"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

среда, 12. јул 2017.

Jomelop E & Jomelop G - prirodni melemi

izvor slike


Pre nekog vremena na testiranje stigao mi je predivan paket proizvoda Menta Padej i ovom prilikom se kompaniji još jednom zahvaljujem na ukazanom poverenju. Paket me je oduševio jer sam upoznata sa većinom njihovih proizvoda a sa nekim sam se susrela prvi put. Proizvodi o kojima vam danas pišem dugo su prisutni na našem tržišu i verujem svima dobro poznati, a kako ih ja koristim i u koje sve svrhe pročitaćete u nastavku posta. Pišem vam o čuvenim Jomelop prirodnim melemima za opekotine i ožiljke, iako se mogu koristitu u još mnogo svrha.


Jomelop G
Melem za opekotine Jomelop G je specijalno formulisana mast za spoljašnju upotrebu čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma izraženo antiinflamatorno, antimikrobno, analgetičko i astrigentno dejstvo preparata upotpunjeno je upotrebom nerafinisanog pčelinjeg voska i maslinovog ulja u formulaciji njegove podloge. Ovi nosači produžavaju dejstvo preparata na mestu primene, obezbeđuju povoljnu sredinu za proces zarastanja, a zahvaljujući svom hemijskom sastavu (visoka koncentracija biofenola, vitamina, fitosterola), utiču i na ukupno farmakološko dejstvo fitopreparata.

DEJSTVO: Ovaj melem je namenjen za zaceljivanje rana na koži lica i tela, nastalih dejstvom raznih agenasa (vatre, hemikalije, fizička dejstva i dr.). Primenjuje se kod opekotina drugog i trećeg stepena tj.kod povreda gde je koža pokrivena plikovima ili je uništena i kod rana različitog porekla.(izvor).



NAČIN PRIMENE: Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Po
izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom
razblaženog alkohola (70% etanol).

Površinu oko rane u širini od oko 5 cm očistiti gazom natopljenom razblaženim alkoholom. Ranu isprati 3% rastvorom hidrogena a kod težih slučajeva (gde je skinuta koža) i sterilnim fiziološkim rastvorom. Ukoliko na opečenu kožu ima plikova, treba ih sterilnom iglom probušiti i iz njih nežnim pritiskom istisnuti likvor (tečnost) i ponovo izbrisati razblaženim alkoholom.

Na četvorostruku sterilnu gazu, nešto veću od veličine rane, sterilnom špatulom (nožem) naneti sloj melema debljine od oko 12 mm. Ovako pripremljenu gazu staviti na ranu, tako da je sloj melema svom širinom u direktnom dodiru sa njom. Da bi gaza ostala u prisnom kontaktu sa ranom, treba je bez zatezanja previti zavojem ili pričvrstiti flasterom, dakle onako kako je komfornije.
Po stavljanju melema na ranu, bol počinje da se gubi, da bi za relativno kratko vreme sasvim nestao.

Posle svakih 24 časa ceo postupak ponoviti novom sterilnom gazom. Zarastanje rana se sužava i premaz melema ograničavati samo na nezarasli deo rane.

Kad rana zaraste, tj. kada se uhavti pokožica, dalja terapija se nastavlja melemom “Jomelop – E”, i to na sledeći način: tamponom vate ili tupferom od gaze zarasli deo opekotine premazati tako da mlada koža bude stalno pod dejstvom melema. To činiti dok potpuno ne nestane crvenilo. Sa primenom melema “Jomelop – E” treba nastaviti sve dok se koža ne normalizuje.

NEŽELJENI EFEKTI: U dosadašnjoj primeni nisu zapažene neželjene nuspojave.(izvor).


Ovaj melem koristila sam isključivo za opekotine i svaki put mi je pomogao, više puta sam se u kuhinji opekla na vrelo ulje, na ringlu, na tepsiju, kada kuvam uvek žurim i u isto vreme radim više toga pa se ovakve nezgode dešavaju često, par puta bilo je potpuno bezazleno dok sam par puta imala i ozbiljnije opekotine, no ovaj melem ih je izlečio a Jomelop E kasnije uklonio fleke i ožiljke. Ovo je nešto što po meni uvek morate imati pri ruci i u kućnoj apoteci.



Jomelop E
Melem za otklanjanje ožiljaka, keloida i posledica od opekotinaJomelop E melem je specijalno formulisana emulzija za spoljašnju upotrebu čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma značajnu komponentu fitopreparata JOMELOP E predstavlja specijalno odabrana podloga, u čiji sastav ulazi nerafinisano maslinovo ulje. Njegova glavna uloga je da obezbedi optimalnu reološku funkciju, zahvaljujući svom hemijskom sastavu (vitamini, polifenoli, steroli). Odličan rezultat melem je pokazao u otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.

DEJSTVO: Ovaj melem svojim pogodnim lekovitim sastavom vrlo efikasno deluje kod opekotina prvog stepena intenziteta, tako što odmah po stavljanju, na opečeno mesto bol umine i gubi se eritem (crvenilo) u relativno kratkom vremenu.
Veliki rezultat ovaj melem pokazao je u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.(izvor).


NAČIN PRIMENE KOD OPEKOTINA: Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).
Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina, gde je na opečenom mestu ostala
nepovređena koža zahvaćena jačim eritermom (crvenilom). Zato treba hitno reagovati, tj.tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod dejstvom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi. Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može da traje 2-4 časa od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.

NAČIN PRIMENE KOD OŽILJAKA I KELOIDA: Keloide deformisano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom divlje meso) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dečijeg ili glicerin sapuna, a zatim to mesto osušiti čistim mekim peškirom. Tako pripremljeno mesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5-10 minuta uz povremenododavanje melema. Ovo činiti ujutro i uveče pre spavanja. Kod starijih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20-30 minuta uz primenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uveče pre spavanja, na ožiljke i keloide staviti četvorostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć.

Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.

NEŽELJENI EFEKTI: U dugogodišnjoj praksi nisu zabeležene neželjene pojave.

NAČIN ČUVANJA: Melem se čuva na sobnoj temperaturi zaštićen od svetla.(izvor).


Ovaj melem i ja smo se družili više puta i to po nekoliko meseci, nakon mojih operacija. Dakle posle obe operacije za svoju ranu koja je nažalost preko celog stomaka koristila sam ovaj melem. Posle prve operacije rana mi je izgledala poput neke u horor filmu, iako je bilo prošlo već dva meseca posle operacije ona je bila u užasnom stanju i tada je nastupio Jomelop E melem. Mazala sam ga svaki dan po uputstvu i preporuci hirurga i svakim danom primećivala razlike, prvo je bivao sve manje crven a zatim je počeo da se blago sužava jer je pored toga što je užasno dugačak bio kriv i širok jer je hirurgu zbog hitne situacije skliznuo noz kako su mi rekli kasnije, a je rana bila malo cik cak što se kaže. Taman kada je ožiljak postao skoro nerimetan usledila je druga operacija gde su ranu sredili i zategli da ne bude kriva pa je samim tim bila još crvenija a na koži su se oko nje stvorile i modrice. Kao i prvi put mazala sam Jomelop E melem i pomogao je posle dve bočice redovne upotrebe, a nakon toga sam ga uvek imala u kući i ponekad mazala ožiljak jer mi je osećaj koji melem pruža pre svega godio. Nije bilo nikakvih neželjenih efekata, niti me je išta peklo pri mazanju i slično. Danas i dalje moj ožiljak je blago vidljiv ali ja ga i ne krijem jer on danas nakon puno godina moj ponos i gledam ga na nešto što mi je  spasilo život.


Dok nisam saznala za Jomelpo G melem ovim sam sanirala i opekotine, ogrebotine, povrede na koži, bukvalno sve , crvenilo, iritacije, i u sve te svhe pomogao je baš svaki put i zato mogu slobodno reći da mi je to jedan od omiljenih proizvoda ikad i uvek ga imam u kući, a sada sam jedan dobila i na poklon :).

O kompaniji:
Menta« doo Padej je osnovana 1978.godine sa ciljem da se na organizovan način bavi proizvodnjom, preradom i plasmanom lekovitog, začinskog i aromatičnog bilja. Ideja o izgradnji kapaciteta za preradu lekovitog bilja potiče iz saznanja da je Opština Čoka od davnina poznata po proizvodnji lekovitog i začinskog bilja i da raspolaže značajnim prirodnim potencijalom, u prvom redu postojanjem ekoloških uslova za gajenje navedenih biljaka. Sve veće interesovanje vlada za lekovito bilje i za veštine lečenja koje je vekovima razvila tradicionalna narodna medicina.

»Menta« doo Padej je svoj proizvodni program usmerila ka proizvodnji preparata od sirovina prirodnog porekla. Pored stalne kontrole sirovina i proizvoda u našoj mikrobiološkoj, hemijskoj i procesnoj laboratoriji, vrši se i redovna kontrola proizvoda u Zavodu za javno zdravlje Subotica. Proizvodnja se odvija u Čoki gde se nalazi pogon za proizvodnju melema, kozmetičkih preparata, sredstava za higijenu. Proizvodnja koju obavlja “Menta” doo Padej i njen proizvodni asortiman svojim kvalitetom u potpunosti zadovoljava stroge kriterijume koje postavlja tržište.(izvor).

