"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

субота, 31. јануар 2015.

Macadamia carstvo



Moj prvi susret sa kompanijom Alexandar cosmetics i njihovim čarobnim Macadamia Serbia programom bio je baš sa ovom čuvenom No tangle četkom za kosu. Pisalo se o njoj jako mnogo i puno, većina komentara je bila i više nego pozitivna pa ću vam svoje iskustvo sa njom samo ukratko opisati, meni je ova četka savršena. Imam jako gustu kosu, jaku, kada je mokra talasasta je i sklona mršenju na krajevima. Godinama probavala sam razne četke i skoro su mi sve bile iste samo su nijanse bile u pitanju, a onda mi je muž kupio ovo čudo i sve moje muke su nestale, raščešljam kosu u svega par poteza, ne čupa mi kosu, češljam vrlo lako i skroz mokru kosu bez kidanja i bez bola i suza. Ova četka mi je postala novi najbolji drug i nikada je neću menjati. Uz nju sam dobila u paketiću i jednu kesicu ulja za kosu kao i šampona iz Macadamia linije i posebno me je radovalo isprobavanje tih proizvoda iako sam najveću želju imala da isprobam masku za kosu.

      *Skroz mokra kosa prosušena peškirom


                                                  *Češljanje mokre kose u toku

  *očešljana mokra kosa
                                                 
Par dana  pred novu godinu meni su se počela dešavati neka čuda i dobila sam priliku isporbati još svašta iz Macadamia programa o čemu sam mogla samo sanjati :).


Svi ste verujem pročitali moj post o mojim predivnim blogo mrazicama predvođenim prelepom humanom Anom 2cats, pa sam između par divnih poklona dobila i ovaj po meni najdivniji, od samog pakovanja, ove prelepe kutije, mašne,preko rukom pisane poruke od vlasnice kompanije što me je posebno dirnulo i ovom prilikom se svima još jednom od srca zahvaljujem. Sadržaj kutije još je lepši i čarobniji kao što i sami možete videti pravo pravcato Macadamia carstvo i predivni kovčeg da ga tako nazovem u kojem sada držim svu lepu šminku koju sam dobila za novu godinu.


Prvo što sam zapazila bio je ovaj mali tester u kojem se nalazi ulje za kosu u spreju i očarao me je mirisom i dejstvom. Na osušenu kosu naprskala bih par puta ovaj sprej, iako tako mali imala sam ga za čak tri pranja kose. Sigurna sam da ću štedeti da kupim neko veće pakovanje jer pored kvaliteta i dejstva ulja sa kojim sam se već upoznala jako mi deluje praktično za upotrebu to pakovanje ulja u spreju.


Macadamia ulje sam već imala prilike da probam jer sam dobila malu kesicu kada sam uzimala četku i malo je reći da sam se zaljubila u njega totalno na prvo korišćenje. Svi koji me pratite znate da najviše volim te stvarčice za kosu i da volim da isprobavam svašta što dobijem priliku pa tako samim tim bolje  mogu da upoređujem proizvode u tu svrhu i slobodno da kažem da je ovo ovo ulje najbolje od najboljeg. Moja kosa ga obožava, ja lično stavim par kapi pre sušenja kose i par kapi nakon sušenja, samo onako provučem kosu kroz prste i ja sam mirna, kosa sija, lepršava je, miriše, prelepa je ,ne mrsi se, i što je jako važno ulje ne masti kosu i moju sada prirodnu zdravu kosu čini još mnogo lepšom i stalno dobijam komplimente. Jednom me je čak komšinica u liftu pitala koji to parfem koristim a ja nisam imala baš ništa na sebi osim ovog ulja u kosi. Moram da napomenem da iako ja nemam oštećenu i suvu kosu ovo ulje zaista olakšava i ubrzava proces sušenja kose, pa ga preporučujem i svima sa jako gustom i jakom kosom kao što je moja, meni je to vrlo bitno jer od dugog sušenja fenom moja glavobolja se uvek pogorša, a prirodnim putem kosa bi mi se sušila i tri dana verovatno. Još da napomenem da i ova mala flašica ulja može baš dugo da vam potraje pa je u svakom slučaju cena vrlo isplativa za ovako kvalitetan proizvod.


