"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 26. јануар 2015.

Život i zdravlje-časopis novi broj


Dragi moji i poštovani pratioci verujem da se svi dobro sećate predhodnog posta u kojem sam vam prvi put predstavla ovaj magazin, koji se po po mnogo čemu poklapa sa mojim blogom i primarnim temama ujedno i najvažnijim na svetu a to su teme o zdravlju, pa me posebno raduje ova divna saradnja sa njima. Pre neki dan u sandučetu dočekao me je novi broj časopisa Život i zdravlje kao i jedna divna knjiga uz njega koja me je posebno obradovala. Predhodni post možete videti ovde .

"Magazin Život i zdravlje je prvi porodični magazin koji se bavi promocijom zdravlja i pokrenut je kao podrška radu našeg udruženja.Članci koje objavljujemo nisu namenjeni dijagnozi ili lečenju bilo koje bolesti. Njihov cilj je da motivišu čitaoce da sami započnu ozbiljniju brigu o svom zdravlju.
Na stranicama našeg magazina mogu se pronaći najsvežije i najvažnije informacije iz oblasti fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog zdravlja,čijim prihvatanjem i praktikovanjem čitaoci mogu razviti kako svoj, tako i zdravstveni potencijal cele svoje porodice.
Redakcija magazina.Život i zdravlje sarađuje sa nekoliko izdavačkih kuća u zemlji i inostranstvu, nekoliko domaćih i stranih univerziteta, crpi informacije iz dugogodišnje prakse renomiranih stručnjaka, prezentuje rezultate najnovijih naučnih istraživanja.Informacije koje objavljujemo su odolele zubu vremena i pokazale se kao istinite i delotvorne.
Magazin Život i zdravlje je Vaš partner, pomoćnik i saputnik na putu zdravog načina života."(izvor).

                                                                *izvor slike

Svaki broj ovog časopisa prijatno me iznenadi, jer obiluje mnoštvom zanimljivih ali uvek novih tema, jednostavno je drugačiji od svih sličnih na koje sam do sada nailazila na tržištu. Jedini je koji mi drži pažnju da ga pročitam odjednom, od prve do zadnje stranice i da mi je svaka tema jednako zanimljiva, jer časopis zaista obrađuje one prave realne, životne teme koje nas sve zanimaju i okružuju. Tako u ovom broju možete naći da pročitate recimo sve što treba da znate o Eboli a do sada niste, kao i mnoštvo saveta vezanih za zdravu ishranu.


Takođe možete naći jako koristan text o moždanom udaru i kako ishranom možete uticati na smanjenje rizika od istog.


U ovom broju takođe jako lepo opisano koliko svakom čoveku znači odmor i kako on utiče na dušu i telo. Tu su još neki zanimljivi naslovi kako da uvežbate pamćenje, kako da sprečite gojaznost u trudnoći, pa i kod dece, šta donosi redovno pranje zuba i jako koristan text iz ugla stručnjaka o jako čestom problemu bola u leđima.


Za sve one koji se sve više okreću prirodi a znam da ih je mnogo, može se naći par divnih recepata kako napraviti svoj lični prirodni dezodorans, u stiku, u spreju, puder dezodorans, krem dezodorans i još dosta toga, po meni odlična ideja i svakako ću probati.


Jedan koristan text za sve školarce ,sa vrlo interesantim naslovom, pomoći će vam da otkrijete šta su to mape uma i kako ih koristiti,takođe slede i saveti koje to namirnice poboljšavaju pamćenje i rad mozga.


Jedan primamljiv naslov a iza njega stoji objašnjenje koji je to najbolji način da tražite i dobijete šta želite. U ovom broju još možete pročitati dosta toga o herpesu,zatim o receptima i ishrani koja koristi vašim očima, kao i o negativnim jonima. Cena ovog časopisa je 150 dinara.


Uz ovaj broj moji saradnici iz kompanije Bugarska ruža koji su me i preplatili na ovaj časopis,su me divno iznenadili pa sam dobila i ovu predivnu knjigu čiji me je naslov odmah oduševio. Sadržaj knjige možete videti na slici gore, jako je kvalitetno štampana i obiluje sa par predivnih fotografija,i mnoštvom korisnih saveta koje bi svi trebali da primenjujemo zarad boljeg kvaliteta života i odnosa sa ljudima.


Iskreno se nadam da ste uživali u mojoj maloj prezentaciji ovog časopisa i da sam vas zainteresovala za njega,ja u čitanju svakako uživam i kvalitet časopisa je zaista jako dobar.
Za sve dodatne informacije tu je sajt http://www.zivotizdravlje.net/ i FB stranica Život i zdravlje.

Da li ste možda u međuvremenu nabavili neki svoj primerak ili tek nameravate?  Pišite mi :).

6 коментара:

  1. Hvala na informacijama.
    Nisam čula za ovaj časopis,ali i nemam vremena za čitanje,jedva i blogove uspevam da pratim.Tako da ako napraviš dezodorans obavezno sve uslikaj i piši,mnogo ćeš mi olakšati,a možda i sama pokušam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem te naravno,biće sve detaljno prekucano kad napravim neki samo da nabavim sastojke i izaberem koji ću :).

      Избриши
  2. Ne kupujem casopis ali sam imala prilike da ga imam u svojim rukama. Ima puno toga korisnog da se procita. Meni je paznju privukla knjiga. Obozavam knjige ovakvih sadrzaja i popularne psihologije,knjige samopomoci,pored trilera.

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan i vredna časopis zaista,a što se knjig tiče pročitala sam je u dahu i pored glavobolja nije mi bila teška čak naprotiv :)

    ОдговориИзбриши