"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 16. март 2015.

Hristina- ulje od Jasmina


U paketiću koji sam dobila od moje drage prijateljice iz kompanije Bugarska Ruža između ostalog bilo je i ovo 100 % prirodno ulje jasmina. Nisam se još do sada srela sa ovom mirisnom notom ali sam čitala jako dobre utiske kao i to da je jasmin kralj eteričnih ulja kako ga neki zovu. Po nekom verovanju sa par kapi ovog ulja možete se rešiti nesanica ili strahova, pa čak i pobediti bol. Meni je ovo ulje izabrano i poslato jer se takođe za njega kaže da podstiče plodnost.


Eterično ulje jasmina jedno je od najcenjenijih ulja u aromaterapiji.
Pomaže u regulisanju nepravilnog menstrualnog ciklusa, uspešno otklanja menstrualne bolove i ublažava simptome menopauze.
Blagotvorno deluje na plućne tegobe, suzbija kašalj i disajne infekcije.
Spojevi prisutni u ulju jasmina opuštaju mišiće i ublažavaju mnoge vrsta bolova, naročito nakon treninga ili u slučaju uganuća. Dokazano opušta um i telo, podiže raspoloženje, pomaže u rešavanju emotivnih dilema. Uspešno suzbija negativne emocije. Odličan je za podizanje niskog samopouzdanja. Prema nekim tvrdnjama, udisanje mirisa jasmina pozitivno deluje na jačanje i održavanje memorije. U mnogim kulturama bio je na ceni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u poticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi. Potvrđeno je da uspešno pomaže kod impotencije, smiruje i opušta. Upravo ove vrednosti prepoznate su u tradicionalnoj kineskoj medicini gde se eterično ulje jasmina već godinama koristi kao prirodni afrodizijak.
Eterično ulje jasmina je odlično sredstvo za negu kože, naročito se preporučuje u nezi suve, nadražene i osetljive kože sklone osipu i upalama. Pomaže održati elastičnost kože i ima odličan učinak na prevenciju bora. Može pomoći smanjiti ožiljke i strije učiniti manje vidljivima. (izvor google).


Ulje je upakovano u lepu tamnu staklenu flašicu i sadrži 10ml. Dok nisam dobila ovo maleno čudo nisam ni imala predstavu koliko je moćno i na koliko stvari može da deluje. Ja ga koristim tako što u svoj gel za tuširanje stavim oko 5 kapi i time se kupam svakog dana, takođe stavim po kap onako iza ušiju i blago umasiram da bi mi delovalo pozitivno na psihu. U početku miris mi je bio jako čudan i jak za moj ukus ali kako su dani prolazili sve sam više uživala u njemu, primetila sam da me opušta i da lakše utonem u san nakon kupanja. Po rečima vlasnice kompanije ulje se koristi i na sledeće načine-"Ono se koristi tako što se u 30 ml vode ili nekog baznog ulja doda od 1 do 5 kapi ulja jasmina. Smeša se blago zagreva (najbolje preko aromatske lampe) i udiše. Možete ga mešati i u losionima za telo i kremama za lice - odnos je isti - do 5 kapi na 30 ml. Isto tako može se čisto ulje jasmina namazati iza uveta i na potiljak, da tokom dana može da se oseti njegov miris, što opušta i smanjuje napetost".

Ulje je klasične gustine rekla bih kao i bademovo koje imam, boju nikako ne mogu a procenim zavisi od osvetljenja i košta 720 dinara. Ako stavite kap na vrat budite sigurni da ćete ostavljati mirisni trag za sobom gde god da krenete. Za sve informacije tu je FB stranica Bugarska Ruža, ako imate bilo koju nedoumicu u vezi proizvoda slobodno im se obratite i rado će vam pomoći. Za naručivanje tu je i sajt http://bugarska-ruza.rs/.
Da li vi koristite neka eterična ulja i u koju svrhu? 
*PR uzorak

15 коментара:

  1. Ulje jasmina je pravo blago, i ja ga tražim kod sebe da kupim.

    ОдговориИзбриши
  2. Bas ti hvala,potrudicu se da ga nabavim,cini mi se da mi tako nesto bas treba,ako ni zbog cega ono zbog stalne napetosto,odlican post.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, verujem da bi ti ovo ulje pomoglo uzmi slobodno baš ovo , provereno ipak iz prve ruke :)

      Избриши
  3. Zbog svih simptoma,stresa,nesanice,nervoze i svega kroz sta prolazim,mislim da bi ovo ulje bilo idealno za mene....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo bi sigurno, i dugo jako traje jer ide po kap bukvalno za opuštanje ili dodavanje u kozmetiku do 5 kapi :).

      Избриши
  4. Ne koristim iako razmisljam da kupim ulje od koprive za kosu. Ovo ulje mi se cini super, pogotovo jer opusta. A to nama, studentima treba. :D

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo cu cim prije da nadjem... jer imam suhu kozu! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo ulje je čarobno i koristi se u mnoge svrhe, verujem da će te oduševiti :).

      Избриши
  6. Koristila sam jedino kantarionovo ulje, ne sumnjam da je ovo takodje odlicno. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Nažalost jako malo koristimo ulja i za glavobolju i za opuštanje nekako ja prva posežem za lekovima nego za ovako nečim. Ali se sećam da je tetka u mladosti imala nekakvo ulje koje je koristila protiv glavobolje. Meni svakako treba nešto što bi u večernjim satima smanjilo napetost i nesanicu samim tim. Raspitaću se ovih dana za početak za neko povoljnije možda jer znam da cena zavisi i od proizvodjača. Ja najviše volim kod tebe i tvog bloga što me podstakneš da kupim nešto što mi nije baš u prvom planu i oduševim se posle.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako mi je drago pročitati ivakakv komentar jer zaista vam uvek opišem proizvod onakakv kakav jeste ali isto tako u svoje ime jer smo razlučiti po svemu a naročito po koži , kosi, međutim ovakva neka ulja su univerzalna i sa ovim ne možeš da pogrešiš ako je recimo za napetost i slično, može i lavanda, ali opet gledaj da je to ulje prirodno a ne neka mešavina, jer onda jeste jeftinije od ovog ali nema taj efekat. ja ovo imamm još uvek a vidi datum recenzije, kap je dovoljna :).

      Избриши
    2. Vidiš nisam razmišljala o tome da može biti mešavina, nisam imala dodira sa njim pa zato. Onda ću prvo malo da se informišem jer uvek je bolje jedno dobro nego dva loša. :-)

      Избриши