*Lekovito ulje idealno za sve tipove kose, posebno korisno za suve i oštećene krajeve. Prednosti: intenzivno ishranjuje kosu, čini je dugotrajno glatkom i lakom za raščešljavanje. Kosa je ultra glatka, sjajna i laka za dalje održavanje. Ulje se trenutno apsorbuje, tako da ne čini kosu masnom. Dokazano je da produžava vek trajanja boje, tako što sprečava da kosa izbledi. Predstavlja prirodnu UV zaštitu. Smanjuje vreme sušenja mokre kose za neverovatnih 40-50%.( izvor ).


Macadamia šampon za kosu sam isto već jednu kesicu isprobala kad sam je dobila uz četku a sada sam samo mogla da potvrdim utiske. Na prvo pranje se ne razlikuje mnogo od drugih šampona barem ne dok perete kosu, sem što miriše lepše od svih koje sam ikada probala. Lepo peni, lepo pere kosu, nežan je prema temenu i ne masti ga.Nakon šamponiranja stavila sam Macadamia masku i držala oko 7 minuta, kada sam ispirala kosu nisam mogla da verujem koliko mi je kosa meka, nežna i uopšte se onako mokra nije mrsila. Oduševljenje je tek usledilo kada mi je znatno manje vremena trebalo da osušim moju gustu i jaku kosu, provukla sam par puta kroz okruglu četku za feniranje samo krajeve i nisam mogla da poverujem kada sam videla svoj odraz u ogledalu, kosa kao sa reklame. Uvek mislim kad gledam te reklame da je to neki foto šop, da je nemoguće da su tim devojkama kose tako glatke i sjajne a sad videh svoju u takvom izdanju, pa zamislite sreću :).


*Hidrantni šampon za sve tipove kose, posebno dobar za suvu i oštećenu kosu. Reaktivirajući šampon nežno čisti kosu, čini je laganom, hidriranom i štiti kosu od negativnih spoljašnjih uticaja.
UPOTREBA: Pokvasite kosu toplom vodom i nanesite reaktivirajući Macadamia šampon. Prstima nežno masirajte teme i kožu glave, dok ne dobijete bogatu penu. Temeljno isperite kosu toplom vodom i prosušite peškirom. Ponovite postupak ukoliko je potrebno. Pogodan za svakodnevnu upotrebu.(izvor ).


*Maska za revitalizaciju i obnavljanje suve i oštećene kose. Kombinacija ulja iz Australijskog oraha i Argana, zajedno sa uljem Tea drveta (čajevca), kamilice, Aloe i ekstrakta algi reaktivira i obnavlja kosu, ostavljajući je duboko ishranjenom, sa dugotrajnim efektom elastičnosti i izuzetnog sjaja.
UPOTREBA: Nakon pranja kose šamponom, prosušite je peškirom, a zatim nanesite masku ravnomerno po celoj dužini kose i raščešljajte je specijalnim Macadamia češljem. Za bolji efekat obnavljanja kose, dodajte malu količinu ulja u masku. Ostaviti na glavi 5 do 10 minuta da deluje. Nije potrebno zagrevanje. Zatim temeljno isprati toplom vodom. Maska se koristi za intenzivan tretman revitalizacije kose i ne bi je trebalo koristiti više od 2 puta nedeljno.(izvor ).


Kad saberem sve utiske ovo je najbolja linija za negu kose koju sam imala prilike ikada da probam, i definitivno ću sa vremena na vreme sebe počastiti sa nekom maskom ili uljem kada potoršim ovo što sam dobila. Napominjem i to da ovo pišem iz ličnog iskustva i da ja nemam suvu i oštećenu kosu, iako mi je na krajevima još malo suvlja od decenijskog farbanja u plavo a teme mi se pojačano masti ponekad usled hormonalnog disbalansa. Za kraj ću vam postaviti sliku krajnjeg rezultata kose nakon upotrebe šampona, maske i par kapi ulja u spreju, kosu sam osušila fenom bez feniranja.
U međuvremenu sam dobila i jednu kesicu Amika kreme koja se ne ispira, količina u kesici dovoljna je za dva korišćenja na moju dužinu kose i ako je po ta dva puta suditi i ovaj proizvod je odličan, omekša kosu, omogućava još lakše raščešljavanje. Nanosi se na već opranu kosu ,ne ispira se i sadrži vitamin C i ulje argana.


