"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

среда, 15. јун 2016.

Hedera Vita- šampon protiv peruti i maska za kosu Zeolit & Aktivni ugalj


Danas je na red došla recenzija šampona i maske za kosu iz Zeolit kolekcije sada već svima dobro poznatog benda Hedera Vita natural cosmetics. Već duže vreme koristim njihove proizvode u razne svrhe ali ovo je prvi put da sam isprobala neke za negu kose. Iako nemam problema sa peruti u drugom stanju mnogo ređe perem kosu nego inače jer prosto nisam u mogućnosti, i onda se dešava da mi se teme dodatno umasti i tu ume nekad u prednjem delu da se stvori i mala količina ove dosadne bele napasti.


Šampon za dubinsko čišćenje sadrži dva izuzetno važna sastojka u čišćenju, regeneraciji i borbi protiv peruti – Aktivni ugalj i mineral Zeolit. Dubinski čisti teme i kožu glave vraćajući joj prirodan balans.


Inovativni aktivni sastojci za dubinsko čišćenje se u potpunosti rastvaraju prilikom nanošenja i direktno deluju na sam uzrok peruti i odmašćivanje površinskog sloja glave. Aktiviraju dubinsko čišćenje i deluju kao prirodna barijera - filter koji eliminiše pojačano lučenje masnoće.(izvor).



Šampon je tamne boje, kada pogledate u pakovanje deluje kao da je skroz crn no ipak kada se sipa u ruku nije. Jako lepo peni, temeljno i detaljno pere kosu i teme glave, i uspešno eliminiše perut već nakon par pranja. Najviše mi se dopada što mi se teme sporije masti, kosa je lepa, sveža i razdragana. Miris je blag i prijatan, ne zadržava se mnogo u kosi jer maska iz ove kolekcije koju sam koristila nakon šampona preuzme tu ulogu. Šampon je blag pema temenu i kosi, meni nije izazivao svrab niti slične neželjene efekte.


                 Šampon je od 200ml a cena mu je 500,00 RSD i možete ga poručiti ovde.



Regenerirajuća maska na bazi proteina iz svile, aminocare kompleksa, ulja argana i biljnog butera od masline vraća volumen tankoj kosi. Glavni sastojak ZEOLIT pomaže u obnavljanju dlake, stvarajući specijalni omotač koji hrani kosu dajući joj mekoću i sjaj.


Vitamin E (Tocopherol) u perlicama sa kojim je maska obogaćena u kontaktu sa kosom se razlaže, omogućavajući vitaminima da prodru u samu srž dlake. Štiti kosu i obezbeđuje dugotrajnost boje.(izvor).


Masku za kosu koristila sam nakon svake upotrebe gore pomenutog šampona, ali sam je samo umasirala od polovine kose do krajeva, držala nekih 2-4 minuta na kosi i zatim isprala mlakom vodom. Svi koji me prate znaju da ne mogu ništa duže od toga da držim na kosi ili glavi pogotovo kada je mokra, ali pošto nemam oštećenu kosu niti se farbam nekad nije potrebno ni toliko da postignem efekat koji bi maska trebala da pruži mojoj kosi. Ona je nakon upotrebe maske meka, nežna, svilenkasta i mirisna, lako se raščešljava, još lakše oblikuje i ne mrsi se. Zanimljivo kod ove maske bile su mi ove sitne čestice u njoj, nadam se da ih vidite na slici gore. Nisam ni sumnjala da će mi maska odgovarati jer sadrži taj čuveni argan koji inače moja kosa obožava. Takođe devojkama koje se farbaju i imaju oštećenu kosu ova maska bi trebala da pomogne u regeneraciji kao i očuvanju boje kose.


Maska je u pakovanju od 150ml a cena joj je 600,00 RSD i možete je poručiti ovde.

Za sve informacije o proizvodima tu je zvanična FB stranica Hedera vita natural cosmetics kao i sajt http://www.hederavita.com/, na kojem sada možete poručiti proizvode i online. Takođe koristim i njihove proizvode za kosu koje proizvode za studio Angel, svima dobro poznat brend pod nazivom Angel therapy i oduševljena sam svakim proizvodom do sada.


Da li ste već probali neke Hederine proizvode za negu kose i kako su se vama pokazali? 

*PR proizvodi

18 коментара:

  1. Nisam do sad ništa probala.
    Ne znam kako bi ovaj šampon protiv peruti delovao na moju perut jer ja više od deceniju muke mučim sa tim? Nema šta nisam probala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno ne znam draga jer ja sad trenutno nemam peruti,vrlo malo ponekad, ali verujem da bi pomogao, a uz to ne iritira teme kao većina šampona u te svrhe :)

      Избриши
  2. Izgledaju odlicno, maska mi je bas zapala za oko :)

    ОдговориИзбриши
  3. Maska izgleda bas zanimljivo. Sampon ima bas zanimljiv sastav. Mozda aktivni ugalj bas i pomaze u uklanjanju peruti.

    ОдговориИзбриши
  4. Jesi li možda probala rukavicu za skidanje šminke njihovu? :)

    ОдговориИзбриши
  5. Deluju kao super proizvodi, moja perut se srećom većinom povukla od običnog šampona ali je trebalo dosta vremena. Svakako je ovo nešto što bih vrlo rado probala a nisam koristila njihove proizvode do sada. Blog kao i uvek super, ti nikad veselija i raspisanija što me puno raduje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga moja, nedostajala si i al znam da si se divo provodila pa ti opraštam <3

      Избриши
  6. izgleda stvarno dobro,a kad vidim tvoju kosu odusevim se,sad sam resila da je i ja malo pustim,pa cu morati da razmislim o nezi i najverovatnije poslusam tvoje savate o nezi kose

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno Tatjana jedva čekam da vidim kako će izgledati i da mi javiš da li su neki od preparata koje preporučujem pomogli :).

      Избриши
  7. da li pomaze kod seboreje? meni su se prosto kraste stvorile na kozi glave, prave rane?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije navedeno pa ne bih mogla da vam garantujem ali piše da dubinski čisti teme i kožu glave vraćajući joj prirodan balans :).

      Избриши
  8. Toga nema kod nas, ali jedini šampon koji djeluje, u mom slučaju, jest Vichy Dercos. Skup je, ali stvaaarno djeluje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se za Vichy, čak šta više milsim da je najbolji šampon na tržištu :). Hvala za komentar.

      Избриши
  9. Divni su ovi proizvodi ali ja nisam imala prilike da ih isprobam...

    ОдговориИзбриши