"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

уторак, 2. септембар 2014.

Moj recept-ćuftice od povrća


Danas sam rešila da malo pišem o svojim kulinarskim umećima i ovakve postove ćete moći često da čitate na mom blogu, jer ja volim da kuvam i za divno čudo dobro mi ide :)
Nikada ništa nisam skuvala ili pravila po receptu onako kako negde pročitam, zapamtim nešto uopšteno, pa sama onako otprilike pravim po svom ukusu i onih za koje kuvam. Nikada ništa ne merim uvek onako po svom  stavljam namirnice i dodatke. Ovaj recept je neka moja kreacija, pa ako vam se dopada jako je lako za napraviti, brzo i ukusno.
Potrebno vam je (za dve osobe):

-2 mlade sveže tikvice
-šargarepa sveža
-2,3 lista sveže blitve
-1 beli krompir
-začini po ukusu
-brašno(ja koristim integralno)
-1 jaje
-malo ulja(može maslinovo)


Svo povrće oprati i oljuštiti, zatim tikvice izrendati i posoliti da bi pustile vodu, ostavite ih da malo odstoje, zatim vodu prospete, izrendate jedan krompir, šargarepu, blitvu sitno iseckate, dodate začine i sve to pomešate u jednu posudu, zatim dodate jedno jaje i malo brašna tek da zgusne.


U keramički tiganj sipate malo ulja, i kad se dobro zagreje kašikom stavljate masu na ulje i blago pržite, vatru smanjite i kad donji sloj uhvati koru, okrenete ćufte i pržite sa druge strane.


I to je to, ceo posao, lako, brzo, zdravo, ukusno. Ja uvek podmetnem salvet ispod kako bi nakupio višak ulja, i zatim ovo jelo služim uz ogromne količine sezonske salate. Kao prilog moj muž voli i krompir pire ili pomfrit, ja jedem samo ovo sa salatom i zasitim se.
Pa, prijatno :)

6 коментара:

  1. Mmm, ovo izgleda tako ukusno :) Na isti način pravim sa tikvicama i patlidžanom :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  2. Sta brak ucini od zene, ovoliko kuvarskih sajtova nisam posetila za 27 godina koliko za zadnjih 7 dana hahah. I onda se setim da ti imas neke lepe recepte pa cu ovaj u narednim danima da isprobam, taman i mi volimo pire pa mi treba i neki dodatak. Mozes i cesce da nas iznenadis ovakvim postovima, ja cu se veoma radovati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. JKad si se bre ti to udala a ne častiš pa to je sramota :). Šalim se draga čestitam od srca, bila je zamisao da bude puno ovog na blogu al kako imam razne teme ne postižem sve ravnopravno no trudiću se :)

      Избриши
    2. Od svih obaveza sam i zaboravila da se hvalim hihihi. Znam da imas gomilu obaveza ali ponekad mozes da provuces i neki recept, zato i volimo tvoj blog, ima svega sto coveku treba, malo lepote, zdravlja, saveta, vezbe, recepti i druzenje. :-D

      Избриши
    3. Potrudiću se samo da malo prođe ova faza u kojoj jedva mogu da pišem bilo šta ili čitam, baš moram da hvatam dan i trenutak kada me uhvati i taj tren ako ne sednem neće biti posta a gomilaju se proizvodi :)

      Избриши