"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

субота, 28. март 2015.

Moj mali AURA kutak


AURA kozmetiku koristim od srednje škole, to je sada već mnogo godina. Moram da priznam da su od tada dosta napredovali kako sa ambalažama tako i sa izborom proizvoda ali je kvalitet ostao negde isti a to je na visokom nivou. Moja majka se retko šminkala ranije ali kada je to činila kupovala je samo Aurine komade šminke pa sam i ja to videla od nje i tako je moj prvi susret sa ovim brendom bio u prvom razredu srednje škole, tada sam koristila pudere u kamenu, maskare i karmine. U ovom postu ću vam predstaviti par proizvoda koje sada posedujem u svojoj maloj kolekciji, dakle neće biti recenzije proizvoda nego nešto kao mali vodič :).


Ove četkice sam dobila od kompanije za novu godinu posredstvom divne Ane 2Cats i blogo mrazica o kojima sam vam već mnogo puta pisala. Četke su super kvalitetne, jako ih je lepo i lako koristiti pa čak i nama koji nismo toliko stručni u tome. Meke su, lepo se peru i suše i ne otpadaju im dlake što mene jako raduje.


Paleta senki za smokey eyes je dugo bila na mojoj listi želja pa sam se prvom prilikom počastila istom. Iako preferiram ljubičaste, nude i zemljane tonove za oči ove boje su me osvojilei i morala sam da kupim ovu paleticu, nisam se pokajala. Lepo se maže na oči i dugotrajna je pogotovo ako koristite bazu za senke.


Ovaj komplet četkica sam kupila pre više od godinu dana na nekom sniženju, privukla me je futrolica i cena da budem iskrena i to su moje prve četkice pa kakve da su ja sam za njih vezana. Nisu kvaltetne kao one na slici iznad, malo se lome, otpadaju dlakice ali smatram da su odlične za tu cenu i za nas amatere :).


Cover me puder u nijansi 104 beige sam takođe dobila na poklon za novu godinu i mogu reći da je jedan od najboljih pudera koje sam ikada probala, visoka moć prekrivanja, lepa prirodna boja, nije težak na licu. Jedina zamerka što se mene tiče je to da je pomalo gust pa ja stavim kap bademovog ulja i onda ga lepo ravnomerno bez problema namažem na lice sa četkicom za tečni puder.


Na slici iznad možete videti nijansu pudera slikanu na dnevnom svetlu, svi već znate da sam ja vrlo svetlog tena sa čestim hormonalnim promenama na licu u vidu aknica i crvenila, ali ovaj puder rešava sve moje muke .


Maskara Look for passion za volumen me nije oduševila moram biti iskrena. Dobila sam je u nagradnoj igri a pre toga sam i sama jednu kupila na sniženju ali sam je poklonila drugarici. Lepo ona izvuče trepavice sve to stoji, da im volumen ali meni ih nekako baš slepi i ulepi a ja to ne podnosim, ali pošto su moje trepke specifične i zahtevne ja ne zameram maskari nego njima :).

 

Tečni korektor Correct me je nešto za čim sam dugo čeznula i na kraju ga kupila. Nijedan korektor do sada osim nekog MF nije uspeo da sakrije moje podočnjake ili da ih bar ublaži, ovo malo čudo je skoro uspelo u tome. Ne mogu da lažem da se baš sve skroz prekrije i da podočnjacima nema traga ali su zaista jedva vidljivi ako se baš neko zagleda.


Olovku za obrve sam kupila istog trena kada sam saznala da je izašla i od tada se nas dve ne odvajamo. Ja nemam šta mnogo korigovati i popunjavati na obrvama ali volim da su mi ujednačene a to sa ovom olovkom postižem i ona traje 24 h na obrvama i ne mrda dok je sami ne skinete :).

 
Rumenilo sam dobila od blogo mrazica, iako ne koristim ovaj komad šminke jako lepo posluži za neke specijalne prilike da se upotpuni neki večernji look, boja je lepa i dopada mi se što mi obrazi ne sijaju :).


U međuvremenu sam od Ilone sa bloga Pandora's makeup box dobila ovaj divan poklon, dva karmina iz nove mat kolekcije koje nikako ne mogu da nosim još uvek jer su mi usne večito ispucale i to ovi karmini jako ističu, i nadam se da ću uskoro rešiti taj problem, mažem svašta povodom toga, a olovka za usne je pun pogodak i jako je kvalitetna ne razmazuje  se i boja je divna, a olovka za obrve u još jednoj nijansi, juhu koja sreća :).


Za kraj na slici levo senkice i maskara jedan sloj bez pudera i korektora, a na slici desno puder, korektor  i maskara dva sloja  :). Moja želja je da isprobam još svašta od ovog brenda, pogotovo nove pudere i sjajne ruževe, korektor u stiku, tečne karmine, trepavice i što više olovaka za oči, znate da je to moja slabost? Možda je bolje bilo da sam napisala da želim da probam skoro sve :).

