"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

четвртак, 9. октобар 2014.

Bioten-GENOVATE (lepota otporna na vreme)


Pre nego što počnem išta da pišem moram vam reći da ove proizvode koristim sa najviše uživanja i ljubavi nego bilo koje ranije. Pazim na svaku kutiju da je ne oštetim i svaku kremicu uredno vraćam u svoje pakovanje nakon korišćenja. Zato ću i ovaj post verujem pisati sa najviše ljubavi jer je moja koža srećnija nego ikad  i nadam se da ću to zadovoljstvo umeti da prenesem na vas. Koristim svakodnevno Genovate liniju proizvoda već mesec dana, i to sve po redu,dnevnu kremu, noćnu kremu,kremu za predeo oko očiju. Otkriću vam i jednu malu tajnu a to je da sam ja rođena na svetski dan životne sredine, a kako Bioten brine i o tome tako  ja ove proizvode samo još više volim.

BIOTEN je kreirao novu, revolucionarnu liniju za negu lica GENOVATE,baziranu na RESISTEM-u,prirodnom sastojku koji se dobija iz matičnih ćelija biljke Globularia Cordifolia. On stimuliše i štiti sopstvene, prirodne mehanizme protiv starenja u koži,delujući na tri nivoa:

1.Eliminiše toksine-Aktivnost proteazoma, ćelijskih organela koje razgrađuju oštećene proteine, tokom godina se smanjuje, zbog čega opada sinteza novih proteina. RESISTEM,stimuliše aktivnost proteazoma i štiti kožu od prevremenog starenja.
2.Produžava životni vek ćelije-Vremenom mitohondrije koje predstavljaju ćelijske "elektrane", oksidiraju i gube kapacitet u proizvodnji energije, što direktno oštećuje ćeliju. RESISTEM™ održava aktivnost mitohondrija, produžava životni vek ćelije i podstiče prirodne mehanizme protiv starenja.
3.Regeneriše tkivo-Matične čelije kože su zadužene za regeneraciju, ali kako se tokom godina njihov broj smanjuje to dovodi do smanjenja u regeraciji same kože. RESISTEM štiti postojeće matične ćelije i obezbeđuje konstantnu regeneraciju kože i sprečava pojavu znakova starenja.
*preuzeto sa sajta kompanije


Genovate linija za negu lica koristi najsavremeniju tehnologiju baziranu na kuturama biljnih matičnih ćelija,što predstavlja nov pristup u nezi kože i dugotrajnoj zaštiti životne sredine.
Bore se vidno smanjuju i koža vraća svoj mladalački izgled.Ova linija je namenjena ženama starosti od 35-45 godina,mada bi ja dodala da već od 30-te treba da krenete sa ovakvom negom.Ja sam se sad prvi put susrela sa proizvodima protiv bora a imam 33 godine.U nastavku posta opisaću vam svaki proizvod posebno.Jedino ovaj put neću pisati o intenzivnom  serumu za zatezanje,jer smatram da zaslužuje zasebnu recenziju :)..Pa da počnemo !


Bioten regenerativna dnevna krema protiv bora spf 15- Vaša koža momentalno postaje hidrirana, gipka i meka.Nakon 1. nedelje  koža gubi znakove umora i izgleda svežije i mladalački.
Nakon 4. nedelje vaša koža postaje čvršća dok su broj i dubina bora znatno smanjeni.Nanositi svakodnevno na očišćeno lice i vrat. Obzirom da sadrži UV filtere,izbegavati aplikaciju kreme na predeo oko očiju.Savršena je kao baza za šminku.
*preuzeto sa sajte kompanije



Kremica je predivno upakovana a sama bočica je još lepša, predivnog je mirisa koji je sad već svojstven za Bioten proizvode, i jako se lako nanosi na lice,koža je momentalo upije i postaje mekša i tačno imate osećaj da je hidrirana i zategnutija već nakon 3 nedelje upotrebe. Pošto pakovanje ima pumpicu lako se koristi i nemate problem da će iscuriti veća količina od one koja vam je potrebna. Za celo lice i vrat meni je dovoljno 2-3 doze,nanosim je svaki dan nakon umivanja lica gelom o kojem sam vam pisala već, a zatim kad mi je koža upije nanosim svoju omiljenu CC kremu o kojoj sam pisala (OVDE) . I to je to ja sam do uveče mirna a moja koža zadovoljna. Pakovanje dolazi u bočici od 50 ml, nema parabena,parafina i veštačkih boja i proizvod  je dermatološki testiran.




Regenerativni serum oko očiju protiv bora:
Klinički potvrđeni rezultati:Momentalno konture očiju postaju hidrirane, gipke i meke.
-Nakon 1. nedelje koža oko očiju gubi znakove umora i izgleda svežije i mladalački.
-Nakon 4. nedelje konture očiju postaje čvršće dok su broj i dubina bora vidno umanjeni.
*preuzeto sa sajta kompanije



Nakon umivanja i čišćenja lica uveče pre noćne kreme nanosim ovaj serum na predeo oko očiju. Moram odmah da napomenem da ovako nešto prvi put koristim i da mi je sada jako drago da sam počela. Prvo veče kad sam namazala osetila sam blago peckanje koje se smirilo nakon manje od minuta, ali već od drugog mazanja nisam imala nikakve smetnje. Bočica takođe ima pumpicu pa mi je po jedna doza po oku dovoljna da sasvim lepo namažem i razmažem serum. Pošto borica još uvek hvala Bogu nemam iskreno se nadam da ću ih ovim serum zaustaviti i ako su planirale da mi se pojave. U svakom slučaju  meni je taj predeo sad zategnutiji i pogled mi izgleda mnogo svežije, otklanja mi onaj umorni  izraz oko očiju,kao i nadustost tog predela ako predhodnu noć nisam dobro spavala, pa sam samim tim prezadovoljna delovanjem.



Bočica dolazi u pakovanju od 15 ml,ne sadrži paraben,parafin ni veštačke boje.



Regenerativna noćna krema protiv bora spf 15:
Klinički potvrđeni rezultati:Od 1. jutra vaša koža je hidrirana, gipka i meka.
-Nakon 1. nedelje vaša koža gubi znakove umora i izgleda svežije i mladalački.
-Nakon 4. nedelje vaša koža postaje čvršća dok su broj i dubina bora znatno smanjen.
*preuzeto sa sajta kompanije



Ova noćna kremica mi je nekako omiljena postala iz ove Genovate linije,možda zato što mi najviše prija,  i imam osećaj da mi opušta umornu kožu a u isto vreme je zateže, neverovatan osećaj. Nakon umivanja lica gelom i detaljnog skidanja šminke ako sam je upotrebljavala tog dana,nakon što mi se kremica za oko očiju dobro upije u kožu sledi mazanje noćne kreme.Ova bočica isto ima pumpicu,istog je izgleda kao i dnevna pa kao ceo komplet prelepo deluju na mojoj polici. Sa 2 mere namažem celo lice i vrat mada ja uzmem 3 mere što se noćne kreme tiče tako mi najviše prija. Onda legnem i uživam u svim čulima, miris koji inspiriše, nega koja opušta i uliva osećaj sigurnosti, zadovoljna tonem u san sa saznanjem da sam nešto korisno i zdravo učinila za svoju kožu i kako sam već u nekom predhodnom postu to lepo rekla odraz u ogledalu je mnogo prijatniji, pogotovo onom što uveličava . Iako bore nemam kao što sam već napomenula, imam sitne nepravilnosti, ne znam da li je ova linija negde namenjena i u tu svrhu ali meni su one sada mnogo manje primetne :).


Krema dolazi u pakovanju od 50 ml,nema parabena,parafina i veštačkih boja.


Posebno mi se dopada kod ovih kremica što sve imaju pumpicu pa mogu sama da odredim koliko mi količine treba, kao i to što je na svakom tom otvoru bio kao mali plastični poklopac, tako da budete sigurni da ovu kremu pre vas niko nije mogao koristiti. Teksture ovih kremica su lagane, i divno se razmazuju ne lepe se i ne stvaraju se grudvice, lepljivi slojevi niti išta slično.
Kako se približava kraj testiranja Genovate linije protiv bora osećam se nostalgično iskrena da budem, pa sam rešila da nastavim sa upotrebom kao i da probam možda drugu liniju prilagođenu mojim godinama i koži iako ovoj zamerku našla nisam. Kako drogerije često imaju na akcijama Bioten proizvode i do 20% snižene, vrebaću prvu takvu ne bi li nabavila svoje nove primerke, uvek volim da imam nove omiljene proizvode u rezervi kad vidim da su stari pri kraju. Nakon upoznavanja sa ovim proizvodima i svakodnevnog korišćenja istih shvatila sam da je to sve što mi treba za zdravu negu i lično zadovoljstvo,za prelep sjaj lica koji se primećuje i koji drugi primećuju,tako da ću se pozdraviti sa većinom proizvoda koje sam do sada koristila i okrenuću se u potpunosti mojoj novoj ljubavi, svakako sam u zadnje vreme baš ozbiljno tragala za onom pravom kozmetikom, jer kako idem starija ne odgovaraju mi više isti proizvodi kao do sada.Volela bih da Bioten proširi paletu proizvoda i počasti nas nekim gelovima za tuširanje i dezodoransima recimo,ako sam dobro upućena toga nema u ponudi.
Uskoro očekujte i recenziju Genovate seruma (počela sam da ga koristim u kombinaciji sa noćnom kremom za bolji efekat). Namerno nisam htela da ga testiram odmah sa ova 3 proizvoda u isto vreme kako bi dobila što bolju sliku o svakom proizvodu i prenela je na vas, i kao što rekoh mislim da serum zaslužuje posebnu priču. Očekujte još i recenzije mleka za telo i kremice za ruke koju moj muž testira, a do tada mi pišite koji je vaš omiljeni Bioten proizvod i kako vam se dopao post , svaki vaš komentar mi znači :).

 Za sve informacije tu je zvanična FB stranica Bioten Serbia.
*PR uzorci

18 коментара:

  1. Vidi se da si jako odusevljena Biotenom, prosto se naslucuje u svakoj recenici. Ja jos uvek nisam probala nista njihovo, trenutno koristim Nivea Q10 liniju za lice i to mi bas odgovara, ali s obzirom da sam cula puno toga dobrog o Biotenu, moracu da probam, I to verovatno ovu liniju, jer imam 30 godina I mislim da mi bore kucaju na vratima. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da sam uspela da vam dočaram svoje oduševljenje :). I ja sam do sad samo Niveu preferirala ,znaš već ako me čitaš ali ovo je nešto posebno,kako smo tu negde vršnjakinje preporučujem ti od srca ovu liniju proizvoda,ja sam naprosto očarana :). Borice je bolje sprečiti nego lečiti zar ne? Hvala za komentar :)

      Избриши
  2. Otkad sam pocela da koristim Bioten odusevljena sam njime,mada volim da eksperimentisem pa koristim i neke druge preparate,ali za lice Bioten hidratantnu kremu,i bas pocinjem da primecujem rezultate,tj.navukla sam se skroz,a odusevljava me i sto je sve prirodno i prelepo mirise.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tatjana izgleda da je mnogo nas očarano Biotenom pa tako verujem da će uskoro postati brend numero uno,da se ja pitam sigurno to već jesu ,svaki proizvod me sve više onako obori sa nogu,još nisam naišla na nešto što mi ne odgovara :)

      Избриши
  3. Želim, jako želim dnevnu i noćnu, okoloočnu već imam ali hoću da ih koristim zajedno :) Nisam ni očekivala ništa drugačije nego da si zadovoljna :D L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lili veruj mi da su rezultati vidljivi bili već nakon nedelju dana mackanja,iako bore nemam ali mi je lice uvek nekako umorno od glavobolja,uvek delujem ko neispavana,moja majka je primetila da je dobilo sjaj,a ja osećam glatkoću i smanjila mi se vidljivost tih nekih nepravilnosti sitnih,imaš moje iskrene preporuke <3

