"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 2. јул 2015.

Weleda - skin food krema i kremasti gel za tuširanje


Moj prvi susret sa kozmetikom Weleda bio je isprobavanje čuvene skin food male zelene kremice za koju su verujem svi čuli. To je ujedno bio i moj prvi susret sa prirodnom kozmetikom uopšte, od tada sam je zavolela i počela da istražujem i sve više se interesujem za nju. Kremu sam osvojila slučajno u nagradnoj igri i toliko me je oduševila da sam nakon potrošene tube štedela za još jednu, i kupila je kada je bila na nekoj akciji. Zamislite onda koliko je morala ova krema da me oduševi.


Skin food krema štiti suvu i oštećenu kožu, univerzalna nega za lice i telo sa delotvornim ekstraktima lekovitih cvetova kamilice i nevena kao i ekstraktom iz biljke dan i noć deluju umirujuće na suvu i osetljivu kožu. Visoko kvalitetno biljno ulje badema, poboljšava strukturu kože na prirodan način pružajući joj osećaj prijatnosti i mekoće. (prekucano iz priručnika).


Krema je bele boje i najnežnije teksture od svih koje sam do sada imala prilike da probam i isto toliko je nežna prema mojoj koži. Miris ove kreme me očara svaki put kada je mažem na lice, celom prostorijom se širi i ja na trenutak zamislim da sam u nekom cvetnom vrtu, osećaj mazanja i mirisa kada se sastavi je jednom rečju magičan, a rezultati na koži neverovatni, ona je meka poput svile i zadržava nežan miris, naravno pišem u svoje ime jer svaki proizvod na svakog od nas različito deluje to već svi znate. Moja koža lica i vrata ovu kremu upija istog sekunda kada je nanesem iako je tekstura malo drugačija od onih na koje sam navikla, nekako je gušća ali se divno razmazuje pa ovo jedno malo pakovanje kreme može da vam potraje i celu zimu jer je dovoljan tanak sloj da se nanese i da je vaša koža zaštićena od svih negativnih uticaja, mraza, zime ,vetra. Meni je ova kremica spas čim zima pokuca na vrata i ne mogu da zamislim da je dočekam bez nje  kada sam otkrila sva njena dejstva na moju kožu. Sada u letnjem periodu je namažem ponekad čisto da zadovoljim svoju potrebu za njom ali mi mnogo više odgovara u hladnijim danima.


Ova kremica je takođe prva uspela da mi sanira perutanje oko nosa koje mi se javlja svake zime usled hladnog vazduha , kao i crvenilo na licu koje se javlja zbog iste situacije. Kad god osetim da mi je koža suva, da škripi, da nešto nije ok sa njom, mažem ovu kremu dva, tri dana nevezano za godišnje doba i ona mi bukvalno spase situaciju baš svaki put :). Nedavno sam dobila i veliko pakovanje pa sam spremna za sledeću zimu i za mene  nema briga i bojazni što se nege i zaštite lica tiče. Na koži tela se takođe lepo pokazala ali suviše je vredna i pomalo skupa kad je moj budžet u pitanju da bih je mazala na telo, u te svhe postoje mnogi drugi super proizvodi koji mi odgovaraju. Ovo malo pakovanje kremice sadrži 30ml i košta negde oko 850,00 RSD, za veliko stvarno ne znam pa ne bih pisala napamet, a sastav možete pogledati na slici dole.



Pored kreme imala sam tu sreću i zadovoljstvo da probam Weleda kremasti gel za tuširanje od nara, i za njega imam samo pohvale baš kao i za kremicu, i takođe je to bio prvi prirodni gel za tuširanje koji sam ikada koristila. Za njega kažu da neguje i inspiriše čula i ja to potvrđujem.


Dragoceno ulje iz tamnocrvenih semenki nara čini ovj gel za negu kože tela veoma vrednim. Pored toga što neguje, svojim prijatnim mirisnim notama sandalovog drveta i pelina budi Vaša čula. Ulja iz semena nara , susama, makadamije revitalizuju kožu ujedno čuvajući je od isušivanja. Pakovanje je od 200ml a cena mu je  oko 1050,00 RSD, ne sadrži sintetičke deterdžente.

