"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 4. септембар 2014.

Tonus hleb


Danas je glavnu ulogu u postu dobio Tonus hleb-lekoviti hleb bez brašna,koji sada koristim već skoro 3 godine u svakodnevnoj ishrani.Beli hleb i sve druge vrste pakarskog hleba sam izbacila iz upotrebe,ponekad se počastim nekom integralnom kiflom.Tonus jedem za doručak,2-3 parčeta,predhodno ga tostiram radi lepšeg ukusa,tako da mi pakovanje traje i do 6 dana,držim ga u frižideru.I to je moja doza hleba u toku celog dana,ukusan je,izuzetno sit i ne stvara nikakve smetnje mom organizmu,jednom rečju obožavam ga i ne mogu bez njega.


Pre 20 godina je hleb TONUS po prvi put proizveden je u Rusiji.To je hleb bez brašna, napravljen direktno iz integralnog zrna pšenice,dovedenog u stanje klijanja.Osnovni cilj proizvodnje ovakvog hleba je da se maksimalno iskoriste svi nutritijenti iz zrna pšenice.
Aleuronski sloj,komponenta ovog hleba,čini 14-16% mase zrna i bogata je proteinima, vitaminima B grupe,mineralima i dijetetskim vlaknima.
Višeslojni omotač ili mekinje,koji inače u klasičnoj proizvodnji brašna u mlinovima zaostaje u stočnom brašnu, i baca se stoci,čini 4-6% mase zrna i bogat je dijetetskim vlaknima i mineralima.Upravo se zahvaljujući strukturi i veličini vlakana temeljno čiste površine crevnog trakta, kao i drugih sistema u organizmu.Obiluje magnezijumom,cinkom,selenom,gvožđem, manganom,bakrom,kobaltom,silicijumom. 
Tonus hleb je proglašen među „100 najboljih proizvoda iz Rusije“


Tonus hleb u regularnoj ishrani:
  1. stimuliše peristaltiku creva i osnažuje motorne funkcije žučnih puteva
  2. stimuliše uklanjanje iz organizma naslaga kancerogenih i toksičnih materija, kao i viška holesterola
  3. stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina u krvi i normalizuje sastav krvi
  4. zaustavlja razvoj onkoloških oboljenja
  5. prevencija i lečenje dijabetesa
  6. prevencija ateroskleroze
  7. smanjenje telesne težine kod gojaznosti
  8. prevencija lečenja celulitisa

     

    Na moje veliko zadovoljstvo u prodaji su se pojavile i Tonus štanglice sa susamom,lanene pločice kao i krekeri sa susamom,koji su uz moj omiljeni  Fit effect jogurt recimo idealan izbor za zdrav doručak.Videla sam da ima još par proizvoda ali ih još nisam degustirala,a negde sam pročitala da hleb može da stoji i zamrznut oko 3 meseca bez problema,mada ja uvek biram svežu varijantu kada je bilo šta u pitanju.Kod kupovine ovog hleba samo uvek obratite pažnju na rok upotrebe,držite ga u frižideru i pre konzumiranja tostirajte.
    Da li ste probali nešto od ovog i kako se vama čini?Da napomenem prva slika je moje delo ostale su skinute sa neta :)






















4 коментара:

  1. I ja sam ga zavolela :) Prvi koji sam kupila mi se nije dopao, bio je nekako suv i bez ukusa, ali sam izgleda naletela na stari. Posle toga mi je drugarica opet preporučila jer ga obožava pa sam ga i ja počela kupovati. Videla sam isto štanglice ali ih nisam probala. Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da mu je tajna u tostiranju i naravno roku upotrebe :) Zahvaljujući njemu ja sam uspela da skinem "hormonalne" kilograme nakon terapija,što je uglavnom nemoguće :) Probaj obavezno i štanglice i sve ostalo ,ne znam šta je lepše :)

      Избриши
  2. Одговори
    1. Ja ih jedem već godinama a sad trenutno već par meseci jedem Tonus dvopek umesto hleba :).

      Избриши