"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

понедељак, 16. новембар 2015.

Sweet Family - Ručno radjeni integralni prirodni biskviti badem, kajsija, cimet i probavino


Pre izvesnog vremena sam otkrila ove keksiće u jednoj radnji i oduševili su me na prvi zalogaj, nisam mogla da ih se nakupujem, ali na moju sreću u međuvremenu dogovorila sam saradnju sa kompanijom Sweet family koja proizvodi ove predivne zdrave keksiće i dobila sam ni manje ni više 40 kutija, odnosno od svakog ukusa po 5 komada. Naravno da su mi mama i brat odmah uzeli poneku kutiju, poslala sam deveru koju i naravno mojoj Loli jer bez nje nema smisla da ja degustiram ovo a da i ona ne da svoj sud, pa se nadam njenim utiscima u komentaru, a sve ostalo smo muž i ja smazali za par dana :). Pošto je 8 različitih ukusa ja ću podeliti recenzije u dva posta da bi ih sve mogla adekvtno predstaviti . Inače ovo su ručno radjeni integralni keksići, bez aditiva, bez trans masti. 100% prirodni, posni i zaslađeni fruktozom.




Keks sa suvom kajsijom:
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, suva kajsija do 10%, kukuruzne pahuljice 5%, kokos 3%.
Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 530Kcal /2233 KJ Proteini 8,12g Ugljeni hidrati 56,68 g Masti 28,17g.


U pakovanju se nalazi dve kesice sa po 8 keksića što je po meni vrlo praktično da se keks ne bi sušio kada se otvori a ne pojede odmah ceo. Kutije svih keksića su divne, kvalitetne, šarene, privlačne za oko a njihov sadržaj vrlo kvalitetan, ukusan i zdrav. Ovaj keks od kasjije je zaista predivan, ima egzotičan ukus, topi se u ustima. Ukus kajsije preovladava iako se oseti i blag ukus kakaa kao i ukus kokosa u nekim trenucima.



Keksići su vrlo siti i hranjivi iako su zdravi pa se mogu koristiti kao zamena za obrok recimo, kao što ja to radim , jedem ih umesto večere :).


Integralni keks sa bademom:
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, susam 6%, badem 7%, kukuruzne pahuljice.
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda, Energetska vrednost 558Kcal/2314KJ, Proteini 9.28g, Ugljeni hidrati 56.49g, Masti 31.09g.


Ovo je jedan keks vrlo neobičnog ukusa, nisam nikada ranije probala ništa slično, mek je, nije suv kao što sam pomislila da bi mogao biti zbog tog badema i svega u sastavu. Jako lep spoj ukusa badema, kakaa i susama , zaista pruža užitak u svakom zalogaju.


Integralni keks sa cimetom:
Sastojci: Pšenicno brasno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza(6%), lan (10%), cimet (1.5%).
Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 527.63Kcal /2207.51 KJ Proteini 9.12 g Ugljeni hidrati 27.91g Masti 59.99g.





Ovom keksu sam se posebno oradovala jer ja obožavam cimet u svim jelima i gde pripada i gde možda i ne, obožavam taj ukus pa je samim tim ovaj keks odmah bio izdvojen kao jedan od omiljenih, mada ih ima još. U kombinaciji sa lanom ovaj keks je božanstvenog ukusa, ja sam ga čak ujutru ubacivala u jogurt i doručkovala, pravila sam kao neki svoj lični musli.


Probavino - keks sa lanom i suvom šljivom
Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kakao, lan 10%, suva šljiva 8%.
Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 516Kcal /2164 KJ Proteini 7,59g Ugljeni hidrati 57.63 g Masti 27.63 g.


Ovaj keks je po meni malo čudnog ukusa, valjda što nisam neki ljubitelj šljive kao prvo a još kombinacija šljiva i kakao mi nekako ne ide zajedno kad je moj lični ukus u pitanju, ali zato ovaj keks ima jednu drugu prednost, a to je da zaista utiče povoljno na probavu i izuzetno prija crevima. Ovaj keks je po meni više u lekovite svrhe nego za neko uživanju u ukusu, naravno pišem u svoje ime, nekom bi možda baš ovaj ukus bio najbolji, to je diskutabilno :).

Pakovanja su od po 200 g a cene variraju u zavisnosti od ukusa, ali okvirno su oko 120,00 - 150,00 RSD po kutiji, barem sam ih ja toliko plaćala. U narednom postu predstaviću vam još 4 preostala ukusa, do tada posetite zvaničnu FB stranicu ove kompanije Sweet family kao i njihov sajt http://www.sweetfamily.co.rs/. Keksiće možete kupiti u Maxi, Tempo, Idea, Roda, Mercator i Aroma prodavnicama.


O kompaniji :
*Mi proizvodimo keks, uzimajući najkvalitetnije sastojke iz prirode.Mešamo ih u ukusne proizvode, počevši od 1996 godine, kao najstarija proizvodnja makrobiotičkog keksa na ovim prostorima .
Danas snabdevamo, pored veleprodaja i maloprodaja zdrave hrane i sve vodeće trgovinske lance za koje proizvodimo i njihove robne marke.
Naši proizvodi su BEZ ADITIVA (konzervansa, veštačkih boja, sredstava za narastanje…)
Obavezno je korišćenje belgijskih biljnih masnoća bez trans-masnih kiselina.* (izvor).


Da li ste već probali ovaj keks i ako niste koji vam se čini najzanimljiviji od ove 4 vrste koje sam danas predstavila? :).

*PR proizvodi

13 коментара:

  1. Cimet ili kajsija, mada bi i meni dobrodosla ova sljiva zbog probave

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam nikad videla ove keksice, u zdravoj hrani imaju obicno one na merenje, ali bas cu da se raspitam pa mozda isprobam neki. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam probala a nisam ih ni videla u ovoj mojoj provinciji.Probala bi ih vrlo rado.Kajsija me najvise privlaci.

    ОдговориИзбриши