"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 22. децембар 2014.

Božićna ulica-moj grad Novi Sad



Danas sam rešila da vam pišem o jednom divnom dešavanju u mom lepom gradu Novom Sadu. U pitanju je manifestacija pod nazivom "Božićna ulica" koja je počela sa programom još 18-tog decembra ali ja malo kasnim sa izveštajem, jer sam tek juče uspela da prošetam malo gradom sa mužem i uživam u ovom događaju i u prelepo okićenom centru grada.
„Božićnu ulicu“ organizuje Udruženje građana „Čuvari tradicije i narodnog blaga“, u suorganizaciji sa Upravom za kulturu Novog Sada i Novosadskim sajmom.(izvor).





U okviru ove manifestacije svakog dana se organizuje raznovrstan program za decu i to traje čak do 27-mog decembra,kada sledi karnevalska žurka. Deca će plesati, pevati, biće razne predstave, horovi, nešto što se zaista ne propušta, jednom rečju spektakl. Ove prelepe slike sam uspela da uslikam specijalno za vas da vam dočaram makar malo atmosferu unutar tog nazovimo šatora koji je postavljen na Trgu i obiluje mnoštvom izlagača iz cele Srbije pa i šire, mogu se naći razne đakonije, prirodna kozmetika, sapuni, med, domaći kolači, vina, rakije, suveniri, sve što vam srce poželi na jednom mestu po dosta prihvatljivim cenama. U nastavku ću vas prepustiti uživanju u još mnogo slika kako ovih šareniša tako i samog grada.






Na slici iznad čak možete videti i neverovatan prizor cveća u sred decembra meseca, ja sam zamalo pala u nesvest kada sam to uočila. Nadam se da vam se fotke dopadaju i da sam bar malo uspela da prenesem na vas čar mog predivnog grada u predprazničnom raspoloženju, znam da kvalitet slika nije mnogo dobar ali to je najbolje što sam uspela da izvedem za vas. Ne znam kako vi ali ja iako sam bolešljiva, iako mi je ovo jedna od najgorih godina u životu od poslednjih 10 loših, vrlo sam euforična kada vidim sve te svetiljke, ukrase, veselu dečicu, meni je to nešto najlepše što postoji iako me često ume i rastužiti ali ipak redovno stojim u redu sa malom decom ne bi li se i ja sa njima slikala kraj jelke ili Deda Mraza,možda zvuči luckasto ali to sam ja. Za kraj ću vam postaviti još par slika, pa čak i dve na kojoj sam ja da ugođaj bude potpun, dodaću i jednu od prošle godine iz ovog perioda, i to je  prvi put da me možete videti na mom blogu  pa uživajte a na jednoj će se naći i moj divni muž koji me podržava uvek u svemu pa i u ovim mojim detinjarijama :)



 


                                                   *ova slika je skinuta sa neta


Da li vam se dopada moj grad i da li je i kod vas ovako veselo i šareno ? Hvala što čitate i komentarišete :):

12 коментара:

  1. Posteno,nisam znala za ovu manifestaciju,izgleda lepo i tvoj grad i lepo je okicen,drago mi je sto si pisala o ovome,pa sam eto nesto saznala o gradu iz koga nosim lepe uspomene,barem sto se tice cistoce i kulturnih ljudi,pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Jao mnogo je lepo, ovde u Nišu nema ni traga od predprazničnog raspoloženja. Jedva da ima poneka svetiljka. :(

    ОдговориИзбриши
  3. Nisu detinjarije, muževi su tu da budu uz nas uvek :)))
    Jako volim tvoj NS i žao mi je što češće ne dolazim <3 L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako je Lili moja nas dve se uvek podržavamo i slažemo :). Znam da voliš NS i nadam se od sledeće godine puno zdravlja svima pa samim tim i puno lepih druženja i poseta :)

      Избриши
  4. Jao, prelepo! Na fotografijama se vidi sva ta praznična euforija i dobra energija. Ja se nadam Novogodišnjem vašaru kod nas :) :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga,NS jeste divan nije zato što je moj,na većinu ljudi ostavi uvek jak utisak i kad jednom dođu brzo požele opet a mnogi i ostanu :) Volim te vašare i ta čudesa,sajmove,sve što je vezano za praznike ,što šarenije :)

      Избриши
  5. Baš sam uživala u postu, volim gledat fotke tuđih gradova, a okićeni u ovo blagdansko vrijeme su mi posebno lijepi...i bravo za muža što pruža podršku, sretnice smo mi koje to imamo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo mi je drago da ti se sviđa i da si uživala draga,a što se muža tiče tu me je Bog baš nagradio ,hvala mu neka i ostane tako samo :)

      Избриши
  6. Prekrasno, da je barem kod nas tako lijepo i bogato :) mi isto imamo neke bozicne sajmove, ali to je sve dosta jadno da tako kazem. Jako mi se sviđaju ovi standovi sa kolacima/bombonima, bas su me privukli odmah :D
    Zelim ti sve najbolje za Bozic i u novoj 2015. godini - a najvise od svega zdravlje - jer kao sto ti i ime bloga kaze, to je najvaznije :) zelim ti svu srecu i oporavak <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da ti se dopada,moj grad je zaista lep u svako doba godine,nisam pristrasna jednostavno je tako hehe,mada čujem da su još ukrasili otkad sam ja bila tako da se nadam da ću ovaj vikend opet prošetati da vidim gde su šta dodali :). Uzvraćam ti divne želje i čestitke,samo da smo svi zdravi ostalo može i ne mora ,ljubim te puno i hvala :)

      Избриши