Fotografije by moj dragi muž <3
Hvala na pažnji svima, nadam se da vam se post dopao, a sada vi meni pišite imate li iskustva sa nekim od nabrojanih proizvoda i kako se vama čine? :)

27 коментара:

  1. Nazalost nista od ovoga nisam probala,mada izgleda da je odlicno,cetka je pogotovu zanimljiva,a tvoja kosa prelepa,pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno probaj četku vrlo je povoljna a trajaće ti jako dugo plus je nešto najbolje što postoji na tržištu četki,po mom ukusu :)

      Избриши
  2. Nisam imala prilike da isprobam bilo sts. Tako me privlaci ova maska za kosu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaš one male kesice pa uzmi jednu i probaj,čak je sadržaj kesice dovoljan i za 2-3 puta :)

      Избриши
  3. Ja koristim četku i odlična mi je sada kada sam naučila kako da rukujem njom. :D

    ОдговориИзбриши
  4. predivna gesta ♥ ♥ ♥
    Četku obožavam, dok za njegu kose ipak biram neke druge proizvode iako su mi i Macadamia proizvodi bili jako dobri :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste nešto najlepše što sam doživela do sada a nisam mogla ni sanjati,još sam pod utiscima :). Četka je zaista nešto posebno mada i ulje mi je uz nju na prvom mestu kada je moja kosa u pitanju,jednostavno ga obožava i miris je privlačan :)

      Избриши
  5. Obožavam ovu četku i ulje <3. Masku još nisam probala. Imam jednu vrećicu, ali sam ju odložila dok ne potrošim jednu masku koja mi je u upotrebi, mada mislim da ću je ipak prije iskoristiti :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šta čekaj probaj brzo pa javi utiske hehe :). Četka i ulje apsolutni favoriti kako vidim.

      Избриши
  6. Imam cetku i masku za kosu i mogu reci da sam odusevljena! Sledeca na listi su mi ulja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Četkom smo izgleda sve oduševljene i to samo govori da odgovara skoro pa svima a to je baš retkost za neki proizvod,ulje kad probaš javi utiske ,verujem da će ti se dopasti :)

      Избриши
  7. Imaš jako lijepu kosu :D Imam četku i obožavam ju, a ulje bi jako voljela probati, iako sad koristim neke druge proizvode, nadam se da će jednom biti prilike :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga i ja sam oduševljena njome sad kako je puštam samo da raste i ne farbam već dve godine,pitam se zašto sam se ikad i farbala ,no mladost ludost :). Četka nas je sve omađijala ,ulje obavezno probaj i verujem da ćeš zaboraviti te ostale proizvode :*

      Избриши
  8. Slažem se da je Macadamia sjajna linija za kosu. Koristila sam ulje a planiram da kupim i četku. Amika je isto super, ulje i ta krema, a malo je jeftinija od Macadamie. Kosica ti je predivna :D L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Lili,nešto i da valja kod mene hehe :). Verujem da i tvojoj kosi prija ova linija a četku obavezno nabavi ,baš me zanima da li će i tebe očarati kao sve nas.Meni je muš uzeo kao komletić neki sa kesicom ulja i kesicom šampona,za 990 din u Alexandar radnji baš :)

      Избриши
  9. Ulje je super. Ako neko zna parfem sa sličnim mirisom, nek javi :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To i mene zanima ,čitaš mi misli ,nadam se da će se pojaviti neki za nas zaljubljenike u taj miris :)

      Избриши
  10. Macadamia četku za kosu sam kupila i imam samo riječi pohvale za nju! ostale proizvode nisam koristila, ali bit će prilike

    ОдговориИзбриши
  11. Još uvijek nisam probala Macadamia proizvode, ali četka za kosu mi je prva na spisku, sviđaju mi se svi tvoji proizvodi i sve bih rado probala :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad probaš javićeš nam utiske,šta god da izabereš nećeš pogrešiti,a četka je po meni "must have " :). Hvala za komentar.

      Избриши
  12. Imam cetku i koristila sam ulje jedno vreme. Cetku obozavam, sada ne mogu da zamislim cesljanje bez nje:) Uzivaj u svim tim divnim proizvodima, a kosa ti je prelepa! :*

    ОдговориИзбриши
  13. Imam istu ovakvu cetku. Predobra je i ne bih je menjala ni za sta na svetu.

    ОдговориИзбриши