"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 24. октобар 2016.

Galafarm - Babygal dečija vitaminska krema, šampon za kosu i krema za područje oko pelena


Još negde na sredini trudnoće sklopila sam saradnju sa kompanijom Galafarm  i dobila na testiranje veliki paket pun raznih bebećih proizvoda, a našlo se nešto i za mene, o tome možete pročitati više ovde. Kako sam sa tim proizvodom bila prilično zadovoljna jedva sam čekala da se bebac rodi i da isprobamo zajedno i Babygal kolekciju. Za početak koristili smo samo ova 3 proizvoda po preporuci pedijatra i patronažne sestre, sa tim što smo ga u početku kupali samo sapunom a onda prešli i na šampon za kosicu, dok su kremice za područje oko pelena prisutne od prvog dana.


Babygal dečija vitaminska krema izrađena po originalnoj recepturi, već godinama unazad. Dečija vitaminska krema je odličan proizvod koji efikasno neguje i štiti osetljivu dečiju kožu. Za svakodnevnu negu i zaštitu nežne dečije kože. Vitaminska krema sadrži hipoalergijski lanolin. Lepo hidrira i neguje kožu i lako je koža upija. Obogaćena vitaminima. Bez parabena. (izvor).


Ovo je bila prva krema nakon izlaska iz bolnice koju sam koristila za mazanje područja oko pelena iako nije striktno namenjena u tu svrhu, ali zaista mogu reći da je bila odlična i super poslužila iako sam sa ovom drugom sa cink oksidom mnogo više zadovoljna. Upotrebom ove kremice nije baš svo crvenilo bilo sanirano ali je zaista lepo negovala neke delove ugrožene kože bebe, a najveća prednost joj je ta što je sprečavala ojedanje pa zato ima moje pohvale i preporuke.




Krema je dosta masna ali se lako razmazuje i upija baš onako kako je to potrebno da bi negovala nežnu bebinu kožu do narednog povijanja, nežnog je mirisa i dosta dugo traje iako sam je ja mazala u vrlo debelom sloju. Pakovanje ove kreme postoji od 50ml, 100ml, 250ml i 500ml. Pakovanje koje sam ja dobila je od 250 ml i cena mu je oko 340,00-360,00 RSD.


Zaštitna krema za decu sa cink oksidom namenjena je svakodnevnoj zaštiti i nezi delova kože pokrivenih pelenama- Sprečava i smiruje crvenilo i iritacije koje nastaju zbog vlažnih pelena. (izvor).



Ova kremica je odlična za saniranje crvenila oko pelenskog područja, posle par upotreba crvenilo potpuno nestaje, nema ojeda niti perutanja kože, a koža je nežna i meka. Miris je blag i lep a bebac uživa dok ga mackam, očigledno je da mu prija :). Nema ojeda i iritacija tako da je krema za čistu desetku.


 Ova krema takođe ne sadrži parabene i dolazi u pakovanju od 100 ml a cena je oko 230,00 RSD.


Babygal šampon za bebe i decu - blagi šampon koji nežno čisti dečiju kosu, ne iritirajući je pritom i ne izazivajući suze.
- Obogaćen D - pantenolom i alantoinom,
neguje i štiti od isušivanja kožu glave i kose.
- Omogućava lakše raščešljavanje, ostavljajući
kosu mekom, nežnom i daje joj svilenkast sjaj. (izvor).


Moram da budem potpuno iskrena i da kažem da mojoj bebici ovaj šampon nije u potpunosti odgovarao, što ne znači da vašoj ne bi, iz tog razloga je baš tržište prepuno raznih proizvoda da bi svako našao odgovarajući. Mogu da potvrdim da suza nema zaista, da je kosica nežna, meka i sjajna ali nije nam se dobro pokazao za kožu glave. Vrlo je moguće da je to iz razloga što je beban dobio neki osip po izlasku iz bolnice i bili smo kod dermatologa i dobili smo kremicu da mu to mažemo, pa mu se teme malo crvenelo i perutalo nakon upotrebe ovog šampona par dana korišćenja, a kada sam promenila šampon taj problem je nestao, tako da sam ga preuzela ja i meni super odgovara, kosa mi je baršunasta i lepršava nakon njegove upotrebe. Da ne bude zabune osip se pojavio pre upotrebe šampona a on mu jednostavno za to stanje glavice i temena nije prijao.



Šampon ne sadrži parabene i dolazi u pakovanju od 200ml. Kada se bebi smiri teme glavice i kad dete poraste svakako planiram da šamponu dam još jednu šansu pa ću vam javiti utiske. Cena šampona je oko 200,00 RSD.



Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Galafarm kao i sajt http://www.galafarm.com.mk/srb/index.php. To bi bio sve za ovaj post a nama je ostalo da isprobamo još puder, ulje, kupkicu i mleko za telo.

Da li ste probali neke proizvode iz Babygal dečije linije i koji je vaš favorit?
*PR proizvodi

6 коментара:

  1. Ne znam da li smes da dajes samponu ponovo sansu kad je Ivan u pitanju, nemoj da se igras draga, sto je sigurno, sigurno je. Ljubim vas :-***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam draga naravno ali pošto se osip pojavio pre ne mogu da trvrdim da li je od šampona pocrvenelo teme ili nije al naravno neću se igrati sa tim nikad, ostali proizvodi nam odgovaraju za sada :).

      Избриши
  2. Nama je recimo šampončić baš odgovarao, a kada bih morala da biram, na tronu Babygal-a za mene stoji vitaminska krema.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svako dete je različito baš kao i mi, zato i tolka ponuda postoji verujem na tržištu. Drago mi je da se i vama dopadaju proizvodi stvarno su super, a za šampon mi je žao no opet nisam sigurna da li je on prouzrokovao to crvenilo jer se osip pojavio pre upotrebe a crvenilo posle, no nećemo se igrati :). Hvala na komanteru draga.

      Избриши
  3. Nisam probala njihove proizvode ali mi po komentarima deluju ok.I oni će se naći na listi za neku narednu kupovinu.
    http://milanasweetlife.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши