"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 5. новембар 2015.

Masaža u studiju Body Shape - moje iskustvo















Nedavno sam preko svog bloga dobila jednu divnu ponudu koju nikako nisam mogla da odbijem, jedna fina i prijatna žena upoznata sa mojim radom i zdravstvenim tegobama, pozvala me je u svoj studio Body Shape na jednu divnu masažu da budem njen gost. Pošto ja nikada u životu ranije nisam bila na profesionalnoj masaži jako sam se obradovala pozivu i baš je nekako došao u pravom trenutku kada sam pod stresom više nego ikad zbog raznih dešavanja na privatnom planu. Ona je insistriala da to prvo bude jedna masaža onako prijateljska a da posle ostvarimo i dalju saradnju međutim ja iz zahvalnosti na ogromnom uživanju nakon masaže želim jedan mali post da posvetim ovom divnom studiju, relativno novom u mom gradu.


Muž i ja smo otišli u dogovoreno vreme na masažu i tamo nas je dočekalo vedro i nasmejano lice maserke Marije koja me je onako osvojila na prvi pogled i ulila mi poverenje a zatim je ušla i vlasnica takođe nasmejana, vedra i vesela, bilo mi je izuzetno prijatno i jako su nas lepo dočekale. Malo smo seli popričali o svemu, čime se bave i šta sve nude od tretmana mušterijama, malo smo razgledali ambijent a zatim je muž dobio da pije čaj a ja sam krenula na svoju prvu masažu i bila sam vrlo uzbuđena. Moram da napomenem da mi je pre toga vlasnica tražila da joj pošaljem dijagnoze koje imam za kičmu i vrat kako bi maserka znala na šta treba da se fokusira kod mene i šta to treba lečiti, jer ovo nisu obične masaže na koje ste navikli, ovo su ujedno i terapeutske masaže koje rešavaju vaše probleme sa kičmom ili recimo vratnim delom, spondilozom. Takođe imaju i paket vežbe + masaža sve u svrhu da se problem koji neka osoba ima što pre reši, i još jedna vrlo bitna stvar je da oni paze i vode računa o svakoj mušteriji posebno i na primer ako vide da neko ima problema sa venama na nogama ili neke druge smetnje, zahtevaju prvo izveštaj lekara pa tek onda se upuste u svoje terapijske masaže koje leče i dušu i telo.


Na slikama gore možete videti prostor u kojem se rade vežbe i one se rade čak i sa decom koja imaju problema sa držanjem. Vlasnica salona je difovac kao i njen suprug i vrlo dobro znaju šta rade, u sportu su ceo život i sada znanje koje su stekli tokom života i svoje umeće prenose na druge i time im pomažu. Zato je ovaj salon drugačiji od svih za koje sam do sada čula i zato mislim da je vredan svačije pažnje.


Ovaj deo ovde predviđen je za anticelulit masaže i programe koje salon nudi, kao i svaki drugi kutak vrlo je uredno, čisto i to im je od mene najveći plus, higijena na prvom mestu i briga o svakoj mušteriji posebno.




Na kraju najlepši deo, moja prva masaža, prepustila sam se čarobnim rukama drage Marije i totalno sam se opustila. Ambijent u kojem se vrši masaža je izuzetno prijatan, mirišljave sveće, vesele i vedre boje i Marija puna pozitivne energije i zlatnih ruku. Dobila sam masažu celog tela jedino je stomak bio preskočen zbog mojih tegoba koje imam. Sve vreme sam sa Marijom opušteno ćaskala, razmenjivala iskustva, tako da mi je masaža proletela a trajala je sat vremena i 10 minuta a ja nisam ni osetila. Toliko mi je prijalo, toliko sam se opustila da sam pred kraj već mislila da ću zaspati. Jako važna stvar barem meni je još i ta da se za masaže isključivo koriste meni već dobro poznati i provereni proizvodi Estar-cosmetics tako da je tu uspeh zagarantovan. Moram još reći samo da kad je Marija došla do mog gornjeg problematičnog vratnog i ramenog dela sve je počelo da krcka i da boli i ona mi je objasnila da su to čvorići i da je sav moj stres koji skupljam baš tu ali da će to ona sve uspeti da mi razbije, tako da ja se već radujem narednoj masaži i ćaskanju sa Marijom. Kada je završila masažu dala mi je minut opuštanja još onako kako je rekla samo za mene da ležim i uživam a zatim da se obučem i dođem da popijem čaj, jer to prosto tako ide :).



Uz čaj smo još malo ćaskali ali je već stigla naredna mušterija pa smo se dogovorili da se vidimo uskoro opet a tada ću pokušati da snimim malo vežbe koje oni rade tamo kao i deo masaže da odgledate i jedan kraći video o tome svemu. Ovim putem se zahvaljujem Mirjani i Mariji na ovako lepom prijemu. Nakon masaže sam bila toliko opuštena da sam tu noć zaspala kao mala beba a zatim sledeće jutro prvi put u zadnjih 20 godina recimo nisam osetila ono grozno stezanje u vratu i ramenima čim otvorim oči. Ipak ja ovo iskustvo ne mogu da opišem rečima pa izvolite i vi na jednu masažu pa da onda razumete ovo što pišem :).


