"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 22. март 2015.

Sabi handmade


Na mnogim blogovima sam jako mnogo čitala o ovim preslatkim proizvodina Sabi handmade, a onda mi se jednog dana pružila prilika da ih i ja isprobam i bila sam mnogo srećna zbog toga. Na testiranje mi je stigao Shea butter za telo badem i  ovaj presladak balzam za usne od kivija. Sve je bilo upakovano u jednu malu papirnu kesicu sa mašnicom i samim tim mi se dopalo već na prvi pogled, jer meni je bitan i estetski momenat mada nikako ne utiče na utiske za proizvode.


Pre svega da napomenem da su svi proizvodi ovog brenda 100 % prirodni i nastaju ceđenjem nerafinisanih hladno ceđenih ulja i neprerađenog bilja. Sabi handmade osnovale su dve sestre zaljubljenici u prorodu koje su shvatile da baš u njoj leže mnoge tajne i rešenja za mnog probleme vezane za negu kože.
"Ručno branje cvetova, lekovitog bilja, mešanje ulja, topljenje pčelinjeg voska, nekoliko kapi eteričnog ulja, okružene opojnim mirisima, mnogo pokušaja i po koja greška…Iz svega je proisteklo čvrsto uverenje da priroda poseduje svako rešenje za negu naše kože. Sabi Handmade proizvodi su nastali iz ljubavi. Inspirisane prirodom, motivisane jednostavnošću, preuzele smo na sebe odgovornost da stvorimo nešto u šta verujemo svim srcem." (izvor).


Prvo što sam sa nestrpljenjem isprobala bio je ovaj butter za telo na bazi badema. Malo sam ga teže nanosila na kožu jer je malo čvršći nego što sam navikla da to budu mazalice koje koristim za telo ali sam se iznenadila da se lako i lepo razmazivao bez grudvica. Pošto svi znate da je moja koža baš suva a naročito u ovom perriodu ovaj butter je moja koža upijala u sekundi i hranio je  kožu dubinski. Za par minuta moja koža je bivala znatno hidrantnija i mekša na dodir. Najbolji efekat koji sam postigla sa ovim butterom je taj da mi je rešio hrapavost na delu kože na ruci, jer pri izlasku iz bolnice na šaci gde mi je bila braumila sestre su mi stavljale obloge od alkohola jer mi je ruka naticala i taj alkohol mi je pojeo kožu, stvorila se hrapavost a koža se ljuštila u komadima. Za par dana mazanja ja sam rešila ovaj problem.


Pakovanje proizvoda je predivno, ambalažu definitivno čuvam. To je jedna mala metalna vrlo kvalitetna kutijica sa 40ml proizvoda. Mirisa skoro i da nema ili ga ja ne osetim.
*Puter od badema lako prodire u kožu čineći je mekom i svilnkastom.Koži vraća vlažnost, usporava starenje, poboljšava ten, osvežava umornu kožu i osigurava njenu elastičnost pa se često koristi u trudnoći za prevenciju nastanka strija i celulita. Preporučeno je za sve tipove kože a naročito negu osetljive i nadražene. Može se koristiti i za negu dece kao i za negu kose. (izvor).

Sastojci: ulje badema i Shea puter, cena 550 dinara. Moja ocena je čista petica sve je savršeno i mnogo mi prija, jedina mala zamerka što se nama sa suvom kožom nenormalno brzo troši :).


Blzam za usne je takođe preslatkog pakovanja, te tufnice su me vratile u detinjstvo. Inače kiwi ne volim, jedem ga baš kad samu sebe nateram zato što znam da je jako zdrav pa sam se uplašila da mi balzam neće odgovarati,jer ne volim ni njegov miris, ali na sreću nije bilo tako. Balzam se jedva blago oseti na kiwi pa sam time zadovoljno počela da ga koristim i isprobavam, a miris je čak počeo i da mi prija, nekako me osvežava. Svakodnevnim korišćenjem usne postaju meke i hidrirane, lepe na izgled. Blazam se ne lepi i ne razmazuje, na usnama se gotovo i ne vidi, daje im tek blagi sjaj, ali je zato osećaj dok je na usnama predivan, pogotovo meni koja jako patim od suvih i ispucalih usana.


*Savršeni prirodni balzam za usne koji će vašim usnaam dati prijatnu vlažnost, negu i potrebne vitamine, kao i zaštitu od spoljašnjih uticaja.
Sastojci: Bademovo ulje, suncokretovo ulje, shea puter, kakao puter, pčelinji vosak, vitamin E i aroma.
Od arome može se pronaći kiwi, jagoda, malina, vanila, kokos, kruška, čokolada, menta, breskva, čoko-menta. (izvor).
Pakovanje je 4,5ml a cena 190 dinara, i mnogo se sporo troši za razliku od buttera za telo.



















Za sve informacije o proizvodima tu je FB stranica Sabi handmade, i njihov sajt na kojem imate detalje o svakom proizvodu, cene i preko kojeg možete i naručiti proizvode http://www.sabihandmade.com/ .
Zahvaljujem se ovim putem kompaniji na ukazanoj prilici da probam njihove proizvode, nadam se da ću probati još neke jer su mi se ovi mnogo dopali.

Da li vi imate neka iskustva sa ovim proizvodima ili možda preporuke? Hvala što čitate :).

*PR uzorci

18 коментара:

  1. Probala sam balzam i puter za telo,mada je moj balzam za usne bio u kutijici kao i puter za telo i oba proizvoda su me odusevila,a i bili su upakovani u preslatku kesicu sa masnicom sto mi se takodje dopalo.

    ОдговориИзбриши
  2. nisam nista probala od ovih proizvoda,deluju primamljivo

    ОдговориИзбриши
  3. Puter za telo izgleda odlicno, bas bih volela da ga isprobam. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Butter izgleda tako primamljivo, a kako jako volim mazalice za tijelo ovih 40 ml meni uopšte ne bi dugo trajalo :) Posebno ako bih voljela rezultate. Nažalost, neću saznati jer ovo kod nas nema :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako mi je žao što nisi u mogućnosti da probaš ovo pravo malo blago ,a li ko zna možda se to i promeni nekad, razumem te potpuno tako i ja tugujem kad vidim kod vas nešto do čega ja ne mogu doći :)

      Избриши
  5. Ja sam osvojila na blogu lifestyle by tara blunt balzam, i izabrala kokos :) cim potrosim neki balzam krecem da ga koristim, verujem da je super :)

    ОдговориИзбриши
  6. I mene privlači taj buterčić za telo. :)
    Kod BlogoMarije sam osvojila njihovo sredstvo za uklanjanje šminke, čekam da potrošim ovo koje koristim, pa krećem sa isprobavanjem. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Volim kozmetiku kojoj je izvor u prirodi jer su tamo najlepši i najzdraviji sastojci. I drago mi je da je sve više ljudi posvećeno pravljenju upravo ovakve kozmetike. Nisam koristila proizvode Sabi kozmetike, ali se nadam da ću uskoro probati nešto, barem ovaj balzam za usne. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se sve više okrećem takvoj kozmetici i polako otkrivam njene čari, moći i čudesa, zaista neverovatno. obavezno probaj nešto oduševićeš se :)

      Избриши
  8. Ja sam njih zapazila i zapamtila po tufnastoj ambalaži i tim metalnim kutijicama. Meni je vrlo bitan taj momenat ambalaže, pa sam sada pretražujući po arhivi tvojih postova spazila post o njima. Pre bih se odlučila za balzam jer su mi usne uvek ispucale a ovi na glasu su većinom za miris i boju nego za negu usana što mi smeta. Tako da ovu tufnastu slatkoću planiram da nabavim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super su oba proizvoda i oni su dosta i povoljni, davno sam ih potrošila ali imam neke druge no ide zima pa se valja spremiti :)

      Избриши