"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

недеља, 19. јун 2016.

Farmasi - Terracotta powder & Foundation stick


Nedavno je kompanija Farmasi Srbija organizovala neku vrstu konkursa za blogere u cilju testiranja proizvoda i od prijavljenih odabrali su nas 15 koji ćemo dobiti tu čast, ovom prilikom im se još jednom zahvaljujem što sam jedna od njih. Ranije sam se srela sa svega 3-4 Farmasi proizvoda i mogu reći da su dva ostavila prilično dobre utiske. Danas ću vam predstaviti dva dekorativna proizvoda iz paketića ali pre toga nekoliko rečenica o samom brendu:

FARMASI asortiman trenutno obuhvata preko 2500 proizvoda, kreiranih od strane kvalifikovanih hemičara i dizajnera, te proizvedenih u sopstvenoj fabrici kao najvećoj integrisanoj fabrici u Evropi, što znači da se pod strogom kontrolom Ministarstva zdravlja Republike Turske, svakodnevno brinu o nabavci najkvalitetnijih sirovina za proizvode na kojima radi tim najcenjenijih stručnjaka Turske, te dizajnom i proizvodnjom ambalaže za iste. 95% na prirodnoj bazi, bez silikona, parabena i drugih štetnih materija, biološki razgradivi, FARMASI proizvodi ne testiraju se na životinjama, te su odobreni od strane svetski priznatih farmaceutskih kuća, čemu svedoče i brojni sertifikati.(izvor).


Terracotta powder je vrsta pudera sa kojom se ja prvi put susrećem kada je reč o teksturi. Nijansa je jako lepa i idealna za ove letnje dane koji su pred nama, broj nijanse je 05. Kako proizvođač navodi idealan je za sve tipove kože i nanosi se četkicom ili sunđerom na celo lice. Ipak ja kao neko ko retko koristi ove vrste "čvrstih" pudera ipak nanosim ovaj proizvod više kao neki bronzer ili rumenilo. Mislim da bih bila kao klovn da ga nanesen na celo lice, nikako mi to ne ide ni uz mene niti uz moj ten, ali zato u ove druge svrhe odlično služi.


Puder je kvalitetan, ne truni se i jako se sporo troši, ne topi se na jakim vrućinama sa lica niti se razmazuje.


Pakovanje je od kvalitetne crne plastike, sadrži 13,5g proizvoda. Prilično sam zadovoljna ovim puderom u nameni koju sam mu ja našla i dopada mi se kako mi osveži lice kada ga nanesem na svoj način :).


Fondation stick special edition sam dobila u dve nijanse , 05 i 16. Za one koji su možda pomislili na prvi pogled da se radi o korektorima kao ja, moram reći da se ipak radi o puderima u stiku koji služe u većini slučajeva za konturisanje lica.


Iskreno rečeno ni sa ovim komadima šminke se do sada nisam srela niti ikad koristila ništa slično za konturisanje lica, ja to čak i ne umem niti smatram da mi je potrebno, medjutim naravno isprobala sam proizvode u svrhu recenzije i oduševila se što ova svetlija nijasna može da mi posluži kao korektor jer njih obožavam i uvek sam u potrazi za nekim novim, dok ovoj tamnijoj nijansi na mom jako bledom licu ne nalazim svrhu pa ću ga pokloniti nekom svakako.


Stikovi su dosta gusti ali se lako razmazuju, pakovanje je od crne kvalitetne plastike i dobijate 4g proizvoda. Za one koji vole ovaj vid šminkanja mislim da bi im se proizvod dopao jer lepo radi "posao". Dosta su kremasti i dugotrajni na licu i ovaj koji sam ja uzela da koristim kao korektor zaista lepo prekriva nedostatke i dugo traje na licu efekat toga.


Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Farmasi Srbija kao i sajt http://www.farmasi.rs/, a ja vam za sledeći post spremam recenziju o dva predivna tečna ruža koja su me oduševila, tu vrstu proizvoda još kako volim i koristim :).

Da li ste probali neki od ovih komada šminke i kako se vama dopadaju? 

*PR proizvodi

15 коментара:

  1. Kako se blendaju stikovi? Ja sam htela da poručim njih i iluminatore :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne razumem se u to mnogo pa ne bih da ti dam pogrešnu informaciju, ja to ne umem da radim niti praktikujem, ja mogu samo da kažem da su ovako fini, kremasti, lako razmazivi i dugotrajni :).

      Избриши
  2. I ja koristim kao bronzer, previše bi i meni bilo na celom licu :D

    ОдговориИзбриши
  3. I ja mislim da bih koristila kao bronzer ili rumenilo, ipak je previse taman (za nas bele). :D
    I stik bi posluzio kao korektor, a ovaj drugi mi je previseee taman :)
    Ili mi nismo navikle na ovu novu tehniku sminkanja :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da deliš moje mišljenje, olakšavajuće je, a definitivno ti novi metodi šminkanja nisu za mene ali ja ih svakako poštujem i podržavam, ko voli nek izvoli :).

      Избриши
    2. Bas tako, ko voli, podrzavam to :)

      Избриши
  4. Terracota bas ima divnu boju ali slazem se s tobom, vise za rumenilo ili bronzer :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Većina nas cura se složila oko toga i to mi je mnogo drago jer sam mislila da sam možda samo ja blesava pa mi ne ide nikako ta boja na celo lice da se nanese :).

      Избриши
  5. Meni su ovi stikovi vrh :D Nije da imam puno iskustva u konturiranju, ali gledala sam nedavno jedan video gdje se djevojka služi slinim stikovima i to se za čas napravi pa mislim da olakšava cijeli proces :D Fora mi je takav malo jači make up za neku prigodu, npr. svadbu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znaš možda bi i ja volela da umem sa tim da baratam haha ovako jedino kad me uvhati neki profi šminker ok no sama se ne bi igrala pa da završim u cirkusu <3 :D

      Избриши
  6. Svidja mi se ovaj puder,ali kao i tebi verovatno bih ga koristila kao bronzer...ove za konture nisam koristila...bas me interesuju kakvi su...volim ponekad,za neku prilikubda radim konture jer mi se dopada kako lice izgleda nakon konturisanja ♡☆

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao bronzer super služi zaista, a ovo za konture i meni se dopada kako izgleda kada neko ume da barata sa tim :).

      Избриши
  7. Ove bronzere nisam probala...ali posto nisam neko ko obozava da se sminka ne bih ni znala da koristim ove za konturisanje...

    ОдговориИзбриши