"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 5. октобар 2014.

Moja AVON nega kose


Kao što ste mogli pročitati u mom prvom postu u kojem sam vam otkrila ponešto o sebi, obožavam preparate za kosu, to mi je slaba tačka, nešto na šta najviše novca trošim i nikad mi nije dosta. Volim da probam bukvalno svašta ali ima proizvoda koji me oduševe pa im se iznova vraćam. Neki od njih su svakako ovi sa slike. Pošto Avon često nudi razna sniženja ja tako čekam uvek da se to dogodi pa kupujem svoje omiljene preparate. Inače ko ne zna moja kosa je gusta, jaka,sada već 3 godine puštam prirodnu a pre toga je 10 godina bila tretiranja farbanjem u plavo, ili bolje reći belo, mašćenje zavisi od mojih ludih hormona pa je to uvek nepredvidivo.



Avon sprej za raščešljavanje kose apricot & shea 150 ml koristim nakon pranja kose, kad je blago prosušim peškirom pa pre nego što ću je sušiti ili fenirati. Rasprskam onako od pola dužine ka krajevima i raščešljam je vrlo lako a miris se zadržava u kosi i nakon feniranja. Ovo je pravi letnji sprej sa mirisom kajsije, i zaista pomaže kod zamršene kose.


Hranjivi serum za krajeve za sve tipove kose 30 ml (zelena bočica) je zaista odličan, još kad bude na sniženju i više je nego isplativ. Koristim sad već drugu bočicu, stavljam ga na već skroz suvu kosu. Pošto pakovanje gore ima pupmicu dovoljne su 2 dozice, barem meni :). Stavljam samo na krajeve, provučem prstima par puta i to je to, krajevi deluju uvek sveže.

Smooth as silk serum sa proteinom za neukrotivu kosu 30 ml (rozikasta bočica) garantuje svilenkastu kosu i do 24 h, može se stavljati i na suvu i na mokru kosu. Ja ga stavljam na suvu, nekako po navici i efekat je odličan, kosa je zaista meka kao svila, mirisna, ne mrsi se i što je najvažnjije taj efekat na mojoj kosi traje duže od jednog dana .


Tretman bez ispiranje sa arganovim uljem 30 ml (plava bočica)-egzotična mešavina koja sadrži arganovo ulje, odmah pri nanošenju bogato hidrira kosu i pruža predivan sjaj, upotrebljava se na opranu kosu osušenu peškirom, nanese se  na dlanove i ravnomerno utrlja u kosu. Hrani suvu, oštećenu i osetljivu kosu, jača je. Iskreno meni je ovaj serum miljenik kad bih morala da biram. Kosa mi je kao svila, lepršava ali ne neposlušna, deluje tako sveže i upadljivo sija, tako da je ovo serum koji ću u budućnosti redovno koristiti.



Avon naturals herbal hair care maska za kosu 125 ml-kupila sam ovu masku iz radoznalosti i da budem iskrena smešne cene koja je iznosila oko 150 dinara. Maska je na bazi kamilice i aloja vere, i kako piše na kutiji trebalo bi potpuno da obnavlja(complete recovery). Miris je lep, letnji, nežan, a sa obzirom da je pakovanje baš maleno maska dugo traje jer vam je dovoljna vrlo mala količina da bi umasirali u vrhove. Ostavite da deluje oko 3 minuta, isperite i uživajte u mekoj obnovljenoj kosi. Ne mogu vam reći da su rezulati spektakularni ali za te pare radi posao :).




Toliko za sada o nezi moje kose,biće toga još mnogo,ne brinite,puno pozdrava vam šaljem ja, a vi meni šaljite komentare o vašoj Avon rutini za kosu ako je praktikujete ? :).

11 коментара:

  1. I ja obozavam ove preparate,kremice,parfemcice,kozmetiku uopste,izgleda da su nam interesovanja sto se toga tice slicna,a verovatno i svim zenama,a tebi sam vec rekla nakon one fotografije da omas divnu kosu,sto sam iskreno i mislila,pozdravljam te puno,budi i dalje inspirarivna i kreativna kao i dosad,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti od srca :). Naravno trudiću se da uvek ostanem dosledna sebi,a kreativnost mi je valjda neki talenat ,moram i ja da imam neki hehehehe :* Inače ovi Avon serumi su zaista odlični,godinama koristim :).

      Избриши
  2. Pisala sam o ova 3 seruma i tretmana, kao i o naturals spreju :-)
    Ove naturals maske ne praktikujem da kupujem probala sam ranije mozda 2 i bile su na nivo regeneratora.
    imam jos i leave in tretman za jacanje kose, onaj sa crnom pumpicom, crvena linija ;-)
    volim avon planet spa maske za kosu, kao i vruce ulje sa maslinovim uljem :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj ja imam veliku želju da probam tu planet spa masku sa maslinovim uljem ali mi je mnogo skupa i kad je na sniženju,a moja drugarica se kune u nju :). Odlični proizvodi zaista,Avon tu nema konkurencije makar što se seruma tiče,po mom skromnom mišljenju :)

      Избриши
  3. Slažem se da su Avonovi serumi jedni od najboljih ako ne i najbolji. Probala sam sve osim ovog za neukrotivu kosu a trenutno koristim sa arganovim uljem, super je i nikako da ga potrošim :) Šampone i maske sam ranije koristila i isto su mi bili ok ali dugo nisam. A tvoja kosa je predivna, vidi se da si je razmazila :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pošto sam 10 godina izbeljivala kosu i tretirala je do ludila(mladost-ldost),koristila sam sve i svašta da ona bude kvalitetna i lepa iako bela,i uspevala sam u tome,kosa mi je baš boljka da tako kažem,a sada kad puštam svoju prirodnu pa još ovako svašta mackam rezultat mora biti vidljiv,i jesam baš sam je razmazila,to mi je valjda nešto najvažnije,sve mi diraj kosu nemoj hehe :)

      Избриши
  4. Volim Avonove mackalice za kosu :) Serum za suve krajeve sam koristila dok sam bila plavusa i jako mi je prijao, sada kao crnka nemam problema sa krajevima, pa sam ga iskljucila iz upotrebe. Kosa se vec i zasitila, pa je pocela malo vise da se masti. Ali zato u planet spa masku sa maslinovim uljem mogu da se zakunem. Trosim ko zna koju kutijicu po redu i prezadovoljna sam ^_^ Sada ocekujem sprej za zastitu od toplote, stize sutra, pa se nadam da cu i njime biti zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tu masku toliko želim da probam al nikako uvek ima nešto važnije ,ali zaista ću morati da pišem deda mrazu :). Kolko ja vidim tvoja kosa je baš lepa i sjajna :) Javi nam za sprej kakav je :)

      Избриши
  5. Najskorije što sam koristila iz Avona su šampon i maska sa avokadom, šamponom nisam bila zadovoljna, maskom jesam. A posebno sam zadovoljna sprejem za rasčešljavanje kose za decu koji koristim za svoju ćerku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni te prskalice i serumi svi odgovaraju,šampon koji sam probala davno dok sam bila plavuša bio mi je ok,e sada nisam uzimala šampone dugo jer koristim neke druge :). Te prskalice za klinke su mi preslatke a eto drago mi je da čujem i da su dobre ,nadam se da ću imati prilike nekada i to da isprobam :*

      Избриши
  6. Volim avon kozmetiku.Koristim razne mackalice i bas uzivam :) Super post

    ОдговориИзбриши