako ce se pokazati na kosi.. mada tebi i onako brzo raste, kao luda, nisi mi relevantna, bolje da proba neka muka od kose, kao ja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga dodajem ga puderima onim tečnim i gušćim,a probala sam ga i za skidanje šminke,pun pogodak veruj mi,jako mi prija,savršeno je. Kosa mi mogu ti reći baš raste kao iz vode što se kaže otkad je ne tretiram ničim,šišam krajeve na par meseci ,da li je ulje doprinelo,pa moguće je jer mazala sam ga u teme direktno i prenoćim tako a zatim sutradan operem kosu :)

      Избриши