"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 1. јун 2017.

Hedera Vita - Linija za negu kose i tela od čileanske ruže


Pre par meseci moji dragi prijatelji iz kompanije Hedera Vita natural cosmetics poslali su mi u paketiću neke nove proizvode na testiranje. U današnjem postu predstaviću vam liniju sa uljem čileanske ruže, u pitanju su šampon i maska za kosu kao i jogurt za negu tela. Iskreno nikad nisam volela miris ruže u kozmetičkim preparatima iako ružu kao cvet obožavam, ali ovi preparati su promenili moje mišljenje. Od svih do sada probanih  kozmetičkih proizvoda sa mirisom ruže bolela me je glava i samim tim koliko god oni bili kvalitetni ja ih nisam mogla koristiti, a ove sam potrošila do dna i sigurno ću ih koristiti ponovo.


Šampon za oporavak i regeneraciju kose – Ulje čileanske ruže:
Ulje divlje ruže sasvim uspešno regeneriše kosu koja je isušena i slaba usled nedostatka vitamina.
Sadrži esencijalne masti koje deluju kao aktivatori apsorpcije liposolubilnih vitamina ključnih za sjaj i teksturu kose.
Lokalnom upotrebom (direktno na kosu u obliku maske ili šampona) ulje čileanske ruže privlači vitamine i minerale u kosu, zadržava ih i aktivira procese njihove apsorpcije
direktno u kosu.
Šampon obogaćen uljem čileanske ruže nežno uklanja prljavštinu, obezbeđuje kosi dovoljnu količinu vlage i daje joj zdrav sjaj.
Neguje, jača i štiti, regeneriše oštećenu kosu i sprečava pojavu ispucalih
krajeva kako bi kosa bila glatka i gipka.
Upotreba: Naneti na mokru kosu, nežno umasirati i dobro isprati.
Ne sadrži sintetičke konzervanse, ne iritira i ne isušuje kosu
i kožu glave. (izvor).


Šampon za kosu mi je jako odgovarao u predhodnom periodu. Kosa mi se posle porođaja masti više nego uobičajeno a nisam u prilici da perem kosu svaki put kada je to potrebno pa sam stalno u potrazi za nekim šamponima i sredstvima koja će moju kosu malo duže držati čistom i koji će je što manje dodatno mastiti. U trudnoći recimo mi se nije mastila toliko, ali mi je jako opadala, a pre trudnoće često sam patila sa masnim temenom usled jakoh hormonalnih terapija na kojima sam bila poslednjih 10 godina. U svoj toj potrazi našla sam par sredstava za negu kose koja mi odgovaraju i rešavaju moje probleme, a ovaj šampon je jedan od njih. Iako je predviđen za oporavak kose, meni je sanirao mašćenje temena, kosa mi je zdrava iako je jako duga i gusta.
Kosa je nakon pranja sjajna, čista i meka, nežna baš poput najlepše ruže, a miris je blag i prijatan, nekako osvežavajuć. Pakovanje šampona je od 200ml a cena mu je 330,00 RSD i možete ga poručiti ovde.


Maska za regeneraciju i oporavak oštećene kose – Ulje čileanske ruže:
Ulje divlje ruže sasvim uspešno regeneriše kosu koja je išušena i slaba usled nedostatka vitamina.
Sadrži esencijalne masti koje deluju kao aktivatori apsorpcije liposolubilnih vitamina ključnih za sjaj i teksturu kose.
Lokalnom upotrebom (direktno na kosu u obliku maske) ulje čileanske ruže privlači vitamine i minerale u kosu, zadržava ih i aktivira procese njihove
apsorpcije direktno u kosu.
Upotreba: Masku za regeneraciju kose naneti nakon pranja kose, utrljati je na koren i celom dužinom kose. Ostaviti da deluje desetak minuta i isprati.(izvor).


Maska definitivno poboljšava delovanje šampona kada se koriste ovako u komletu, zaista se dobijaju sjajni rezultati. Bitna stavka je da maska ne masti i ne lepi kosu. Ja je mažem nakon šamponiranja i ispiranja samo na krajeve, držim je oko minut najduže i isperem ponovo. Meni nije potrebno duže delovanje maske jer mi je kosa zdrava, koristim masku u svrhu nege kose i lakšeg raščešljavanja, i zato što ih prosto obožavam i ne mogu bez njih. Za regeneraciju i oporavak kose preporučuje se mazanje maske celom dužinom kose i držanje iste oko 10 minuta pre ispiranja.  Maska je u pakovanju od 200ml, cena joj je 350,00 RSD i možete je poručiti ovde. Dakle šampon i masku možete kupiti za svega 680,00 RSD što je i više nego povoljno, a dobićete efekat kao sa mnogo skupljim proizvodima.

Sastav/INCI: Aqua, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Octyldodecanol, Myristyl Myristate, Rosa Canina Seed Oil, Olive Glycerides,
Palmitic/Stearic Triglyceride, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Citric Acid, Parfum, 

Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, CI 16255.
Kosa nakon pranja šamponom i korišćenja maske


Jogurt za negu tela – Ulje čileanske ruže:
Lagana vazdušasta tekstura jogurta sa uljem čileanske ruže preventivno deluje na nastanak bora i usporavanje procesa starenja. 
Ulje čileanske ruže pomaže i kod kože oštećene mehaničkim povredama, opekotinama, aknama, hirurškim zahvatima, zračenjem, dubokim borama.
Sprečava promene u pigmentaciji kože i pomaže joj da vrati svoju prirodnu boju.
Ostavljajući kožu izuzetno hidriranom, mirisnom i nežnom na dodir.
Preporučuje se za sve tipove kože sa akcentom
na negu oštećene, suve i osetljive kože.
Upotreba: Nanosi se u tankom sloju na lice i telo.
Proizvod ne sadrži parabene.  Samo za spoljašnju upotrebu. (izvor).


Jogurt za telo sam već koristila takođe od istih proizvođača samo drugi brend i jako mi se dopao, tako da sam već otprilike znala šta mogu da očekujem od ovog proizvoda. Primetila sam da mi ovakve teksture mazalica jako prijaju i hidriraju kožu više nego mleka i losioni za telo što je kod mene od presudnog značaja zbog izuzetno suve kože. Jogurt je lagan, lepo se razmazuje, brzo ga upija koža makar u mom slučaju i ne ostavlja masne niti lepljive tragove. Koža je nežna, hidrirana i blagog osvežavajućeg mirisa. Pakovanje jogurta je od 300ml, cena mu je 300,00 RSD i možete ga poručiti ovde.

Sastav/INCI:
Aqua, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Ethylhexyl Stearate, Triisostearin, Caprylic-Capric Triglyceride, Diglycerin, Rosa Canina Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Panthenol, Palmitic/Stearic Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Olive Glycerides, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Parfum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Carbomer, Triethanolamine,
Tetrasodium EDTA, CI 16255.


Za sve informacije o proizvodima tu je zvanična FB stranica Hedera vita natural cosmetics kao i sajt koji ujedno služi i za porudžbine proizvoda http://www.hederavita.com/.

Da li koristite Hedera Vita proizvode i koji su vaši favoriti?
*PR proizvodi

2 коментара:

  1. Odlicni proizvodi, vec duze vreme tragam za odgovarajucim proizvodom koji regenerise kosu, mozda je ovaj bas taj :D <3
    Pratim te :)

    cleopatrassecret.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj obavezno, nemaš šta da izgubiš :). Hvala za praćenje, uzvraćam.

      Избриши