Kako vam se čini ovaj moj post, ide li mi piskaranje i na ovu temu šminkeraja? Koji su vaši Aura favoriti? 

22 коментара:

  1. Moram da se slozim sa time da Aura ima veoma dobre proizvode, a i sa time da je korektor veoma dobar.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam ranije koristila AURA Kozmetiku dok u zadnje vreme nisam bas nista.Probala bih puder a i karmine ali posto imam zalihe sacekacu da to potrosim.Sto se pisanja tice na ovu temu,pa ide ti i ovo,samo pisi nas zene sve zanima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno Slavice, ja volim da pišem pa samim tim tema i nije tako važna ali nekako ovo sa šminkom nisam dovoljno razradila a planiram svakako da uvedem više i toga na blog. Aura je zaista dobra , kvalitetna i povoljna šminka a pre svega domaća :)

      Избриши
  3. Lepo napisano,posto bas nista od ove kozmeticke kuce nisam koristila ostaje mi samo da pohvalim tvoj blog.

    ОдговориИзбриши
  4. Isprobala sam tek nekoliko Aura proizvoda i svi su mi se dopali :) baš mi se dopada nijansa tog rumenila :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni se većina dopala, samo neki proizvodi malo manje od drugih ali za domaći brend i povoljne cene čista desetka. Hvala za komentar :).

      Избриши
  5. Cover Me puder je odlican, savrseno prekriva se nedostatke, planiram da kupim i korektor iz iste linije. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se za puder, korektor je odličan ovaj tečni ja sad planiram da probam ovaj novi u stiku :)

      Избриши
  6. Probaj Aura highlighter, zaista je divan.

    ОдговориИзбриши
  7. Sve što sam koristila iz Aurine kozmetike ispunilo je moja očekivanja. Prvenstveno mislim na ruževe, olovke i senke za oči. :) Pošto mi je puder pri kraju, mogla bih da probam Aurin, vidim da su iskustva baš pozitivna. Tekst je odličan, samo piši!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da delimo mišljenje ,olovke za oči nisam probala, to mj je na spisku. Hvala za pohvalu i komentar :)

      Избриши
  8. Fino...kako bas i nisi neki ljubitelj sminkanja ima toga dosta kod tebe. Imam neke cetke i zadovoljna sam.puder sam probala al u zadnje vreme ni njega na lice nesmem da nanosim....malo,malo pa neko crvenilo,svrab..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postala sam ljubitelj i to veliki samo i dalje nemam mnogo prilike da se šminkam pa samim tim i slabo učim, ali biće valjda. Ja jako moram da biram pudere imam svega dva, tri koja smem i koja mi ne smetaju ovaj je među njima. Inače koristim bb i cc kreme :)

      Избриши
  9. Pa nije ti bas ni tako mali kutak :) Vecinu ovih proizvoda nisam probala.. Ono sto ja najvise volim iz njihovih asortimana jesu olovke za usne, koje su magicne, lakovi za nokte koje sakupljam sve kao slicice :D Ruzeve, ruzeve.. tecne, cvrtse, kakve god.. Alajner njihov mi je odlican :) Planiram da isprobam pudere i korektore, ali imam jos dosta na zalihama pa Aurini cekaju na red ali ne mogu da docekam da ih probam, tako da mislim da ce jako brzo biti moji :D ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aura i Don juan su bile jedine skoro dostupne marke kada sam ja išla u srednju, to jest mame su koristile tu šminku pa mi po ugledu na njih. Aura mi je ostala velika ljubav i ponosna sam što i mi imamo ovakav brend, imaju sve i kvalitet i pakovanja, i izbor i ok cena. Ti i tvoji ruževi nikad dosta sve znam <3. Cover me puder bi ti se dopao verujem za ostale ne znam a korektor je odličan ja sad merkam ovaj u stiku :). Vidiš ja na primer lak nisam probala nikad, ili se ne sećam :)

      Избриши
  10. Hajde leči usne pa da nosiš te prolećne boje :D

    ОдговориИзбриши
  11. Volim Aurine proizvode i apsolutno su me osvojili matte tečnim ruževima. Jedan veliki plus što je naša kompanija, tako uspešna i u koraku sa trendovima! Tvoj kutak i nije tako mali, čak i zavidim. Samo nastavi, draga! :-* Puder mi je pri kraju i merkam ovaj Cover me već neko vreme. Možda savet ili preporuka za najpovoljniju kupovinu? :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za pohvale, plan mi je da uvedem malo i postove o šminkici makar 2-3 mesečno ako ne uspem jedan nedeljno. Za Cover me puder imaš moje iskrene preporuke i možeš ga nači jeftinije u loklanim parfimerijicama za čak 100 dinara nižu cenu kao i druge Aurine proizvode. U slučaju da ti puder bude gust kao meni posluži se mojim malim trikom iz texta i nema greške. :)

      Избриши