"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 25. септембар 2014.

Bio Una-Musli


Pisala sam vam već dosta o mom zdravom otkriću Bio Una-prirodom do zdravlja,pokušala sam da vam opišem sve ukuse keksića Bio Cookies kao i 100 % prirodnih ceđenih sokova koje ova kompanija proizvodi,imali smo i nagradnu igricu kojom smo zadovoljni,pa se saradnja nastavila i tako ja danas pišem o muslijima istog brenda.Za sve koji su propustili post o keksićima i sokićima (klik).


*slika preuzeta sa sajta kompanije

Na degustaciju i testiranje dobila sam sledeće uskuse:musli brusnica,musli diet,musli sport,musli aronija,musli čoko.musli klasik,musli tropic,musli classic i musli višnja.Svako pakovanje po 500 grama.Kako naravno ne mogu sve odjednom da degustiram pisaću vam o ukusima i utiscima u više postova.Inače da napomenem da sam ranije kupovala upravo ove muslije i probala classic,diet i tropic,eto kakva slučajnost,nisam tada ni slutila da ću na neki način sarađivati sa ovom kompanijom.Svi dobro znate da je doručak najvažniji deo dana i preskakanje istog je velika greška a opravdanja nema,pa tako kad baš žurite negde ovo je idealno rešenje,jer se sprema za minut bukvalno,sipate musli u ćasu,prelijete mlekom ili jogurtom i gotovo,npr. ja već 3 godine u 80 % slučajeva doručkujem upravo žitarice sa mojim fit jogurtom ili mlekom koje sadrži 0,5 % mlečne masti jer kada sadrži više smeta mi.


Musli TROPIC-"je napravljen za sve koje žele da uživaju u slatkom ukusu voća.U našem musliju se nalazi 25-30% voća, što daje obilje različitih ukusa voća " -kaže proizvođač.

Sastav:Pahuljice (ovsene,ječmene,pšenične),kornfleks,ananas kandirani,papaja kandirana,mango kandirani,banana kandirana,suvo grožđe,lešnik sirovi,susam.

*Ovsene pahuljice su korisne za:zdravo srce i krvne sudove,za regulaciju šećera u krvi,za sprečavanje malignih promena,za krvni pritisak,za regulaciju probave,za kontrolu težine*(izvor google)

Musli tropic je za sve ljubitelje voća,naročito južnog pravi izbor,osvežava a u isto vreme vas drži sitima i do 3 h nakon obroka,barem mene.Ukus je zaista egzotičan,voće se ne lepi za zube,znate već ako ste me čitali da to ne podnosim:).Ima da se kupi u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane kako u kesi tako i u rinfuzi,makar sam ja naletala i na takve ponude,a cena je vrlo pristupačna pa tako svako može sebi da priušti i proba.Ja sipam određenu količinu u moju ćasicu,prelijem jogurtom i ostavim da odstoji oko 5 minuta a zatim navalim.


Musli CLASSIC-sadrži pahuljice(ječmene,ražene,ovsene,pšenične),kornfleks,suvo grožđe,kikiriki pečeni neslani,ekspandirani ječam sa cimetom,ekspandirana belija sa medom.
Ovo je ukus koji sam prvo probala od ovog proizvođača i svideo mi se,naročito taj kikiriki kad zagrizem mi nekako upotpuni uživanje,i posebno mi se dopada što sadrži cimet koji ja inače često znam da dodam u muslije i žitarice,čitala sam koliko je zdrav pa sam počela da praktikujem njegovu upotrebu kada god imam prilike za to.

*Ječmene pahuljice-Ječam sadrži nekoliko vitamina i minerala uključujući niacin (vitamin B3), tiamin (vitamin B1),selen, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor i bakar.*(izvor google).


Musli SPORT-sadrži pahuljice(ječmene,ražene,pšenične),kornfleks,suvo grožđe,suncokret jezgro sirovo,ekspandirani ječam sa cimetom,ekspandirana pšenica sa medom).
Savršen je za sportiste koji treba da povećaju unos biljnih vlakana, za kvalitetnije treninge i bolje rezultate.

Meni je odličan kada treba da obavim više nekih poslova po kući pa mi zatreba višak energije,primetila sam da me duže drže sitom od ostalih muslija koje sam do sada probala.Ovaj musli spremam sa jogurtom ,ostavim da odstoji 5 minuta i zatim fino doručkujem,ukus je sličan klasičnom musliju,jedino što ima taj suncokret koji ja inače mnogo volim :).

