"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

среда, 26. новембар 2014.

Život i Zdravlje (časopis)


"Magazin Život i zdravlje je prvi porodični magazin koji se bavi promocijom zdravlja i pokrenut je kao podrška radu našeg udruženja.Članci koje objavljujemo nisu namenjeni dijagnozi ili lečenju bilo koje bolesti. Njihov cilj je da motivišu čitaoce da sami započnu ozbiljniju brigu o svom zdravlju.
Na stranicama našeg magazina mogu se pronaći najsvežije i najvažnije informacije iz oblasti fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog zdravlja,čijim prihvatanjem i praktikovanjem čitaoci mogu razviti kako svoj, tako i zdravstveni potencijal cele svoje porodice.
Redakcija magazina.Život i zdravlje sarađuje sa nekoliko izdavačkih kuća u zemlji i inostranstvu, nekoliko domaćih i stranih univerziteta, crpi informacije iz dugogodišnje prakse renomiranih stručnjaka, prezentuje rezultate najnovijih naučnih istraživanja.Informacije koje objavljujemo su odolele zubu vremena i pokazale se kao istinite i delotvorne.
Magazin Život i zdravlje je Vaš partner, pomoćnik i saputnik na putu zdravog načina života."(izvor).


Do ove saradnje došlo je sasvim slučajno i skroz nenadano kada mi je kompanija Bugarska ruža ponudila da me pretplati na ovaj časopis na godišnjem nivou a ja da vas moje drage čitaoce upoznam sa njegovim sadržajem i na neki način vam ga reprezentujem,i smatram ovo jako dobrim korakom sa obzirom da su primarne teme mog bloga upravo o ovoj najvažnijoj stvari na svetu a to je zdravlje.Poslali su mi predhodna četiri broja ovog časopisa i peti poslednji broj,pa ću se na njega fokusirati u ovom postu a u narednom periodu ću vas izveštavati o svakom narednom broju i najzanimljivijim temama koje vas čekaju unutar časopisa.Pre svega da kažem da je vrlo kvalitetno urađen,štampan je na kvalitetnom sjajnom 90-gramskom papiru, u punom koloru, na 60 strana,što mi je na prvu loptu zaista privlačno i bitno,jer ja volim da takve časopise čuvam i skupljam,a cena je vrlo simbolična i iznosi 110,00 dinara.U narednim redovima izvojiću neke zanimljivosti koje možete pronaći u ovom aktuelnom broju časopisa,pretežno je tema surova bolest zvana rak.

Za početak tu je priča o zabrinjavajućoj statistici o raku kao i priča o ovom surovom oboljenju iz ugla stručnjaka.



Zatim sledi Ketina priča-"Kako sam pobedila rak ",i tekst o hrani koja smanjuje rizik od raka.



Zanimljiv tekst za sve koji su intolerantni na laktozu,kao i savet kako da napravite sami pastu za zube.



Jedna zanimljiva tema za sve naše studente,a zatim saveti kako da budemo uspešni bez stresa .



Takođe možete naći super priču o partnerskim odnosima,predmenstrualnom sindromu,kao i neke savete kako opraštanje može biti ključ za mir,sve u svemu jako raznovrsne i korisne teme,a ima malo toga i o eteričnim uljima i o slačici.


Nadam se da sam uspela da vas zainteresujem za ovaj časopis jer je zaista vredan vaše pažnje,ja sam uživala kad sam ga čitala,obiluje mnoštvom korisnih tekstova i saveta,i iskreno vam preporučujem da požurite do najbliže trafike i nabavite svoj primerak ako to već niste učinili.
Za sve dodatne informacije tu je sajt http://www.zivotizdravlje.net/ i FB stranica Život i zdravlje.

Da li ste čuli za ovaj časopis ili ga možda već čitali,komentarišite,pišite,hajde malo da diskutujemo ?!

10 коментара:

  1. Cula za casopis i citala.I mene je stampa odusevila,a i svaki put kad procitam nesto o tebi,odusevim se koliko imamo zajednickih osobina.Obozavam i ja da sakupljam casopise dobre stampe i cuvam.Na zalost ne mogu sebi da priuštim kupovanje istih ali kad su bila bolja vremena kupovala sam.A u ovom casopisu ima toliko dobrih saveta vezanih za zdravlje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga tatjana ,sličnosti zaista imamo mnogo počevši od talenta za stihove pa na dalje :). Časopis je vrhunski zaista za taj novac,mene je oduševio,i ja sam prestala da kupujem neke druge što su ranije izlazili iz finansijskih razloga a jedno vreme nisam propuštala časopise na tu temu,majka ih još sve čuva.

      Избриши
  2. Iskreno si me zainteresovala za ovaj casopis,svakako cu ga potraziti na trafici.

    ОдговориИзбриши
  3. Prvi put čujem, moraću da ga potražim. Najviše me zanima život bez stresa, kako sama da napravim pastu za zube, a i pms jer me baš drma ;)))
    Nadam se da ćemo uskoro moći i tvoje tekstove da nađemo unutra :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da te je zainteresovao zaista je odličan i koristan i ima za svakog po nešto. Hvala na lepim željama i moram ti reći da mi je to prošlo kroz glavu kako bi bilo super da jednom objave moju priču o endometriozi,nikad se ne zna :).

      Избриши
  4. Moram da ti priznam da baš i nisam ljubitelj ovakvih časopisa iako su vrlo korisni ali ja sam ti jedan veliki hipohondar i dovoljno je da pročitam samo nešto, odmah sebi postavljam dijagnoze :) Osim toga, preemotivna sam pa sve te ispričane priče teško proživljavam kao i tvoju dok sam ti čitala blog. Držim fige da postaneš deo ekipe koja uređuje časopis, svašta pametno imaš da kažeš :D L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti hipohondar? To nisam znala i nikad ne bih rekla zaista dok sam te za emotivnost provalila :). Ja jako volim da čitam o tome jer to mi obeležava zadnju deceniju života nažalost dobrih 90 %, iako i sama emotivno reagujem pa često i preplačem neki tekst,tako se nekad umem i ohrabriti i utešiti,uvideti da nisam sama na svetu i slično. Hvala ti puno draga moja na podršci <3

      Избриши
  5. Zainteresirana sam,iako ne vjerujem u potpunosti svemu što se piše po časopisima,bude dosta netočnih informacija pa se samo prepadnem za zdravlje :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj časopis je malo drugačiji meni se baš zato dopao,jer su odmah u startu napisali da članci ne služe za uspostavljanje dijagnoza niti slično nego su to neke ingormacije,saveti,a ima mnogo i drugog sadržaja ,svakako prelistaj ako budeš u prilici :).

      Избриши