      Избриши
  4. Samo zbog tebe sam pala u iskušenje da probam SVE njihovo :D... Već sam počela polako da pravim listu... Moram da se distanciram malo od tvog bloga :D...Šalu na stranu, divan post, blog još divniji <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Primetila sam ja nešto da te nema sad znam i razlog hehehe :) . Nećeš se pokajati i ako nabaviš SVE veruj mi tako da ne brinem da ćeš me spominjati u lošem kontekstu,tipa da si bankrotirala zbog mene dzabe :D. Inače sad ja šalu na stranu,proizvodi su pristupačni pogotovo za taj kvalitet,a za pohvale puno hvala :)

      Избриши
  5. Ova biljka i njene matične stanice su za mene potpuna novost. Zvuči jako primamljivo i nadam se uskoro napokon probati Gerovital :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Martina Bioten je zaista jedno veliko otkriće za sve nas,ne mogu da ti opišem sebe otkad koristim ove proizvode,jedva čekam da ih namažem i uživam,nije mi se ranije desilo :)

      Избриши
  6. Do kraja meseca Bioten proizvodi su ti na sniženju u DM-u, verovatno si već videla na njihovoj stranici :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odmah sam ja to šmeknula,ponovila sam se sa jednim komadom,a iskreno se nadam da ću uspeti još jedan do kraja meseca,nažalost uslova za više se nema,al sam ja presretna što sam dobila priliku da utonem u ovaj čarobni svet Biotena i da saznam da i tako nešto postoji :).

      Избриши
  7. Zao mi je sto kod nas nema ovih kremica,dobijamo Bioten na kasicicu :-(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se nadam da će se to uskoro promeniti,velika je šteta da svi ne dobiju mogućnost da koriste ove divne proizvode :).

      Избриши
  8. Ja koristim tonik iz zelene linije i odusevljena sam,stvarno su otkrice! Mada oni tvrde da se svi proizvodi mogu nabaviti kod nas,a mislim da to zavisi od nasih apoteka i drogerija koje ih izgleda ne narucuju,nazalost :-(

    ОдговориИзбриши
  9. Nije baš nauka reći da je bolje sprečiti nego lečiti. Pogotovo za dame u srednjim godinama, ne treba čekati da se lice nabora i da se onda pada u očaj i traže ad hock rešenja. Tada je već jako kasno i oporavak kože ide sporije.

    Kako usporiti nastanak bora?
    Svaka dama u finim godinama zna šta su prve bore, ili smejalice koje se javljaju prvo oko očiju i usana.

    Ukoliko vam bore smetaju, u akciju! Kako se boriti protiv bora:
    ODMOR - dok spavate, organizam luči više hormona, pa će i koža biti elastičnija i odmornija
    VITAMINI - vitamini A i E primenjeni direktno na naboranu kožu, pomažu obnavljanju kože, stimulišu proizvodnju kolagena
    ISHRANA - potrebno je da ishrana bude bogata Omega - 3 masnim kiselinama. U jelovnik bi trebalo uvrstiti što više ribe, sirovog voća i povrća.
    VEŽBANJE - da, i mišićima lica je potrebna vežba kako bi ostali zategnuti i čvrsti: širom otvorite oči i zategnite lice, a zatim pomerajte oči levo - desno 10 sekundi i nakon toga opustite lice. Ovu vežbu ponavljajte svakog dana 3 - 5 puta.

    I na kraju kreme protiv bora. Prirodne kreme su logičan izbor i mnogim damama odgovaraju. Posle više promenjenih krema se nadje baš ona prava koja prija i koja smanjuje bore. Krema Sting of beauty je naša, domaća krema izrađena od potpuno prirodnih sastojaka. Aktivna komponenta ove kreme je pčelinji otrov, koji je danas skoro neizbežno sredstvo u lečenju bora.
    Svaka dama treba da izabere svoju kremu na koju nije alergična, koja joj prija i koja naravno daje rezultate.
    I da. Da prenese svoje iskustvo!

    ОдговориИзбриши
  10. Moja supruga je pocela koristiti tu kremu protiv bora i prezadovoljna je.

    ОдговориИзбриши
  11. Otkako sam počela koristiti kremu Sting of beauty lice mi je dosta svežije i zategnutije... Uverite se i sami

    ОдговориИзбриши