"Zdravlje nadmašuje sva moguća dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja."

субота, 5. децембар 2015.

Sweet Family - Ručno radjeni integralni prirodni biskviti * Engleski keks, posni Grčki keks, Dablin i Bella Vita


U nekom od predhodnih postova predstavila sam vam kompaniju Sweet family kao i 4 različita ukusa njihovih keksića, ko je propustio taj tekst može procitati ovde, a danas vam predstavljam preostala 4 ukusa. Inače ovo su ručno radjeni integralni keksići, bez aditiva, bez trans masti. 100% prirodni, posni i zaslađeni fruktozom.


Dablin sa brusnicom
Sastojci: Pšenično brašno T500, integralno pšenično brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), brusnica (8%), fruktoza, kukuruzne pahuljice, pšenične pahuljice.Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 495,32Kcal /2078,31 KJ Proteini 7,52g Ugljeni hidrati 68,00g Masti 21,44g


Ovo je ujedno i moj oiljeni ukus od svih 8 vrsta koje sam dobila na testiranje, brusnicu inače mnogo volim a ovako u kombinaciji sa ostalim sastojcima je zaista očaravajućeg ukusa. Često sam umela da izlomim koji komadić keksa i ubacim ga u svoj musli koji jedem za doručak sa jogurtom i u toj varijanti mi se takođe mnogo dopao. Keks je lagan, hrskav, u kutiji ima 10 komada, raspoređeni su u dve kesice po 5 keksića.


Bella Vita biskvit 
Sastojci: pšenicno brašno, margarin, integralno brašno, fruktoza8%, susam, kukuruzne pahuljice, kikiriki, aroma badema.
Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 537.56Kcal /2246.83 KJ Proteini 8,37g Ugljeni hidrati 57,98g Masti 30,20g
Pakovanje: 200g


Ovaj keks mi se iskreno najmanje dopao pored probavina, ali to je samo moj ukus a svako od nas ima drugačiji to se razume, keks je ukusan daleko od toga al meni smeta što nema ubačene još neke komadiće nečega ali ima i takvih varijanti već pa ne mogu biti svi isti, mora postojati za svačiji ukus kao što svi ne mogu biti po mom ukusu, na primer mom bratu se baš dopao. U pakovanju ovog keksa ima dve kesice od po 8 komada keksića, dakle ukupno 16.


Engleski keks 
KEKS SA ŽITARICAMA BOGAT BILJNIM VLAKNIMA
Sastojci: Pšenicno brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans masti), fruktoza 6%, pšenicne pahuljice 4%, kukuruzne pahuljice 5%, susam 2%.
Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 527Kcal /2207 KJ Proteini 9,53g Ugljeni hidrati 56,69 g Masti 26,11 g


Još jedan keks koji mi se uz Dablin jako dopao, vrlo su slični osim što je ovaj bez brusnice, takođe sam ga konzumirala na razne načine, kao obrok, kao slatkiš, kao dodatak musliju i na sve načine mi se dopao, on kao i Dablin ima u kutiji 10 keksića, dva puta po 5.


Posni grčki keks 
Sastojci: Pšenično brašno T500, integralno brašno od celog zrna pšenice, biljna mast (bez trans-masnih kiselina), fruktoza 6%, kokos 3%, pšenicne pahuljice 12%, posna cokolada 5%.Nutritivne vrednosti: Energetska vrednost 516Kcal /2164 KJ Proteini 7,24g Ugljeni hidrati 61,30 g Masti 27.46g.


Ovo je jedan predivan i preukusan keks, definitivno mi je u top 3 ušao kad se radi o mom ukusu za keksiće i slatkiše, neobičnog je ukusa, topi se ustima, oseća se blago na čokoladu koja se meša sa kokosom, savršen spoj po meni.

*Pakovanja su od po 200 g a cene variraju u zavisnosti od ukusa, ali okvirno su oko 120,00 - 150,00 RSD po kutiji, barem sam ih ja toliko plaćala. U narednom postu predstaviću vam još 4 preostala ukusa, do tada posetite zvaničnu FB stranicu ove kompanije Sweet family kao i njihov sajt http://www.sweetfamily.co.rs/. Keksiće možete kupiti u Maxi, Tempo, Idea, Roda, Mercator i Aroma prodavnicama.


O kompaniji :
*Mi proizvodimo keks, uzimajući najkvalitetnije sastojke iz prirode.Mešamo ih u ukusne proizvode, počevši od 1996 godine, kao najstarija proizvodnja makrobiotičkog keksa na ovim prostorima .
Danas snabdevamo, pored veleprodaja i maloprodaja zdrave hrane i sve vodeće trgovinske lance za koje proizvodimo i njihove robne marke.
Naši proizvodi su BEZ ADITIVA (konzervansa, veštačkih boja, sredstava za narastanje…)
Obavezno je korišćenje belgijskih biljnih masnoća bez trans-masnih kiselina.* (izvor).

Da li ste u međuvreemnu probali neki od ovih keksića i koji je vaš favorit? :).

*PR uzorci

4 коментара:

  1. Probala sam Dablin sa brusnicom o odusevila se,druge nisam,ali ovaj bih stalno jela,divan je krcka u ustma,a predivnog ukusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Ajme, prefino izgledaju i vjerujem da su još bolji kad ih se proba, nego na slikama :D ako ikad budem u mogućnosti, svakako ću ih probati :)

    ОдговориИзбриши