* Ove proizvode možete kupiti u svim apotekama a asortiman i cene možete pogledati OVDE.

Za sve informacije tu je FB stranica i zvanični sajt http://mentapadej.com/.

Da li Vi koristite ove meleme i u koje sve svrhe? 
*PR proizvodi

29 коментара:

  1. U svakakve, bukvalno :-) Ja sam cak G koristila i za oziljke od bubuljica, cudotvoran je. Imala sam kao klinka oziljak od pada na bodlje kestena preko pola lica,i da nisam nazala E sad bih bila kao skarfejs :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da su ti pomogli u razne svrhe, baš kao i meni, odlični su :).

      Избриши
  2. Htela sam da uzmem E da probam da resim oziljke od bubuljica, ali ipak nisam jer nigde nisam mogla da nadjem neka iskustva ljudi, ako su ga tako koristili i da li uopste moze, jer vidim da je ovo za ipak malo ozbiljnije opekotine i oziljke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možete ga slobodno koristiti u te svrhe ne može da vam škodi, potpuno je prirodan, čula sam mnoga pozitivna iskustva :).

      Избриши
    2. Ne moze se koristiti za oziljke od bubuljica zato sto je masan, izazvace dodatno izlazak bubuljica, moraju prvo bubuljice da se izlece, za oziljke od bubuljica hemijski piling je najbolji, postoji krema koja se zove Sona, ona je najbolja za to.

      Избриши
  3. Zdravo,ja ga koristim vec 5-6 meseci kao masku za lice,pred spavanje,nadam se da nece da mi se pojavljuju tipa mladezi ili nesto?

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo. Imam opekotinu od pre mesec dana. Koristila sam neki melem..pa gentamicin mast i završila kod hirurga... Stavljali su mi neku gazu sa lekom i donekle se smirila upala... Skinuli su mi površinski sloj koji je bio kao neka plastika i isla na previjanje svaki drugi dan... Sad cistim hidrogenom i povidonom svaki dan i pitam se da li smem da koristim JOMELOP E? Rana je suva potpuno ali jos nije zarasla... Molim vas za savet posto imam melem a neznam da li smem sad da koristim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno koristi! Moja sestra je imala bas gadnu opekotinu, doktor nam je preporucio Jomelop E i za par dana je sve proslo, i nije joj ostao oziljak. Slobodno koristi, neces se pokajati. Pozdrav!

      Избриши
  5. Zanima me nakon koliko dana od operacije se smije poceti nanositi na oziljke? Konce sam izvadio prije 10 dana. Je li mozda rano poceti oziljke mazati sa JomelopE?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam počela da ga mažem dve nedelje nakon što su mi skinuti konci ali ipak se posavetujte sa lekarom :).

      Избриши
  6. Moze li pomoci kod sebooicnog dermatitisa,ja ga imam po licu crvenilo,ne znam sta sve nisam mazao i nevredi

    ОдговориИзбриши
  7. Da li se moze koristiti za mazanje crvenila na polnim organima?

    ОдговориИзбриши
  8. Moze provereno deluje cak sta vise pojacava erekciju kod muskarca sto sam primetio...

    ОдговориИзбриши
  9. Zdravo dali moze da se koristi kao svako dnevna crema 🤔🤔LP

    ОдговориИзбриши
  10. Zdravo dijete mi se opeklo na licu blizu oka...zanima me da li smijem mazati jomelop e i koliko puta dnevno

    ОдговориИзбриши
  11. JOMELOP E...Koliko treba da se zaleci opekotina od depilacije(skinut povrsinski sloj) i da li ostaje fleka? Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
  12. GADNO SAM SE OPEKLA VRELIM ULJEM I KORISTIM MELEM E.SVI SU MI GA PREPORUČILI.KADA NANESEM MELEM BOL JE MANJA I ČINI MI SE DA MI SE KOŽA BRZO OBNAVLJA.JAKO SAM ZADOVOLJNA I SVE POHVALE MELEMU E.

    ОдговориИзбриши
  13. Zdravo. Imam opekotinu od pre 3 mesec dana. Som cistila hidrogenom i povidonom svaki dan i pitam se da li smem da koristim JOMELOP E? Rana je suva potpuno ali jos oziljak i ma i crvenilo ... Molim vas za savet posto imam melem a neznam da li smem sad da koristim?

    ОдговориИзбриши