Body-Shape vam nudi sledeće usluge pored individualnih terapijskih paketa:
-Paket : Manji obim by Body Shape / Estar cosmetics
-Limfna drenaža by Body Shape / Estar cosmetics
-Terapeutska masaža by Body Shape - manuelna tehnika masaže koja znatno redukuje bol i uspesno otklanja nakupljenu napetost usled stresa i drugih blokada
-Terapeutska masaža by Body Shape + Korektivne vežbe by Body Shape.
-celulit stop by Body Shape / Estar cosmetics
-Relax masaža by Body Shape / Estar cosmetics
-Sportska masaža
-Parcijalna masaža
-Masaža stopala refleksologija
-Antistres masaža




Šta kažu osnivači ovog studija za masažu? 
"Individualanim pristupom trener i klijent radimo vežbe koje su specifčno usmerene na rešavanje nastalog problema a nakon vežbi sledi prijatna masaža kod naše terapeutkinje."

KINEZITERAPIJA- za kineziterapiju kažu da je kraljica fizikalne medicine. Ona predstavlja terapiju pokretom,odnosno određenim vežbama. Vežbe moraju biti pravilno dozirane i izvođene i moraju imati svoj kontinuitet.

TERAPEUTSKA MASAŽA- manuelna tehnika masaže koja redukuje bol u leđima,ukočenost vrata i vratnog dela kičme kao i glavobolje usled nepravilnog držanja tela. Pospešuje mikrocirkulaciju i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu.

Napomena:
Potrebno je razlikovati blagu i najčešće bezopasnu bol u vratu ,ramenima i leđima od akutne koja može biti opasna i ukazivati na ozbiljne zdravstvene probleme. Svakako da je konsultacija sa lekarom neophodna kao i postavljanje pravilne dijagnoze.


Još jedna bitna stavka je da se konsultacije ne naplaćuju a cene masaža se kreću od 1000,00 rsd - 1800,00 rsd, takođe se spram potrebe klijenta formiraju cene i spram paketa, za redovne mušterije je moguć i dogovor i korigovanje postojećih cena sa mogućim popustima. Vežbe na sat vremena koštaju 600,00 rsd.




Za sve informacije tu je FB stranica Body Shape , studio se nalazi na Telepu u Novom Sadu, sve informacije na telefon 065/411-22-22,  a od mene iskrene preporuke da posetite ovaj salon i uživate, a uz to sve lečite i dušu i telo.

Da li vi idete na masaže ili na neke od nabrojanih tretmana, a pitanje za Novosađane da li ste možda već posetili Body Shape, kakva su vaša iskustva ?

12 коментара:

  1. Kao klinka sam isla na kineziterapiju zbog kicme, odlicna stvar za zdravlje, samo ko je uporan u tome, a sto se tice opustajucih masaza, lovila sam po srednjoj drugarice fizioterapeute :-) Veoma mi se svidja ta prica o trazenju lekarskih nalaza i to sto su vlasnici difovci, pa to nekako dodatno ulije poverenje kad znas da radis sa nekim ko je skolovan za te stvari.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da ti je pomoglo, i drago mi je da deliš moje mišljenje u vezi sa radom ovog salona, ja kao nepoverljiva osooba kakva sam postala zbog večite jurnjave po lekarima koji mi nisu pomagali sam postala baš jako oprezna, i divno je naleteti na ovakve ljude :)

      Избриши
  2. Divno izgleda i drago mi je da si uzivala. Nisam nikada bila na masazi jer mi je zdravstveno bilo ok, sada pocinjem da osecam posledica pada od pre 5 godina, pa me sve cesce boli levo rame i imam isto te cvorice od stresa i napetosti. Za sada izmoljakam muza da me izmasira posto ima odredjena znanja sto se tice masaza, ali to je sve u kucnim uslovima, pa bi mi bas prijala jedna prava za dusu i telo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se patim od malih nogu išla sam na vežbe, pa na onu struju ali to ima samo trenutni efekat poboljšanja, večito sam maltretirala ljude da me masiraju, mamu, brata(koji mi je naplaćivao kao mali), pa sada muža, ali ovo što sam doživela u ovom studiju nisam ni sanjala da postoji jer i meni je ovo bila prva profi masaža :)

      Избриши
  3. Ovo obecava, samo idi masiraj se ako kome treba to si ti daj boze da ti se malo smanji stres makar

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam nikada bila na profesionalnoj masaži, ali vjerujem da je to nešto ugodno i odlično za opuštanje :D Drago mi je što si uživala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo prvi put bio i mogu ti reći jedva čekam da idem opet, pa to je raj, hitno da ideš da probaš <3

      Избриши
  5. Eh, da su mi malo blize....Bas mi je drago sto ti je prijala masaza. :) Svidja mi se prostor. :)

    ОдговориИзбриши