"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

петак, 22. септембар 2017.

Gold Panon grain - Kornfleks


Danas, žitarice za doručak predstavljaju temelj zdrave ishrane i postaju prehrambena navika sve većeg broja ljudi. Sadrže malu količinu masnoće, imaju visoku hranljivu vrednost i obogaćene su pravom kombinacijom vitamina i minerala i kao takve, obećavaju snagu, zdravlje i vitalnost, posebno za mlade generacije.
Kornfleks je izrazito zdrav i hranljiv proizvod dobijen iz kukuruza. Kukuruz čuva srce, pomaže u
očuvanju vitke linije i potpomaže lučenje hormona sreće... On je moćan antioksidans.
Prilikom termičke obrade kukuruz oslobađa molekula s antioksidativnom aktivnošću. Kornfleks se obogaćuje dodatnim vitaminima i gvožđem da bi se nadoknadilo ono što je izgubljeno obradom.
Bogat je skrobom, proteinima, mineralima. Kao dobar laksativ poboljšava rad creva.


Korn fleks bez dodatka kristal šećera
Osnovu dnevnog obroka bi trebalo da čine žitarice. Korn fleksu možete da dodate mleko ili jogurt, i uživaćete u kompletnom obroku koji osigurava energiju i važne hranljive materije. Ukoliko mu dodate sveže iseckano voće i obrano mleko ili fermentirani mlečni napitak dobićete ukusan obrok. Ako vam je potrebno više energije pripremite korn fleks sa voćem i kašikicom meda.



Ovaj kornfleks sam prvo probala i moram reći da mi je na prvi zalogaj bio vrlo neobičnog ukusa, iako ja ne volim slatko i uglavnom izbegavam sve što sadrži dodate šećere, navikla sam da je kornfleks slatkastog ukusa no ovaj nije. Na drugi zalogaj mi se ukus jako dopao i zaista sam uživala u ovom kornfleksu, konzumirala sam ga sa jogurtom ili sojinim mlekom (obično mleko mi je zabranjeno zbog zdravstvenih problema). Uglavnom sam ovaj kornfleks jela za doručak i moram priznati da me je dugo ovaj obrok držao sitom i davao dovoljno energije do ručka, a svi znate koliko snage treba sa bebom po ceo dan i noć :). Kornfleks je lako svarljiv i nije mi dizao kiselinu kako neke vrste umeju.


KAKO SE PROIZVODI GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
Postupak izrade Gold Panon Grain Corn Flakes-a počinje sa odabirom odgovarajućeg hibrida kukuruza. Njegovim pravilnim skladištenjem i mlevenjem dobija se najkvalitetnije kukuruzno brašno, koje zatim prolazi kroz fazu prosejavanja gde se uklanjaju eventualno prisutne nečistoće. Brašno se zatim meša sa različitim rastvorima za ukus (u zavisnosti od vrste koja se proizvodi rastvor za ukus se pravi mešanjem vode slado sirupom, kakaa, ili sl.), posle čega se vrši hidrotermička obrada dobijene smeše i pahuljičenje. Dobijene pahuljice se dalje transportuju na sušenje. Tokom sušenja one dobijaju karakterističnu zlatkasto-smeđu boju, postanu hrskave i delimično se naduvavaju stvarajući mehuriće po površini. Tako obrađene pahuljice spremne su za pakovanje.




Integralnom kornfleksu sam se najviše obradovala i znala sam i pre konzumacije da će mi biti favorit, izvanrednog je ukusa, jako mi je prijao, lako je svarljiv. Kombinovala sam ga na razne načine, nekad bih dodala malo suvog voća, kombinacije su neograničene.


ŠTA SADRŽI I OD ČEGA SE PROIZVODI GOLD PANON GRAIN CORN FLAKES?
U svom sastavu Gold Panon Grain Corn Flakes sadrži: KUKURUZ, SO i GLUKOZNI SIRUP. Za njegovu proizvodnju se ne koriste veštačke boje, arome, konzervansi.



Kornfleks kakao mi se takođe jako dopao, sa obzirom da ja ipak volim čokoladu naravno kao i svako živo biće a ograničena sam sa upotrebom iste, baš mi je prijala ova poslastica kada mi padne šećer ili poželim nešto sa ukusom čokolade odnosno kakaa. Ovaj kornfleks jela sam isključivo sa mlekom.



Kornfeks klasik ima ukus kao i svaki standardni kornfleks samo je manje sladak a više hrskav, po meni barem. 
Svi proizvodi su bez glutena, bez pšenice, bez GMO, prilagođeni su veganima i vegeterijancima.

Svako pakovanje sadrži 300 g proizvoda, pored ovih ukusa postoje još i proteinski kornfleks, organski integralni sa heljdinim brašnom. Više o svemu možete pročitati ovde. Jako se lepo mogu kombinovati i sa Zajic biljnim napicima od soje u prahu o kojma sam vam pisala ranije.

Još neke bitne informacije:
Kontrola kvalitete je važna u svim fazama proizvodnje. Kontrolišu se
karakteristike: vlažnost, hrskavost, boja i debljina pahuljica. Takođe se kontrolišu
hranljivi sastojci kao što su sadržaj vitamina, hranljiva vlakna itd, da bi odgovarali
navedenim vrednostima.
• Ovaj proizvod je proizveden tehnološkim postupkom koji je serrtifikovan po
HACCP sistemu bezbednosti hrane.
• Kukuruzne pahuljice su spremne za upotrebu bez ikakve dodatne pripreme, samo
im se doda mleko (kravlje ili sojino), sok ili jogurt.
• Omiljena i hrskava zdrava hrana koja je ujedno i prirodni izvor energije za
svakodnevne aktivnosti. Žitarice se smatraju neophodnim za zdravu i
uravnoteženu ishranu, a odličan su izvor hranjivih sastojaka, vitamina i minerala.

Za sve informacije posetite sajt http://www.reprotrade.rs/. Inače uvoznik ovih proizvoda je naša čuvena kompanija Lomax, poznata po LMX brendu.

Volite li Vi kornfleks?

5 коментара:

  1. Volim, a nisam ga jela sigurno par godina. Naprosto sam zaboravila na njega. Bas cu sad poslat poruku muzu da mi ga kupi 😃

    ОдговориИзбриши
  2. Nikad nisam probala ove korniflekse a bas volim da ih jedem. Bas cu da ih potrazim u prodavnici <3

    ОдговориИзбриши
  3. Puno secera. Glukozni sirup skriveni secer.kukuruzno brasno (skrob-secer)

    ОдговориИзбриши