"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 30. април 2017.

Dr. Plant - Kozmetika za bebe i decu


Moji dragi prijatelji iz kompanije Esensa, svima više poznate po proizvodima Burra Skin Expert, poslali su mi divan paketić kozmetike za Ivana pre par meseci, ali kako smo već imali neke kozmetike načete ova kolekcija je morala da sačeka svoj red. U ovom postu predstaviću vam proizvode koje sam koristila za bebu i koje smo potrošili.


Tri različite vrste kreme a sve u istu svrhu, a to je protiv ojeda, iritacija i crvenila nežne dečije kože, svaka na svoj način posebna a sve tri jednako dobre i delotvorne.


Dr. Plant krem protiv ojeda efikasno i brzo umiruje iritacije, upale i osipe, ubrzava prirodni proces zarastanja i jača zaštitnu funkciju kože beba.
Bisabolol iz kamilice deluje protivupalno i štiti kožu od razvoja infekcija.
Pantenol pospešuje regeneraciju, održava njenu prirodnu vlažnost, mekoću i elastičnost.
Ulje nevena umiruje i stimuliše zarastanje, dok talk i cink oksid formiraju zaštitni film i pospešuju zasušivanje ranica na koži.(izvor).


Ova zelena kremica je bila prva koju sam načela i potrošila je jako brzo, bebu sam tada i noću presvlačila, dok sada ako spava noću ne budim ga naravno da bih ga presvukla, na sreću otkrili smo i prave pelene koje nam odgovaraju. Sa kremom sam bila prezadovoljna i ako biram između sve tri koje sam potrošila ova mi se pokazala najefikasnijom u smislu da je najbrže rešavala problem crvenila i eventualnog ojeda. Dopalo mi se i to što je po teksturi za mrvicu gušća od ostale dve. Svakako ću je kupiti ponovo, čak mi se i miris dopao vrlo je nežan i neutralan. Cena je oko 270,00 RSD.


Dr Plant baby&kids zaštitni masni krem sadrži ulja šargarepe, nevena i badema koji na površini kože formiraju film, koji je štiti od vlage, spoljašnjih uticaja i sprečava nastanak ojeda i crvenila.
Pored toga, ulja neguju bebinu kožu, umiruju je i čine glatkom i mekom.
Nanosi se više puta dnevno, na čistu i suvu kožu onih delova tela koji su skloni iritacijama.(izvor).


Kako i sam naziv kaže žuta kremica je baš masna pa je tako potrebna znatno manja količina iste da se namaže na ugroženo područje, ja sam je mazala na pelensko koje je uvek nekako najkritičnije, iako Bogu hvala još nismo imali problema sa ojedima i jakim crvenilom. Lepo se maže i razmazuje po koži, ali ostavlja masni zaštitni sloj koji štiti na duže staze bebinu kožu. Miris je prijatan i blag. Cena koju sam našla je za 125 ml i iznosi 380,00 RSD verujem da je za kremu od 100ml nešto niža.


Dr Plant baby&kids univerzalni soft krem sadrži ulja nevena i badema, kao i vitamin E koji doprinose dobroj hidrataciji i nezi osetljive kože beba i dece.
Krem održava prirodnu pH vrednost kože i deluje umirujuće.
Svakodnevnom primenom jača se zaštitna funkcija kože i ona postaje meka i nežna na dodir.
Lako se nanosi, dobro razmazuje i brzo upija.
Preporučuje se i odraslima sa osetljivom kožom.(izvor).


Ova kremica mi se takođe jako svidela i nju sam koristila i za telo, jako volim neven i njegova pozitivna dejstva na kožu, odlično se pokazala u raznim situacijama. Miris je takođe nežan i prijatan. Zajedničko za ovu i predhodnu kremu je to da su nešto ređe teksture, a za sve tri je da su u pakovanju od 100ml, ne sadrže paraben niti mineralna ulja i zaista su odlične. Cena za narandzastu kremicu za pakovanje od 125ml iznosi oko 420,00 RSD.


Dr Plant baby&kids šampon i kupka je proizvod namenjen za kupanje beba i dece.
Nežno čisti i ne isušuje osetljivu dečiju kožu.
Prijatnog je mirisa, ne nadražuje oči i teme glave.
Sadrži ekstrakt kamilice koji doprinosi nezi kože, čineći je mekom i glatkom.
Dostupna u pakovanjima od 250 ml i 500 ml.(izvor).


Iako više volim posebno da koristim kupku a posebno šampon, naravno probala sam ovaj proizvod u obe svrhe za koje je namenjen i odlično se pokazao. Jednako je blag i prema bebinoj koži tela i nežnoj koži glavice, kao i prema kosici. Lepo i temeljno pere i kožu i kosu, pravi lepu penicu za brčkanje i vodene igrarije koje Ivan obožava. Nežni miris kamilice je jedva osetan ali je prijatan, miriše na čisto i sveže. Cena za pakovanje od 250ml je oko 270,00 RSD.



Dr Plant baby&kids vlažne maramice nežno i temeljno čiste i neguju osetljivu dečiju kožu.
Sadrže prirodni ekstrakt kamilice i pantenol koji deluju umirujuće, čineći kožu mekom i glatkom. Prijatnog su i blagog mirisa.
Pogodne za kućnu upotrebu i putovanja, kako za decu, tako i za odrasle. Ne sadrže alkohol i veštačke boje.
Dostupne u pakovanjima od 72kom i 150 kom.(izvor).


Vlažne maramice su me oduševile kao i samo pakovanje istih, jako praktično i posebno mi se svidelo što sprečava isušivanje maramica pa one uvek ostaju sveže i vlažne kao kada tek načnete neko novo pakovanje. Super temeljno i lepo čiste kako pelensko područje tako i umazane rukice, ne sadrže alkohol. Cena za pakovanje od 150 komada je oko 250,00 RSD.




Dr Plant baby&kids puder brzo upija vlagu i štiti one delove osetljive kože beba koji su najizloženiji iritacijama.
Sprečava nastanak crvenila, osipa i iritacija.
Ne sadrži konzervanse, ni veštačke boje.(izvor).


Puder koristim najređe od svih ostalih proizvoda za negu bebe ali ipak ga koristim makar jednom dnevno i to za pelensko područje nakon kupanja bebe i za podbradak, nakon umivanja. Nežan je prema koži, radi posao za koji je namenjen odlično, nemam zamerki. Pakovanje od 100ml i košta oko 220,00 RSD.

Za sve detaljnije informacije postoji zvanična FB stranica Esensa kao i njihov sajt http://www.esensa.rs/.

Da li ste već isprobali nešto iz ove kolekcije i kakvi su vaši utisci? :).
*PR proizvodi

7 коментара:

  1. Nismo do sada probali nista od ove kozmetike. :) cene su bas povoljne i pristupacne svakom. Koristan post svim mamama <3

    Lepojkica i mama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na komentaru, i ja uvek volim da pročitam preporuke drugih mama jer mi je vrlo bitno šta koristim za Ivana, ova kozmetika je zaista odlična mada ja u Esensu nisam ni sumnjala :).

      Избриши
  2. Super tekst. Nisam koristila ove proizvode mada da budem iskrena nisam ni cula ranije za njih.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam imala priliku da predstavim nešto novo a dobro, hvala na komentaru :).

      Избриши
  3. Zaista diva post, bas kao i tvoj blog 😊😊😊
    Poseti moj blog ukoliko zelis: http://cleopatrassecret.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши