"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 25. јануар 2018.

Gold panon grain - testenina


Predhodni put pisala sam Vam o Gold Panon grain palentama a danas Vam predstavljam testeninu istog proizvođača. Na testiranje i degustaciju stiglo mi je 4 vrste. Prve koje sam probala bile su Penne Rigate od kukuruznog brašna, bez glutena.



Penne Rigate od kukuruznog brašna je testenina bez glutena pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. To je prirodna testenina koja sadrži samo kukuruz i vodu te pritom zadržava savršenu teksturu i ukus. Lako se vari i brzo kuva.

NAČIN PRIPREME
U 1 l proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 12-14 min. pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom.(izvor).



Penne Rigate od pirinčanog i kukuruznog brašna je testenina bez glutena pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. To je prirodna testenina koja sadrži samo kukuruz, pirinač i vodu, pritom zadržava savršenu teksturu i ukus. Lako se vari i brzo kuva.
Pirinčano brašno koje se nalazi u sastavu ove vrste testenine je odlično protiv tegoba sa probavom zbog svog pozitivnog sastava. Pirinač sadrži vitamine A,B – kompleksa i elemente u tragovima, ugljene hidrate, vlakna i proteine. Preporučuje se jer obezbeđuje energiju, snižava krvni pritisak i ima adstrigentna svojstva.

NAČIN PRIPREME
U 1 litar proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 12-14 minuta pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom.




Penne Rigate od organskog integralnog kukuruznog brašna je testenina bez glutena pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten.

Prirodna testenina koja sadrži brašno od celog zrna kukuruza (organski uzgajanog) 100 % i vodu, pritom zadržava savršenu teksturu i ukus. Lako se vari i brzo kuva.

NAČIN PRIPREME
U 1 l proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 7 min. pa zatim oscediti i isprati mlakom vodom.



izvor slike

Mafaldine sa brašnom od semena tikve golice je testenina koja ne sadrži gluten i posna je, te je pogodna za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten. Gold Panon Grain Mafaldine se proizvode od kukuruznog brašna od zrna kukuruza kome je odstranjena klica (80%), sa brašnom semena tikve golice (20%) i vode. Glavna karakteristika je u tome da je testenina obogaćena visokim sadržajem proteina. Deo proteina potiče od brašna od semena tikve golice koje sadrži preko 50% proteina, a deo od posebne sorte kukuruza koji, u odnosu na običan kukuruz, ima i do 25% više proteina.
Brašno od semena tikve golice je bogato omega-3 masnim kiselinama. Prepuno je cinkom koji pomaže ljudskom organizmu u očuvanju imuniteta. Poseduje visok sadržaj proteina i prehrambenih vlakana. Prirodne je, intenzivno zelene boje, specifčnog sastava i visoke nutritivne vrednosti. Nutricionisti preporučuju redovno korišćenje ovog brašna radi povećanja udela proteina u ishrani.
Testenine se preporučuju i u ishrani sportista, jer sadrže skrob (ugljeni hidrat), čak do 75%, koji se u organizmu pretvara u glikogen, koji se skladišti u mišicima. A kasnije, kod većih fizickih napora i treninga, kada je potrebno puno energije, glikogen se pretvara u glukozu, a glukoza u potrebnu energiju.

NAČIN PRIPREME
U 1 litar proključale vode dodati malo soli, malo masnoće i 100 g testenine. Kuvati 4-5 minuta pa zatim ocediti i isprati mlakom vodom. (izvor).

*Sva testenina je vrlo ukusna i lako svarljiva, posna i ne sadrži gluten, Pogodna je za razna salate, predjela kao i glavna jela, davala sam ih i bebcu i on ih je lepo prihvatio i ručkao, pravila sam ih na puno načina. Toliko su mi se dopale da san nastavila redovno da ih kupujem. Cena testenine se kreće od 90,00 rsd do 150,00 rsd , zavisi od prodajnog mesta, ja ih kupujem u prodavnici zdrave hrane  a mogu se pronaći u većim sistemima poput Disa, Merkatora, Tempa.


Za sve informacije posetite sajt http://www.reprotrade.rs/.


Da li volite testeninu, koja Vam je omiljena i na koji način Vi pripremate specijalitete uz pomoć testenine?

5 коментара:

  1. Ja se do sada nisam susrela sa ovom markom.
    Inače, karbonare su mi najomiljenije jelo sa testeninom. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja volim sva jela sa testeninom, od malena još, a neki će se možda nasmejati ali najviše volim testeninu sa makom :)

      Избриши
  2. Isprobala sam njihovu testeninu od kukuruznog brašna i sa semenkama golice. Oduševljena sam. Medjutim sada imam problem jer ne mogu nigde da kupim testeninu a nalazila sam je u Univeru na Novom Beogradu. Više je ne nabavljaju. Tražila sam je i u bio špajzu Efedre jer kod njih kupujem sve što mi treba ali je ni tamo nisam našla. Zanima me gde može da se kupi u Beogradu? Hvala i pozdrav Snežana

    ОдговориИзбриши