"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 12. март 2015.

Biomelem REGENERE


Posle dosta uspešnih nagradnih igara i divnih recenzija Biomelem proizvoda došao je na red i ovaj novitet koji je kompanija plasirala na tržište nakon 25 godina postojanja, a baš tim povodom je izbačeno na tržište veliko porodično pakovanje šampona. Radi se o jednom predivnom proizvodu namenjenom nezi kose. Kako piše na pakovanju to je regenerativni fuid za kožu glave i kosu, ja bih ga nazvala malo čudo od prskalice :).


Za razliku od ostalih preparata za kosu koji se nanose na krajeve vlasi, REGENERE ima efekat od kože glave do kraja dlake! Zahvaljujući vrhunskim sastojcima švajcarske tehnologije, omogućena je kompletna nega od korena do vrha. Regenere ima umirujuće i anti-inflamatorno dejstvo na kožu glave zahvaljujući sastojku Panthenyl Triacetat, koji takodje stimuliše ćelijsku proliferaciju i doprinosi odvijanju glavnih procesa u metabolizmu kože. Zbog svog lipofilnog karaktera, lako ulazi u kožu kroz kanale lojne zlezde. U lojnim žlezdama normalizuje metaboličke procese lipidne formacije. Na ovaj način može da balansira sadržaj masnoća u epidermisu. (izvor).


Već skoro dva meseca koristim ovaj preparat za negu kose uz Biošampon i to bez balzama, pakovanja ili maske za kosu. Da, dobro ste pročitali uz ovu kombinaciju ta sredstva uopšte mi nisu potrebna. Pokušala sam naravno i da stavim nešto od toga da bih mogla da uporedim i došla do zaključka da je efekat potpuno isti samo se za nijansu lakše očešljam ako stavim i malo bazama na krajeve pre upotrebe Regenere preparata. Nakon šamponiranja koje ponovim dva puta, dobro isperem kosu i prosušim je peškirom, zatim naprskam Regenere na krajjeve kose i dobro se očešljam. Kosa se u mom slučaju  ne lomi, ne opada i ono što mi se najviše dopada kod ovog preparata je to da mi skraćuje vreme sušenja kose što je po meni ogroman plus jer svi već znate da moje glavobolje ne podnose dugotrajno sušenje kose fenom. Nakon dve nedelje upotrebe a to je oko dva do tri pranja kose već sam primetila neke promene, a sada za dva meseca one su itekako primetne, iako je moja kosa sada zaista lepa i zdrava ona dobija sve lepši sjaj i sve je mekša i lepše pada, nije više ni malo kruta i teška. Dodatna stvar koja mi se dopada što mi ovaj proizvod ne dodaje volumen jer meni to zaista nije potrebno kosa mi je jaka i gusta, dok mojoj mami koja ima svilenkastu kosu učini frizuru bujnijom :).


Proizvod dolazi u lepoj crnoj kartonskoj kutiji a unutar nje je klasično plastično pakovanje uobičajeno za prskalice za kosu, sadrži 200 ml i ima prijatan miris koji se ne zadržava u kosi, barem ne u mojoj. Na vlažnu kosu i kožu glave se naprska i ne ispira se. 
Sastav: Aqua, PEG-12 Glyceril Laurate, PEG-36 Castor oil, Dimethicone Copolyol, Benzyl alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor oil, Panthenyl triacetat, Farnesol, Ethyl Linoleate, Matricaria chamomilla extr. ,fragnace, Farnesyl Acetate, Pentylene Glycol, Dehydroacetic Acid, Tamarindus Indica Seed Gum.


Regenere ima čak 15 efekata i možete ih pročitati na slici iznad, cena preparata je 1400 dinara i može se kupiti samo u Lilly drogerijama. Po mojoj proceni može da vam potraje prilično dugo pa se isplati još kako. Zahvaljujem se mojim drugarima na ovoj prilici da isprobam još jedan kvalitetan proizvod iz njihovog asortimana. Moram samo da vam napomenem da ja nemam oštećenu kosu pa vam tako ne mogu reći kako preparat deluje na taj problem.


Za sve informacije tu je FB stranica Biomelem i sajt http://biomelem.rs/home-pages/, u toku su i konkursi za najlepše kose Srbije kao i konkurs za vaše najmlađe pa obavezno pogledajte na sajtu o čemu se radi i šaljite vaše prijave. Ako još niste pročitajte i recenziju Revitabiona ovde.

