"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 23. октобар 2016.

Olival - Ulje protiv strija i Neven krema


Sa kozmetikom Olival prvi put sam se upoznala čitajući divne recenzije kod drage Martine sa mog omiljenog bloga Dear Skin i upravo zahvaljujući njoj i našoj razmeni proizvoda sam dobila priliku i da isprobam neke komade, više o tome možete pročitati ovde. Nakon toga ljudi iz ove kompanije su me kontaktirali i ponudili mi saradnju koju sam naravno prihvatila sa oduševljenjem jer sam proizvodima koje sam probala bila oduševljena. Pored nabrojanih probala sam i čarobno zlatno ulje kao i ulje smilja i njima sam zaista ostala očarana, pisaću vam svakako jednom prilikom svoje utiske o njima, a u današnjem postu čitaćete o ulju protiv strija i kremi od nevena koje sam dobila na testiranje još u trudnoći i baš tad su mi bili i više nego potrebni.


Kao lekovita biljka, neven (Calendula officinalis) zauzima zavidno mesto. Poznat je još od antičkih vremena, dok u zapadnoevropskoj biljnoj medicini predstavlja jednu od najpoznatijih biljaka. U preparatima se koristi za lečenje akni, bradavica, cista, čireva, ekcema, psorijaze i seboreje, hemoroida, kožnih upala, ljuštenja kože, masne kože lica, osipa, gnojnih i rana koje teško zarastaju, ugriza i uboda insekata. (izvor).
 

Neven kremu koju sam dobila koristila sam bukvalno svakog dana u trudnoći i u razne svrhe. Najviše mi je služila za negu suve kože koja je u tom periodu bila još suvlja iako je bilo pakleno leto. Pomogla mi je za negu suvih ruku, laktova i kolena, za perutanje po koži i stomaku, i izuzetno mi je jako značila nakon ujeda komaraca koji su me celo leto grickali kao nikada do sada iako sam imala sve moguće zaštite po stanu nekako bi našli put do mene. Takođe me je spašavala osipa koji su mi se pojavljivali nakon brijanja nogu kada recimo nisam mogla ili stizala da ih depiliram i usled sezonskih alergija jer sam bila sprečena da pijem svoje uobičajene terapije. Sve u svemu krema mi je puno pomogla i zahvalna sam ljudima iz kompanije za odličan izbor preparata koji su mi poslali.




Krema je lagane nemasne teksture, vrlo prijatnog i nežnog mirisa koji opušta, ne ostalja lepljive tragove na koži niti masne mrlje na odeći, koža je brzo i lako upija. Pakovanje je lepo i kvalitetno, sadrži 250 ml proizvoda, a na njemu su ispisane sve potrebne informacije. Cena ove kreme je oko 330,00 RSD.


Ulje protiv strija
Svakodnevnom negom tela s nekoliko kapi ulja povećavamo elastičnost kože i smanjujemo mogućnost nastanka strija tokom trudnoće. Glavne komponente proizvoda su prirodna masna ulja badema, masline i pšeničnih klica. Kombinacija ovih ulja hrani kožu te povećava njenu elastičnost što je ključ u prevenciji nastanka strija.

Upotreba: Malu količinu ulja zagrijati trljajući rukama i umasirati u kožu.
Rezultat: Mekana koža bez strija.
Savet: Preporučuje se masaža područja najviše sklonih pojavljivanju strija. Prilikom masaže svakako koristiti rukavice za masažu kako bi se podstakla cirkulacija i skinule mrtve ćelije kože. (izvor).


U toku trudnoće prvih par meseci koristila sam samo jednu kremu za prevenciju od nastanka strija i ona mi je izuzetno odgovarala, ali pošto na vreme nisam nabavila treću kutiju iste a ostalo mi je oko 4 meseca još do kraja trudnoće probala sam drugo ulje koje mi je takođe bilo super i na kraju poslednji mesec koristila sam upravo ovo o kojem vam danas pišem. Mislim da je mesec dana korišćenja bilo sasvim dovoljno da steknem utiske jer mi se baš u tom periodu stomak najviše razvlačio, zatezao i rastao.


Mazala sam ulje svako veče posle tuširanja sve po uputstvu, lagano ga masirala po stomaku dok skroz ne upije, a rukavicom za masažu mazala sam ga i na butine, i tu mi je izuzetno prijalo, pošto sam se u trudnoći malo kretala zbog održavanja pomoglo mi je za cirkulaciju kao i u prevenciji nastanka strija i celulita na butinama.


Za stomak ovo ulje mi je takođe odgovaralo, strije nijedne nije bilo sve do kraja trudnoće i evo sad 3 nedelje nakon porođaja nema ništa, ni jednog jedinog traga, sa tim što mi je ostalo malo ulja pa sam nastavila da ga mažem na stomak odmah po povratku iz bolnice. Moje iskrene preporuke svima za oba proizvoda, zasita su odlični. Pakovanje ulja je od 135 ml a cena mu je oko 435,00 RSD.


Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Olival Srbija i zvanični sajt http://www.olival.hr/.

Da li ste probali neke Olival proizvode i koji su vaši favoriti?
* PR proizvodi

8 коментара:

  1. Probala sam samo tester njihovog carobnog ulja, i ostala zaprepascena kolicinom zlatnih cestica. Pritom je miris ocaravajuci!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ulje je zaista čarobno, pogotovo za letnji period, a miris slažem se očaravajuć :).

      Избриши
  2. Neven krema mi se čini jako zanimljivo i mislim da ću je nabaviti za mazanje ruku koje su mi jako suhe i pucaju, posebno sada kad ih perem češće nego inače D Ulje protiv strija ću imati na umu u idućoj trudnoći :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da će se tebi dopasti i odgovarati ti kao i meni sa obzirom da imamo slične potrebe a i ukus <3

      Избриши
  3. Neven je mnogo zdrav i verujem da je baš ova krema super. Nisam probala ništa od ovoga...

    ОдговориИзбриши
  4. Moraću da probam ovo ulje,jer kuburim sa strijama,kako se naglo ugojim ili smrsam zbog štitne odma nastanu i strije,hvala za preporuku :-) njihovo suvo ulje je bozanstveno <3 nevenovu mast koristim jako dugo i obozavam ga,doduse drugi je proizvodjac ali to nije bitno :-*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno probaj verujem da će ti odgovarati, a nevenova krema je nešto što se mora uvek naći po meni u kućnoj aoteci :).

      Избриши