"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

среда, 20. јануар 2016.

Green Girl aromakozmetika - maska za lice, krema za lice i ulje za čišćenje lica


Pre nekoliko meseci na moju ogromnu radost stigao mi je jedan divan paketić iz Splita od drage mi cure koja je pažljivo birala proizvode za mene a među njima se našao i ovaj trio sa slike. Reč je o prirodnoj ručno rađenoj kozmetici pod nazivom Green girl. Ova kozmetika se ne može naći kod nas u Srbiji koliko ja znam još uvek pa je moja sreća bila neizmerna kada sam ovo ugledala, jer čitala sam dosta o ovoj kozmetici i naravno da sam želela da je probam. U paketiću se našla maska za lice, ulje za čišćenje lica i krema za lice- Tijana, dakle pravljena za mene i po mojoj meri :).

*Green girl aromakozmetike je napravljena isključivo od hladno prešanih i nerafiniranih biljnih ulja, kvalitetnih hidrolata i kemotipiziranih eteričnih ulja. Neki proizvodi u katalogu su definiranog sastava, ali mogu biti prilagođeni vašim potrebama. (izvor).


My own gentleman - ulje za čišćenje lica - Nežno ulje za skidanje šminke i čišćenje lica koje neće isušiti vašu kožu. Istisnite 1-2 pumpice ulja na dlan, nanesite ga direktno na lice i zatim nežno izmasirajte kožu. Nakon što se šminka počela topiti namočite ruke i mokrim rukama još jedanput izmasirajte lice. Ulje će se na vašem licu pretvoriti u mleko. Ovo ulje možete korisiti i na području oko očiju. Isperite lice mlakom vodom i gotovi ste. Nije potrebno dodatno umivanje gelovima ili penama jer će se ulje u potpunosti isprati, a vaše lice će ostati čisto.
Sastav: biljno ulje suncokrrt, biljno ulje ricinus, polysorbat, miris. * reči proizvođača


Moje oduševljenje ovim uljem teško je opisati rečima, pre svega nikad nisam koristila ništa slično niti znala da postoji. Koristim ga svaki dan od kada sam ga dobila za čišćenje lica i skidanje šminke, neverovatno je kao mi prija i odgovara, a samo taj efekat i postupak nanošenja koji je drugačiji od svega što sam navikla do sada mi je posebno zanimljiv. Ulje je lagano, nežno, nije jako masno, lako se ispira sa lica a za sobom ostavlja osećaj meke, glatke i čiste kože i sprečava njeno isušivanje a šminku skida bez greške, ali ja ipak predhodno skinem šminku sa očiju i maskraru nekim drugim sredstvima jer su mi oči preosetljive. Često mi uopšte nije potrebna krema nakon ove procedure čišćenja al kako sam dobila u kompletu jednu morala sam da kombinujem i zaista to pojačava efekat i daje besprekorne rezultate.


Krema za lice Tijana je prosto krema koja je stvorena za mene i moju kožu, prija mi u svakom trenutku bilo to jutro ili veče, prija mi kao podloga za šminku i kada god osetim neko zatezanje, peckanje ili svrab kože usled zime,vetra i hladnog vazduha ja je namažem u debljem sloju nakon čišćenja lica i svaki problem koji imam biva kao rukom odnešen. Odnosno to je tako bilo jer sam kremu potrošila kao i piling a ulja još imam. Inače mi je dosta dugo trajala i krema jer je zaista dovoljna mala količina da se namaže i lice i vrat, ona tako lepo klizi po koži i lako je upijajuća a daje snažne vidiljive rezultate. Koža lica je već nakon par korišćenja ovog seta svežija, izgleda odmornija i mnogo je manje sklona isušivanju i perutanju. Idealna zaštita za nas suvokožce tokom cele zime.



Maska za lice na bazi gline me je posebno obradovala i oduševila, probala sam ranije takođe jednu našu domaću sličnog sastava i bila oduševljena njome. Prednost ove maske je što se malo lakše razmazuje po licu i što se ne stvrdne istog momenta kako namažem koji deo pa uspem nekako da namažem celo lice dok se totalno ne osuši. Na predhodno čistu kožu lica namazala bih ovu masku izbegavajući predeo oko očiju i držala bih je 20 minuta na licu a zatim bih se umila toplom vodom, i tako dva puta nedeljno, međutim nažalost i ova kutijica je sada prazna i već mi nedostaje :). 


Nakon uklanjanja maske sa lica koža je božanstveno meka, nežna, zategnuta, osvežena i zdravija, rekla bih čak i podmlađena nakon par upotreba. Kada se dešavalo da sastavim sva tri proizvoda da koristim istog dana tada bi efekat bio najbolji i baš primetan na licu. 



Ja sam prezadovoljna ovom kolekcijom i iskreno se nadam da ću imati prilike da isprobam još neke proizvode ili da se makar dokopam opet ovih istih jer su mi izuzetno odgovarali i što je najvažnije štitili moje lice od svih negativnoh uticaja na koje je moja koža preosetljiva. Čak su me malo u nekim segmentima podsetili na moju omiljenu prirodnu ručno rađenu kozmetiku mojih sugrađana.
Za sve informacije o ovom brendu možete posetiti njihovu Fb stranicu Green-girl-prirodna-aromakozmetika.

Da li ste vi imali priliku da probate nešto od ovog brenda i kako ste vi zadovoljni proizvodima? :)

12 коментара:

  1. Baš mi je drago što su proizvodi Green Girl stigli i do tebe te naravno što ti odgovaraju :D Sviđa mi se što Green Girl svakom pristupa individualno te je zbog toga mala vjerojatnost da neki proizvod neće odgovarati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo sam bila srećna kad sam ih ugledala u paketiću i oduševljena sam, blago vama šta sve lepo imate ali stiže to sve polako do nas, inače ova kozmetika je jako slična našoj Estar kozmetici tako da sam još srećnija sada kada sam to uvidela jer nam je ona dostupna :)

      Избриши
  2. Nisam ali se nadam da ću ove godine probati :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam cula,ali iz tog posta se vidi da su odlicni,pa se nadam da cu probati.

    ОдговориИзбриши
  4. Naravno da sam cula od tebe :-D :-* Zaljubih se u ovo ulje i gotovo! :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja svašta pitam realno od koga bi čula :D. Inače u ulje sam i ja zaljubljena i kad i njemu budem videla dno rastužiću se ozbiljno haha <3

      Избриши
  5. Nisam probala a i sada prvi put cujem od tebe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam čitala kod svojih dragih koleginica iz HR i jedna od njih me je i obradovala ovim setom i mnogo sam uživala :)

      Избриши