Da li ste probali ovaj proivod i kako se vama čini?

*PR uzorak

14 коментара:

  1. Probala nisam a s obzirom na cenu i ne verujem da cu uskoro. I vise nego mi je potreban ovaj preparat jer mi je kosa uzas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram priznati da je i mene iznenadila cena kada sam saznala ali mogu reći i da je zaista odličan a dugo traje, možda bi se mogao nazvati malim luksuzom za kosu.

      Избриши
  2. Nisam probala, a nisam ga ni vidjela ovdje kod nas, zapravo slabo vise igdje i vidim Biomelem program, a bas sam htjela kupiti neki od onih njihovih sampona bez sulfata ( oni noviji ) jer mi je tjeme poludilo i postalo jako osjetljivo. Cini mi se da je taj proizvod radjen nesto na fazon Uniq One-a. Njega imam, mada za moju kosu to i nije nesto sto cesto trebam i koristim jer nije farbana ni ostecena, plus se previse masti, ali mislim da bi vjerovatno bio zanimljiv svima sa drugacijim potrebama. Moram priznati da me malo iznenadjuje toliko visoka cijena domaceg brenda i da bih se ipak radije odlucila opet za provjereni Uniq ili Selective koji takodje ima proizvod tog tipa, veoma hvaljen, a duplo jeftiniji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Šteta je što ne možeš naći šampone oni su jako dobri i više nego jeftini zaista, ovaj proizvod je i mene iznenadio malo cenom moram priznati ali sa druge strane mislim da vredi i da može da potraje baš dugo, samo naravno treba ga moći priuštiti. Ja nekako kad su te stvari u pitanju najviše verujem u Biomelem jer me je njihov Revitabion spasio nakon gubitka jajnika kada sam i kosu počela gubiti u velikim količinama.

      Избриши
    2. Nisam znala da je taj Revitabion tako dobar. Moja majka ima problema sa kosom zbog stitne, kupicu joj taj sprej. Hvala na komentaru, uvijek vjerujem ovako nekome ko je nesto pohvalio iz licnog iskustva, iako nisam reagovala na silne reklame tog proizvoda.

      Избриши
    3. Nema na čemu draga tu smo uvek kad nešto zatreba ukoliko smo u prilici išta pomoći, meni je Revitabion zaista pomogao, probala sam svašta ali kosa mi je opadala sve više i stvarala se nenormalna količina peruti od ležanja i bolničkih uslova i od toga što je nisam mogla prati mesec dana. Od tada i zbog toga ja verujem u Biomelem <3

      Избриши
  3. Cena mu je baš visoka, mislim da ima mnogo proizvoda koju su provereno dobri, odnosno već su dugo na tržištu za mnogo manje novca. Baš sam bila zainteresovana kada sam videla da se nalazi u prodaji, ali ne verujem da ću ga kupiti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, baš sam se složila sa tim i kod predhodna dva komentara, ja sam ga dobila pa eto lako je meni da pišem ali zaista verujem u Biomelem najviše kada su te stvari u pitanju pa verujem da bih štedela i kupila ga nekom prilikom kada bi moja kosa to zahtevala :).

      Избриши
  4. Nisam probala, nisam ga ni primetila u Lilly-ju. Slazem se sa prethodnim komentarima sto se tice cene i takodje mislim da ima provereno dobrih proizvoda za manju sumu novca. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svi smo se oko cene složili zaista e sad je samo stvar potreba i poverenja, ja prva obožavam sve što je vezano za negu kose i isporobavam sve što mogu, a sa druge strane nekim brendovima verujem više nekm manje :).

      Избриши
  5. Ja izgleda jedina ovde mislim da mu cena nije velika s obzirom na učinkovitost. Ona moja hvaljena Indola prskalica je bila isto toliko ali zaista radi posao i traje mi jaaakooo dugo, ti proizvodi se inače sporo troše. Ono što mi se ni malo ne sviđa je sastav ovog proizvoda, što me čudi od Biomelema. Onda dolazimo do toga da mu cena nije opravdana. Šteta! L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To si u pravu skroz dva meseca koristim i kao da još ništa nije potrošeno, u sastave se još slabije razumem pogotovo kad verujem nekom brendu, moraću baš da rastumačim šta sve sadrži :).

      Избриши