"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

уторак, 26. јануар 2016.

Estar gel za tuširanje - Good night Vanilla & Lavander


Prošle godine po prvi put sam vam predstavila nove Estar-cosmetics gelove za tuširanje koji su makar mene odmah osvojili na prvi pogled a zatim i na prvo korišćenje. Kada sam saznala još neke detalje o njima, kako su pravljeni i po čemu se to razlikuju od svih gelova koje smo do sada imali priliku da probamo, moje oduševljenje je samo raslo, pogotovo što sam sve to što je o njima napisano ja osetila na svojoj koži. Predhodni put pisala sam vam o mirisnoj noti jagoda - biber, za sve one koji su možda propustili taj post mogu ga pročitati ovde. Za danas sam vam pripremila recenziju druge mirisne note, po meni magične kombinacije vanile i lavande.


Gel za tuširanje sadži hidrolat i etarsko ulje lavande, uz ekstrakt jasmina i ulje iz semenki grožđa. Neobičan mirisni spoj slatke vanile i lavande pruža neobičan good night doživljaj tuširanja. Supstance iz hidrolata, ulje i ekstrakti neguju kožu, a mirisi neguju um.
Hidrolat je voda koja zaostaje nakon destilacije etarskog ulja (u ovom slučaju lavande) i koja sadrži u određenom procentu etarsko ulje (oko 0,1%). (izvor).


Po meni ovaj gel je dobio pravi naziv, nakon tuširanja njime ja mnogo lakše i lepše zaspim, totalno me opusti, sva moja čula uživaju, stres biva kao rukom odnešen i ja zaspim kao mala beba, a inače često imam problema da zaspim, smeta mi tv, svetlo, bilo kakva buka, a ovaj čarobni napitak za tuširanje me skroz rastereti. Miris se ne može opisati rečima, mora se doživeti, naročito pošto su nam ukusi svima različiti, ali ko voli miris vanile, ali one prave, ne one veštacki naparfemisane, i miris lavande, onaj koji se može osetiti samo u prirodi, obožavaće ovaj gel. Što se teksture tiče ona je vrlo nežna i kremasta, jako lepo peni i temeljno čisti kožu a ona dugo nakon tušitanja miriše na ovaj divni opuštajući miris. Ja ga sada koristim u kombinaciji sa prirodnim morskim sunđerom i za mene i moju kožu to je pravi pogodak. Tokom tuširanja ovim gelom toliko uživam da izgubim pojam o vremenu i često mi se desi da potrošim pun bojler tople vode a da to i ne primetim. Nakon ispiranja gela koža je meka, nežna, baršunasta, a nakon mesec dana korišćenja jasno se primeti razlika, pogotovo kod nas sa suvom i osetljivom kožom, ona je jača, nahranjena, hidrirana, manje sklona isušivanju i pucanju, zaštićena je.


*Formule za gelove za tuširanje i kupke u najvećem procentu sadrže vodu. Zatim tu su penušavi sastojci, prateće kompenente, ponekad biljna ulja i biljni ekstrakti. Ovi gelovi su drugačiji, oni sadrže hidrolate. 
Šta su to hidrolati?
Kod destilacije etarskih ulja, biljni materijal je izložen dejstvu vodene pare. Kako vodena para prolazi kroz biljni materijal ona se obogaćuje sastojcima i stvara se jedna mešavina koja se deli na dva sloja : etarsko ulje i hidrolat. Hidrolat sadrži oko 0,1% rastvorenog etarskog ulja i vodorastvorne aktivne kompenente. Sastav etarskog ulja nije isti kao i sastav hidrolata, ali svakako je vredan i zato se u novije vreme vraća u kozmetiku na velika vrata. Više o svemu tome iz ugla predivne žene Tamare koja je stvorila ove čudesne gelove onako stručno objašnjeno pročitajte ovde.


Još jedan gel čeka svoj red za testiranje pod nazivom  Everlasting cedarwood with lemons, nekako kad vidim limun u sastavu on me asocira na leto i na tropske vrućine kada nam treba neko dobro osveženje a šta bolje osvežava od limuna, ali ipak neću izdržati do tada da ga isprobam i prenesem vam svoje utiske, mada verujem da će mi ga majka prisvojiti čim ga vidi u kupatilu, jer to su njene mirisne note :).

Gel o kojem sam vam danas pisala možete poručiti ovde po ceni od 540,00 RSD. Inače svi gelovi su u pakovanju od 200 ml. 
Za sve informacije tu je FB stranica Estar-cosmetics i sajt za porudzbine i više detalja o svim proizvodima http://www.shopestar.com/home.aspx.

Da li ste se već upoznali sa Estar asortimanom, imate li neke svoje favorite i na kraju šta mislite o ovim gelovima za tuširanje u preslatkim bočicama, i da li ste možda probali neki? :)

*PR proizvod

10 коментара:

  1. mnogo volim proizvode sa vanilijom a tek gelove za tusiranje.. Kad se odem kupati zaboravim izaci iz kade :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj gel je nešto posebno i ne postoji mu sličan na tržištu, pa ga obavezno probaj :)

      Избриши
  2. Ide na vec dugacak spisak jer na leto stizem na odmor u rodni mi grad :*

    ОдговориИзбриши
  3. Uh,miris ovog gela je fantastican,probala sam ga,ma ne probala,koristim ga i mene opusti,znas vec da uzivam u mirisima i aromoterapiji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako mi je drago da to čujem , tebi je baš kao i meni potrebno pravo uživanje i opuštanje :)

      Избриши
  4. Gelove nisam probala, ali njihov serum za hidrataciju mi je No.1 fovever i ne sumnjam da su odlični!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao i meni njihova noćna krema, a sada i gelovi, i piling, i maske i mužu njegova kolekcija, ma savršenstvo :)

      Избриши
  5. Verujem da su super ovi gelovi, a buter za telo koji si mi ti poklonila je savrsen. Toliko lepo mirise da je prosto savrsen.

    ОдговориИзбриши