"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

петак, 10. јул 2015.

Bios Fitomedik - Triofig krema za negu kože


Nakon recenzije sirupa Reishiperna za dugovečnost koji je moja majka pila a ja vam prenela njene utiske, jer se desilo to da sam ja alergična na anis koji sirup sadrži, danas vam pišem o ovoj kremici koju sam lično testirala na moje veliko zadovoljstvo. Radi se o Triofig kremi za negu kože koja sadrži ekstrakt zelenog lista smokve i mineralnu vodu bogatu magnezijumom. Inače kompanija Bios-Fitomedik proizvodi sirupe, kapi i kreme od lekovitog bilja i bagremovog meda, preparati su registrovani.


Triofig krema sadrži snažna antioksidaciona sredstva iz lista smokve. Krema neguje i hrani kožu, održava je vitalnom, elastičnom, vlažnom i mekanom. Krema je pogodna za sve tipove kože, zreloj koži pomaže da zablista. Stablo smokve našlo se u Rajskom vrtu. Pominje se u Vavilonskim spisima, a Sumerani su 2900 g.pr.n.e. smokve koristili u lekovite svrhe. Smokva je bila Kleopatrino omiljeno voće. Kao hranljivo i lekovito voće, smokva je bila poznata čak i pre 4000 godina u Mesopotamiji. U mnogim orijentalnim zemljama smatraju se simbolom plodnosti i razmnožavanja. Smokvini plodovi, sveži ili sušeni, hranljivi su i energetski veoma vredni. Smokva obnavlja organizam nakon duže bolesti i telu pruža novi elan i snagu. Sadrži važne vitamine B-grupe, vitamin C i beta-karoten. Od minerala sadrži kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe i bakar. Količina magnezijuma u suvim plodovima smokve je tri puta veća nego u svežim. Zato su suve smokve važan izvor ovog minerala neophodnog za mišiće, krvne sudove i nervne ćelije. Osnažuju mlade, a starima održavaju zdravlje i brišu bore da izgledaju mlađe. (izvor).


Ovu kremu sam namerno ostavila za malo toplije dane i uopšte nisam pogrešila u proceni, stvorena je baš za takve. Toliko je lagana, nemasna , momentalno je koža lica upije i nema masnih tragova za njom. Koži lica izuzetno prija, makar je kod mene to slučaj, a ja kao neko ko obožava smokve posebno sam uživala u testiranju ovog proizvoda. Tekstura kreme nije ni retka ni gusta, mala količina je dovoljna da se namaže celo lice i vrat. Mazala sam je ujutru nakon umianja lica i tako mi je najviše odgovaralo, za noć sam već koristila neke druge kreme u tu svrhu. Posle par dana redovnog korišćenja moja koža bivala je sjajnija, zategnutija a ono što mi se dopalo najviše vidno svežija i podmlađena, čini mi se da ova krema ima moć da otkloni znakove umora sa lica. Po mom nekom mišljenju smatram da bi odgovarala svakom tipu kože jer je toliko lagane teksture da bukvalno ni ne primetite da ste je namazali na lice ali primetite njeno dubinsko delovanje na vašu kožu. Na kutiji je i naznačeno da je namenjena za sve tipove kože!


Miris je blag, na smokve naravno, podseća me na leto , na more, na odmor,  boja je jarko žuta na moju veliku radost jer sam prvi put koristila kremu u boji :). Pakovanje je od 50 ml, dolazi u lepoj kartonskoj kutiji a unutar nje se krije kremica u jakom i kvalitetnom plastičnom pakovanju. Zahvaljujem se kompaniji na ukazanom poverenju i sreći da probam ovu divnu kremu, nadam se da ću imati prilike da probam još nešto pa da delim opet utiske sa vama.

Za sve informacije o proizvodima tu je zvanična FB stranica kompanije Bios-Fitomedik kao i sajt za sve detaljnije informacije o proizvodima http://www.bioscentar.rs/.

Da li ste imali prilike da probate nešto od ovog brenda i kako vam se dopada ovako iz moje perspektive? :)

*PR proizvod



6 коментара:

  1. Lepo napisano kao i sve tvoje krema izgleda da je odlicna,od njih sam po njihovoj preporuci narucila nesto za moje zdravstvene probleme,mazem se ,pa cemo videti rezultate,mada nekih boljitaka cini mi se ima,pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da čujem da pomaže, nek je sa srećom pa da pomogne skroz :)

      Избриши
  2. Jel mozes da napises kako se krecu cene krema posto nema na njihovom sajtu ni fb strani? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovana Ivana, milsim da se cena kreme kreće oko 1500,00 RSD koliko sam uspela na netu da saznam , ako slučajno dobijem drugačiju informaciju, javljam :)

      Избриши
  3. Nista nisam probala od ovog brenda. Svidja mi se sto je krema tako lagana i nije masna, ja iako imam suvu kozu ne volim kreme koje ''osecam'' na licu, a smokve obozavam. :)

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda bi tebi ova krema baš odgovarala jer je "najnežnija" do sada od svih koje sam probala u smislu te lakoće na licu kao da namažeš čistu vodu a ona tako moćno deluje na lice :)

      Избриши