"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

петак, 17. април 2015.

Tag - Kako je nastao blog Sreća je zdravlje ?


Nisam davno pisala tag postove i moram reći da su mi falili jer su mi većinom zanimljivi. U zadnje vreme blogosferom kruži upravo ovaj i ja se zahvaljujem Tanji sa bloga Velike sitnice i Mirni sa bloga Kissandmakeup koje su me se  setile i izazvale da ga i ja odradim. Njihove odgovore možete pročitati ovde  i  ovde a ja se bacam na pisanje svojih odgovora. Tema je nastanak bloga i deluje vrlo interesantno i inspirativno.

1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?
Pre svega bih rekla da blogovanje za mene nije posao nego hobi, blog smatram nekim svojim kutkom i samo mojom oazom mira i slobode da napišem i podelim sa čitaocima šta god poželim, bio to neki ozbiljan tekst, recenzija ili samo neka slika koja mi se tog dana dopala. Počela sam da ga pišem kao što većina zna da sebi olakšam neke svoje borbe sa samom sobom i podelim sa svima javno svoja iskustva vezana za zdravstvene probleme sa kojima se borim 10 godina. Trebalo mi je dosta hrabrosti, snage i vremena da se odlučim za taj potez a onda je samo "kliknulo" kako sam već jednom spomenula i eto me sada već skoro 8 meseci ovde piskaram.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovno pratila?
Pratila sam par blogova redovno kada sam uopšte saznala za njihovo postojanje a to se desilo preko bloga Diotima kao što sam već u jednom svom postu napisala. Radilo se o nekoj nagradnoj igri, međutim slike i tekst su me zadržali na blogu i zainteresovala sam se da vidim još neke i tako sam dospela do genijalne Martine Dear skin a zatim i do Mrs Fox s beauty box i do Snow whites beauty case i ne mogu se odlučiti koji mi se od ta 3 najviše dopao jer su mi svi bili fenomenalni pa sam tako nastavila da tražim, pratim i čitam, pa naišla na još jedan genijalan blog Moj neseser i to se vrlo brzo svelo na 20 odličnih blogova koje sam redovno pratila a sada ih ima i malo više, ne bih nabrajala jer prvo bi se smorila jako a drugo garant bih nekog zaboravila :).

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerki? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?
Mislim da je to bio neki nadlak i nije me očarao, inače ne padam mnogo pod uticaje recenzija iako želim sve da probam i ponekad za nečim malo i patim prođe to mene brzo :).


4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga?
Moj blog nije klasičan beauty blog već jedna ženska svaštara, iako sam kao prioritet uzela da pišem o zdravlju i svojim iskustvima mnogo volim da testiram svašta i pišem recenzije, a tome se nisam ni nadala kada sam započinjala desilo se usput. Kada moram već da nabrojim 5 stvari neka bude ljubav prema pisanju, osećaj olakšanja nakon napisanog posta, uživanje u slikanju nekog proizvoda i nameštanju "scenografije", testiranje proizvoda za koje nisam znala ni da postoje i divna podrška ljudi mojih pratioca koje i ne poznajem a osećam da su mi vrlo bliski.

5. Šta si naučila od kada pišeš blog?
Nisam naučila ništa novo osim malo boljeg pravopisa i možda dosta toga o sastavu proizvoda koje koristim godinama a nisam imala pojma ništa o njima :).

6. Šta se kod tebe promenilo od kada pišeš blog?
Rasterećenija sam jer imam hobi koji mi ispuni sat, dva vremena dnevno i učini da se totalno isključim od svega ostalog i dam celu sebe u to što radim pa manje mislim na realne probleme, odlutam u neki svoj svet.




7. Imaš li neki savet za one koji nameravaju pisati beauty blog?
Ne bih sebe smatrala nekim ko bi nekom mogao da daje savete ali mogu onako od srca da preporučim da pišu ako zaista to vole, da budu svoji, jedinstveni i strpljivi :). U zadnje vreme je niklo toliko novih blogova da ja nikako ne mogu da povežem ni ko koji piše ali one koje redovno i dugo pratim znam prepoznati i po stilu pisanja, i po tome što su uvek ono što jesu pa možda je to i najbolji savet za sve nove blogere, ja se svakako time vodim :)

Pitanja nisu bila teška kao što sam mislila u početku, opustila sam se odgovarajući na njih, hvala curama još jednom a ja tagujem dalje :

Toliko za sada od mene nadam se da sam uspešno odradila ovaj zadatak, do sledećeg posta budite mi zdravi i srećni :)

*Davno sam pisala post na sličnu temu pa evo i linka do njega da se podsetimo starih dana kako-je-nastao-moj-blog .

18 коментара:

  1. Divan, iskren, motivišući tekst! Samo napred Tijana :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zadovoljstvo je naše što postoji ovaj blog! Raznovrsnost tema je njegova najbolja odlika. Hvala na tome, draga! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Obozavam ovakve postove, upravo pisem odgovore i razmisljam koga da tagujem lista mi je sve manja i manja hahah :D

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala draga na nominiranju, ja sam napisala ovaj tag prije nekoliko dana pa škicni na blogu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Retko propustim tvoj post ali dešava se u zadnje vreme, ispraviću grešku :*

      Избриши
  5. Odličan mi je ovaj post i tag :D Osim što je blog moj kutak gdje se osjećam opušteno jako mi je drago što sam malo bolje upoznala puno dragih djevojaka te kroz svakodnevno čitanje i tipkanje imam osjećaj da ih stvarno poznajem. Meni je to najljepši dio bloganja :D Hvala ti puno na tagu, pišem čim uhvatim vremena :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažemo se kao i uvek , i jedva čekam pročitati tvoje odgovore uvek te rado tagujem jer volim, šta ću kad je tako <3

      Избриши
  6. Lepo napisano, iskreno i od srca. Samo napred :)

    ОдговориИзбриши
  7. Lep ti je tekst, iskren i od srca. Samo napred i glavu gore možemo mi to! :) :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga moja, naravno samo napred iskreno i otvreno do kraja jer to smo što smo :)

      Избриши