 

Na prvi pogled me je pakovanje ovog gela za tuširanje osvojilo, lepa elegantna praktična tuba vedra boja, a zatim i to što je ambalaža bila dodatno zaštićena folijom kako bih bila sigurna da niko pre mene nije njuškao proizvod. Kada sam ga otvorila i pomirisala prvi put zasenio me je njegov miris, teško ga je opisati ali mene podseća na slatkasto osvežavajući, jednom rečju predivan, zavodljiv. Inače jako volim nar i njegov miris i on se dosta intenzivno oseti u ovom gelu mada se meša sa drugim mirisima pa deluje još raskošnije. Nakon prvog tuširanja osvojio me je i bilo mi je žao da ga trošim pa sam stavljala na svoju pufnu vrlo malu količinu svakog dana ali je i to bilo dovoljno da se ja temeljno i lepo cela okupam i posle mirišem da bukvalno ostavljam trag za sobom. Koža je nežna, negovana, baršunasta već nakon nedelju dana korišćenja vrlo uočljivo sjajnija i hidrantnija, manje suva, čak sam primetila da mi par puta koža nakon tuširanja uopšte nije tražila dodatnu negu u vidu mleka za telo što mi se ranije nije događalo. Iz svega napisanog samo jedan zaključak, ovaj kremasti gel za tuširanje je pravo blago i pruža neverovatan ugođaj u toku korišćenja, a zatim i ostavlja vidljive pozitivne promene na koži tela.

Pored ova dva proizvoda isprobala sam još male testere anticellit ulja i mnogo su mi se dopali ali nažalost nemam dovoljno utisaka da vam ih prenesem, takođe trenutno imam malo pakovanje od 10ml ulja sa okrepljujućim citrusnim mirisom svežih plodova argentinskog drveta limuna  koje stimuliše i osvežava kožu. Nisam mogla da steknem mnogo utisaka ni o ovom proizvodu, osim da divno miriše, osvežava kožu i predivno je neguje, ne ostavlja masne tragove. Nadam se da ću jednom probati full size pakovanja i pisati vam recezije, a do tada veliki pozdrav i budite mi zdravi, srećni i negovani, priroda je čudo.

Za sve informacije o ovom brendu postoji zvanična FB stranica Weleda Srbija kao i sajt na kojem se mogu pronaći informacije o ovim proizvodima http://www.doing.rs/index.php.

Da li ste probali nešto iz Weleda asortimana i koji su vaši favoriti? :)

12 коментара:

  1. Nazalost nisam probala,ali izgleda stvarno dobro,a u poslednje vreme me prirodni proizvodi odusevljavaju,a jos miris nara koji obozavam,divno.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam jos nista probala od Weleda proizvoda, ali ako naletim na neko snizenje, isprobala bih gel za tusiranje, posto je prirodan. :) I krema mi zvuci kao nesto sto bi odgovaralo mojoj osetljivoj, suvoj kozi. :)

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gel za tuširanje je zaista poseban ali mu je malo veća cena znam za naše uslove, ja sam ga dobila na poklon, a skin food kremica je must have za zimu ako imaš kožu lica sličnu mojoj :).

      Избриши
  3. Nisam jos uvek isprobala njihove proizvode, ali svakako zelim, obzirom da se radi o prirodnoj kozmetici koja je uvek bolji izbor..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko jednom oseti čari prirodnih proizvoda sve teže i ređe koristi one stare dobro poznate svima, tako da samo napred navijam da probaš nešto :)

      Избриши
  4. Nisam još uvek probala Weleda proizvode, i za moj budzet su malo skuplje, ali s obzirom da je reč o prirodnoj kozmetici to je i očekivano, mada iskreno ne žalim kad odvojim novac za dobar prirodan proizvod, tako da Weledu već neko vreme želim da probam, I ja imam problem sa perutanjem oko nosa i suvih i crvenih obraza, toliko da mi čak ni neven ne može odmah pomoći tako da već razmišljam o ovoj kremici kada je reč o ovom problemu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Nevena ja mogu da ti garantujem da bi ti ova krema to sanirala, eto koliko sam sigurna u nju, potraži malo pakovanje, počasti se probaj i bićeš zaljubljena :)

      Избриши
  5. Još uvijek nisam probala ništa od Weleda proizvoda, ali su mi svakako na WL, tako da vjerujem da ću ih u skoroj budućnosti napokon isprobati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš sam se sad iznenadila da ti nisi probala ništa sa obzirom da sam sigurna da bi ti se jako dopalo, hitno da probaš pa da mi javiš da li dobro mislim :)

      Избриши
  6. I ja sam se prvi put susrela sa ovom kozmetikom zahvaljujuci nagradnim igrama. Osvojila sam gel za tusiranje i bila prezadovoljna.Savrsenstvo mirisa koji dugo traje i meka,divna,nezna koza. Probala sam i losion za jacanje korena kose. Moze da se nanosi na suvu i mokru kosu i meni posebno odgovara sto nema ispiranja. Miris brzo izvetri a kako su u pitanju razne lekovite biljke ni malo nije neprijatan. Moju slabu kosu je ojacao i vise mi ne opada tako. Ucinak je vise nego primetan. Svaka preporuka i sa moje strane za ovu kozmetiku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno što si sa nama podelila i svoje iskustvo i oduševljenje prirodnom kozmetikom naročito Weledom, ja bih volela da imam celu kolekciju zaista i da probam sve ali sa obzirom na cene koje meni nisu pristupačne, polako ima vremena vrebaću jedno po jedno na nekim akcijama :)

      Избриши