"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 14. август 2014.

Integralni slani XXL štapići



Dragi moji, kako su predhodna dva posta bila teže prirode i ne tako interesantni mnogima, rešila sam da presečem sa jednom slanom grickalicom na koju sam navučena ali bukvalno. Pošto proizvoda nema baš svuda za nabaviti nekad prođem i pola grada u potrazi za zalihama. Štapići su integralni, slani, hrskavi i predivni sa dodatkom soje i ruzmarina koji se tek blago oseti. Proizvodi ih Biotika natural food, i spadaju u zdravu hranu.Distributer je "El Grosso" d.o.o.. Postoje još tri ukusa a to su obični štapići posuti morskom solju, sa heljdom i bosiljkom i sa kukuruzom i peršunom koje nažalost nigde nisam našla. Mislila sam da ih ima u prodavnicama zdrave hrane i obišla sam ih par ali bez uspeha. Nabavljam ih u Ideinoj prodavnici ili u većim Roda objektima na odeljcima zdrave ili makrobiotičke hrane.


Kao što se vidi na slici štapići su zaista XXL veličine pa otuda verovatno i naziv proizvoda. Najviše ih konzumiram uveče kad osetim da sam malo gladna a ne znam šta bi jela a za neke konkretne obroke bude kasno, ili ih grickam između obroka. Ne mogu pojesti celu kesicu odjednom iako je pakovanje od samo 1oo grama, nekako me brzo zasite. Energetska vrednost im je 1830 kj na 100 g proizvoda.
Sastojci su: Integralno pšenično brašno, sojino brašno, žuto kukuruzno brašno, kukuruzni griz,morska so, biljna masnoća, ruzmarin i kvasac. Kako ja imam problema sa stomakom i ne paše mi većina grickalica od ovih štapića nemam nikakve smetnje. Cena po kojoj ih ja nalazim iznosi 79 dinara, što je zaista povoljno za ovakvo čudo od štapića.



UPDATE:
Nedavno sam na policama moje omiljene DM drogerije ugledala ove štapiće u odeljku sa zdravom hranom i obradovala se kao malo dete, pogotovo kada sam naletela na štapiće sa ukusom heljde i bosiljka koje još nisam uspela nigde da pronađem i probam. Cena je oko 80 dinara , a neto 100g. Prelepi su, hrskavi, idealna zamena za užinu , ja sam totalno zavisna od njih već duže vreme samo sam uvek u potrazi za novim ukusima :)



Slike mi nisu baš sjajne al to mi nećete zameriti sigurna sam. Zanima me da li ste probali ove štapiće i vaši utisci o njima? Ako ovo dođe do proizvođača zamolila bi ih za makar šleper štapića za rođendan na kućnu adresu :).
A ja dok grickam polako pripremam sve za sledeći post koji će biti o hormonalnom lečenju koje je usledilo nakon gubitka jajnika, vraćamo se na teže teme, al svakako ćemo ih uvek ovako malo presecati, da bude za svakog po nešto :)

8 коментара:

  1. Evo mene opet :)
    Nisam probala ove štapiće iako obožavam grickalice (veliko no-no :)) ali ti preporučujem da probaš Vodeničarsko blago ako već nisi. To su kao slani keksići, jako su ukusni i zdravi. Zaboravih da ti kažem malopre još da ti skidam kapu na hrabrosti da se suočiš sa svojom bolešću i javno nam pričaš o tome. Pozdrav, Lidija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago,znače mi komentari pogotovo jer sam skorz nova u ovome ,kao pala sa marsa,pa nisam sigurna ni kako se snalazim :) Keksiće nisam probala ali ću prvom prilikom jer obožavam zdrave ukusne grickalice.A nekad sam jela samo čips ali naravno život mi se iz korena promenio pa tako i ishrana.A za komentar o hrabrosti hvala od srca.Prošlo je ipak 10 godina,iako moja borba još traje,pomislila sam da je pravo vreme da se neko proba pozabaviti malo i tim temama jer svuda oko nas postoji ovaj problem.Mislim da mi je najveću hrabrost ulio moj sadašnji muž i kako me je on prihvatio baš ovakvu,rešila sam da više ne gutam sve u sebi nego da slobodno i javno pišem o tome,i nadam se da ću nekom usput i pomoći ili olakšati neke muke :)

      Избриши
  2. I ja probala nisam ove stapice,ali trenutno bi ih smazala-takav mi je osecaj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam smazala danas jednu kesicu i evo merkam i drugu,zaraza :) Obavezno probaj ako naiđeš da ih kupiš.

      Избриши
  3. Nisam ih ni probala,a ni cula za njih mada i ja obozavam grickalice,a i verujem ti na rec,a valjda cu ih i ja probati,pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako su lepi,lagani i ukusni ali nekad moram da idem na drugi kraj grada da ih nađem,to je velika šteta .

      Избриши