*Ražene pahuljice posebno se preporučuju osobama obolelim od dijabetesa,gojaznima i osobama koje imaju povišen holesterol.Raž je bogat vitaminima B grupe, sadrži vitamin E, a od minerala u njemu se nalaze značajne količine kalcijuma, fosfora, sumpora i gvožda. Od ostalih žitarica izdvaja ga i amino-kiselina lizin,koju ostala žita ne sadrže.(izvor google).


Za sada sam degustirala ove tri vrste muslija a čeka me još dosta,kako se vama čini ovaj moj zdrav izbor za doručak,da li volite muslije i da li ste probali neke od ovih kombinacija? 

12 коментара:

  1. Moji u kuci se dave u musliju, cak ga i klinci vole. Musli i ja nismo u ljubavi uopste od prvog zalogaja. Probala sam i sa mlekom i jogurtom, ali mi ne prija :\ Sa druge strane, od kako sam radila test intolerancije na hranu, tesi me cinjenica da mi je od zitarica jedino psenica dozvoljena :) Tako da se drzim belog hleba za dorucak da ironija bude veca :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha Jovana to je baš zaista retko da čujem u današnje vreme uglavnom svi izbacuju beli hleb :).Ja ga volim a nisam pojela ni parče ima 3 god,pojedem nekad kiflu ali mi uvek izađe na nos :)

      Избриши
  2. Nisam bas neki ljubitelj muslija,dok ga moja sestra obozava. Primetila sam da ti obozavas mleko,jogurt,a ja polako izbacujem i mleko i jogurt iz ishrane,kazu da ne pogoduju nama,bolesnim od endometrioze.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je tačno i ja nisam pune 3 godine okusila nijedan mlečni proizvod ,a sad pijem fit jogurt koji sadrži NULA mlečne masti,i mleko koje sadrži 0,5 čašu dnevno,a to moraš priznati onda više sliči nekoj vodi,a opet ima vitamine i minerale i kalcijum koji je bitan u mnogo čemu :)

      Избриши
  3. Preporučujem da sama praviš musli: zdravije je, jeftinije, ukusnije je, manje kalorija...nema dodatnih zaslađvača i šećera.
    Ja kupim sledeće pahuljice: ražene, ječmene, ovsene, pšenične i sojine. Zatim korni flejks, laneno seme (sameljem), semenke, suncokret..i uvek dodam neko voće npr kajisije, suvo grožđe ili šljive. Sve to zamešaš i eto. Možeš i da ne dodaješ voće u glavnu mešavinu već po potrebi stalno da menjaš. Ja u poslednje vreme dodajem i pola banane naknadno kad prelijem jogurtom ili mlekom.
    Inače po 100g pahuljica, 50g kornija, i po šaku ostalog, to košta oko 150din i traje mesec dana ako jedeš svaki dan :)
    Kupovni musliji su mi uvek bili preslatki, a npr ako ima nekog voća, suvo grođže obično bude baš tvrdo i fuj. :I da ne pričam o ovim slatkim..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e da i ovsene mekinje ili ražene su super, dodaj i to :)

      Избриши
    2. Probala sam i tako jedno vreme a onda kad mi zafali kupim ove i tako u krug :) Najviše volim sa brusnicama recimo sve to baš što si ti nabrojala. Ovi musliji nemaju mnogo dodataka,musli Diet je čak skroz bez šećera,a voćkice nisu tvrde,probaj :)

      Избриши
    3. Hvala ti na obaveštenju, isprobaću taj Diet. :)

      Избриши
  4. A ja naprotiv volim musli cak imam obicaj da ga jedem i ovako kao poslasticu,jednostavno grickam.

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam Musli, ima jako puno dobrih, i ne mogu tacno da se setim da li je ovog proizvodjaca, ali mi je najbolji neki koji isto bude tako u providnoj kesi samo sa nalepnicom jer su pahuljice, suvo voce itd. u njemu ubedljivo Najkrupnije, nije onako izlomljen, sitan, i uvek deluje sveze. A trenutni favorit mi je Musli crunchy kupina i malina od Vitalie jer njega mogu onako da grickam bez mleka, jogurta itd. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragane hvala za komentar i slažem se sa vama ,i ja sama uzmem nekad grickam musli onako bez ičeg kao semenke :)

      Избриши